• 瀏覽: 752,604
  • 回覆: 43
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-12-17 12:54 PM 發表

我老細日日發夢都想大陸崩潰,但佢自己又唔諗下佢入既貨都係大陸運來,單品手沖咖啡豆都係由深圳既烘焙師負責炒豆,成本都慳左一大筆。
好彩成個檔口自己一腳踢,唔使成日對住佢

利申: 公司已被標籤做曱甴店
咁你好難受!😔

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-12-17 01:20 PM 發表

當初就係貪佢檔野得一個人睇鋪先入去做而家諗返算好彩  ,起碼唔使擔心有同事發姣發櫈周圍蒲開party惹毒返來
不幸中之大幸!👍😁

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-18 06:01 PM 發表

陳雲本來就係傻佬黎。呢D傻佬香港一向都好多,著書立說都有唔少。以前我見過本書,話用核彈炸左喜馬拉雅山,可以造福兩邊既人民。

差在,點解突然間咁多人聽傻佬支笛。

當時出現所謂既反權威,其實只係反傳統權威,而去盲從一個更加弱智既權威。原因正正係因為個權威夠弱智,廢物之間可以互相理解。圍爐之下,班傻佬以為自己掌握左真理,仲睇唔起其他正常人。
見解精僻!😶所以就有痴瘋之流。😖

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-21 01:24 PM 發表

唔好意思,烏合麒麟係乜?
https://weibo.com/u/1566936885

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-22 10:27 PM 發表

都俾佢哋玩咗成年,係時候對佢哋開刀。
人生充滿希望

引用:
原帖由 geometric 於 2020-12-24 11:16 AM 發表

在大學課程中,D黃教授不斷用「歷史唔應該這樣讀,一切是封建制度的問題,但人們不反思封建」來洗學生腦。
造成一群人,不斷以2元法去把集權和民主對立起來;
但是,社會的制度主義何止這兩種?春秋時期的諸子百家已經有上百種思想綻放。
愚以為,民主制度只是很落後的制度。遠古時期,部落選酋長,選共主,情況像現在大西洋對岸某一國選53個酋長和共主嗎.但隨着人文發展,漸漸會發現精英掌權,才可以令社會平穩 ...
老美只是打住民主旗號嘅Bad Government!

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-24 12:06 PM 發表

所以我到而家都諗唔明,中國究竟做咗啲乜嘢可以令到呢班人無時無刻都反中國?
係佢地on99信咗西方屈咗中國好多嘢!

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-24 12:21 PM 發表

佢哋邏輯,西方做就無問題,中國做就有問題,即係崇洋,鬼佬放個屁都話香薰來
西🐶長期抹黑中國,好多香港人潛意識已經好鄙視厭惡內地,加之中國以前比香港落後,形象點都係差啲,西🐶洗腦事半功倍!你地諗憎一個人,好多時就會主觀上樣樣都睇佢唔順眼。但中國內地人同事好多都非池中物,人地苦幹下又追咗上嚟過埋頭,咁香港人又變成妒忌自悲,心情幾咁L複雜呀!🤭

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2020-12-24 12:57 PM 發表

其實周係醒目仔嚟,認清現實及早跳船,依家為咗一個森林放棄一棵樹,得罪200幻黃L又有乜所謂吖

Hana就唔夠醒喇!上得呢個節目都知咩事啦!唔乘機洗底冇人幫到佢
無用的,要真心先好!否則只當中國係搖錢樹,😱我對佢好有保留!😔

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-24 12:53 PM 發表

梅毒阿伯帶領既西方媒體勢力實在太大,大到壟斷了西方的聲音.....
因此佢好易去為反華帶風向.....
星星嘅梅毒阿伯?西方黑媒點只咁簡單!😖

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-26 11:08 AM 發表

如果肥佬呢個頭號漢奸坐監,國家要照顧佢生老病死喎(不化算)。

如果佢“走路”,一家大細係英國中左變種肺炎,死晒D親人,死剩佢一個,係咪更折墮嘅收尾呢?
但錢唔可以帶走要充公!😶

引用:
原帖由 知三 於 2020-12-28 12:16 AM 發表

原來他住的大宅是租的,反白眼話肥黎在香港冇物業。正正這個原因,更不能保釋呀!真係腦進水的黃官才有保釋的決定!
人民日報出到聲打啲髮冠臉,要治佢地啦!😶

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-28 11:41 AM 發表

個肖X竟然當選2020全球最靚仔😱😱
https://youtu.be/rj66gjWP-kY
會否玩煲大香港人嘅大香港心態同一套路,吹大捧高中國人先?😶

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-1-1 06:04 PM 發表
尋日我終於鼓起勇氣主動send message 俾所有舊同事講happy new year ,自從疫症後經歷緊人生最低潮,上一份工被鬼佬老闆玩到被迫自己resign ,係我人生打左成15年工以上,第一次遇到咁既事。之前同大家講過搵到新既合約工,而家返工,但人工少左40%,明白疫症下係老闆既世界。只係最近覺得返新工無以前咁快上手,對自己自信心下降。希望2021年人人有工開
加油!👍好快會搵多過以前。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]