• 瀏覽: 719,104
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 158
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 11:47 AM 發表

希望以後唔會再發生
柴灣拉左三個區議員,特別是漁灣邨那個後,成個FB群組靜曬,連去興華邨黃店都比人off

熱賣及精選
引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-9 01:13 PM 發表

food stamp 私下換現金煙酒已不是新聞

https://www.justharvest.org/wp-content/uploads/2017/03/what-can-you-buy-with-food-stamps_mini.jpg
所以美國嘅細路話係政府養大佢哋,唔係父母

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-9 01:15 PM 發表

柴灣拉左三個區議員,特別是漁灣邨那個後,成個FB群組靜曬,連去興華邨黃店都比人off
一定仲有曱甴已完落鑊,你可以光復柴灣啦

道德經
第八章
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 11:03 AM 發表

當時有心無力,有次係柴灣新街市外主要馬路比班福佳封左,有個30幾歲男人清路障比幾十人圍打,我在現場想幫手的但比老虎拉走左,這件事成年幾我都不舒服心理有虧呀
昨天沒有人敢說多兩句,佢地已知心虧

引用:
原帖由 big3624 於 9/12/2020 13:14 發表

以前啟德機場年代,機場外圉釘晒牌話非法闖入禁區將會被射擊而不予警告,同彩虹邨軍營一樣咁寫

依例已經可以背後開幾十槍阻止佢衝向飛機進行 襲擊
香港班曱甴太無知!學人講國際標準

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-9 01:19 PM 發表

一定仲有曱甴已完落鑊,你可以光復柴灣啦
根據黃人說柴灣12子,現在只是拉左三個,仲有九個未出手當然有些可能只是個小混混,不過拉左個漁灣邨賊王已經很好的了(佢唔會著草吧)

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 12:09 PM 發表

會唔會係比政府架空,由國安取代既跡象?
我都有諗過係這樣

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 9-12-2020 08:24 發表

愚港有歷史因素所以絕大部份人都覺得自己比同胞優越的,當國家同胞天天向上強大而且某些更超越自己,有些人就憎人富貴厭人貧的心態就走晒出嚟,這次蟑螂暴動最神經群組係8,9,00後還有一批6,70歲的,年紀大優越感無左年紀輕洗晒腦又覺得白鬼管的愚港好,所以個個當國家係仇人仲慘過殺左老豆,,
睇返烏克蘭成過國家係東歐來說都係發達地方,但當人民發神經都可推倒,,,所以人類有時真係好q蠢的
就算我哋呢啲70後,如果唔喺呢廿幾卅年不停到內地,眼見國家嘅進步,亦好容易墮入騙局,70後黃💩也不少,你我身邊總有幾個

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-9 01:23 PM 發表

根據黃人說柴灣12子,現在只是拉左三個,仲有九個未出手當然有些可能只是個小混混,不過拉左個漁灣邨賊王已經很好的了(佢唔會著草吧)
出黎行,梗要還

道德經
第八章
引用:
原帖由 TWSK73 於 9-12-2020 08:35 發表

香港真係1個奇怪嘅地方,犯咗法嘅人,仲可以聲大夾惡理直氣壯,仲有咁多傻人支持佢哋。
誰大誰惡誰正確嘅思維,已經深深植入黃💩腦入面

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 12:16 PM 發表

馬倒立都無出過聲
如果被恐嚇係佢契仔何俊X
你估佢唔會唔變啞呢
政常法官講些肺腑之言都立即比福佳打入冷宮啦,真係要搵包大人出嚟夜審漢奸

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-9 12:39 PM 發表

佢去旅行,唔系移民,所以甘過小柑柑
其實如果佢唔再打算去美國,佢可以一走了之。

引用:
原帖由 sellkiss 於 9-12-2020 10:13 發表

大律師公會好似無出過一句聲明譴責恐嚇裁判官單嘢喎,淨係得律師會出過聲,真係黃過篤屎
大劣師公會已不是專業團體,衹是一個政治團體,立場偏頗

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 12:16 PM 發表

去年,大家都系忍虐中生活 ,見到成班學畜,唔系怕受打,系怕被起底,禍及家人.
嚟句真,自己比打打死都無關係但要禍到家人就唔想睇到,班福佳起底真係讓好多人收晒聲

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-9 11:28 AM 發表

咁應該係封東西邨加葵聯邨 月海灣一齊個山頭
封埋東村又太誇張... 只封8座唔封埋9座又好似爭d,因為兩座有相連樓層,9座16樓以上就連8座3樓以上(9座有22層高)
利申:細個住過西村6座和9座

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]