• 瀏覽: 719,192
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 158
引用:
原帖由 6月飛雪 於 9/12/2020 12:34 發表

攪到我都懷疑人生
幸好舊年可以返深圳廣州透吓氣
你睇宜家有d人要回大陸避難就知香港唔掂,上次大規模回大陸避難係日本仔打香港

熱賣及精選
引用:
原帖由 6月飛雪 於 9/12/2020 12:30 發表

班福佳以人多欺善怕惡
記得大三罷有幾個細路喺青衣想封路
將雜拋出馬路
我同幾個等車既人大聲喝止
幾個細路即刻逃跑
當日返工已經難關重重
放工都想快啲返屋企
得幾丁友唔打佢哋都算有人性
如果唔係私刑犯法,班曱甴一早畀人打死

引用:
原帖由 big3624 於 9/12/2020 12:23 發表

肥聰背後有高人,睇7。1立法會空城計…………
無謂衝當時表現是耐人尋味

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 9/12/2020 12:22 發表

我佢哋只會話政府後知後覺,做得太遲,令疫情擴散開去。
宜家唔同沙士,條例好似廢左,亂封會畀人JR ,弄巧成拙

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-9 12:23 PM 發表

肥聰背後有高人,睇7。1立法會空城計…………
肥聰係俾某國剔出左制裁名單...

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-9 01:02 PM 發表

宜家唔同沙士,條例好似廢左,亂封會畀人JR ,弄巧成拙
多謝貪曾响2009年廢除

引用:
原帖由 big3624 於 9/12/2020 12:10 發表

入機場禁區已經係恐怖活動,全世界都係咁,當時成個機場警區連機場持警退晒入禁區守衛,依例已經可以直接射殺衝禁區人士
無錯,衝入禁區搗亂,按國際標準係恐襲甚至係戰爭行為。ASU, SDU,甚至CTRU 直接開槍,老尾點保你?

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-9 01:01 PM 發表

謂衝當時表演耐人尋味
肥聰係內部有搞提高士氣,係曱甴網上扮前線去X高層,想分化警隊

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-9 12:50 PM 發表

我對香港突然間有種好討厭嘅感覺系16年旺角暴動前一日,我果日剛好系前一晚紅堪睇完演唱會住帝京酒店,年廿九翻廣州,系車上莫名就有種覺得香港好陌生,令我好討厭嘅感覺,然后新年流流就旺暴,諗到頭都爆,唔知點解香港變成咁
我家傳統年初二喺阿媽屋企拜年
當日成班人一齊睇電視鬧爆班暴徒
過年都唔俾人開開心心
新年流流都咒佢哋打耙

引用:
原帖由 巴巴先生 於 9/12/2020 13:04 發表

多謝貪曾响2009年廢除
唔怪得黃黑咁保貪曾條仆街

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-9 01:04 PM 發表

肥聰係俾某國剔出左制裁名單...
美國第一份制裁名單有肥聰,特首今年鄀有荷蘭水蓋畀佢,唔信特首都信阿爺啦

道德經
第八章
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 6月飛雪 於 9/12/2020 13:06 發表

我家傳統年初二喺阿媽屋企拜年
當日成班人一齊睇電視鬧爆班暴徒
過年都唔俾人開開心心
新年流流都咒佢哋打耙
當時係初二開年個個都DKLM

收倒

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-9 12:25 PM 發表

生個小朋友嘅糧食劵補助係食物多到派街坊都得
food stamp 私下換現金煙酒已不是新聞

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-9 01:05 PM 發表

無錯,衝入禁區搗亂,按國際標準係恐襲甚至係戰爭行為。ASU, SDU,甚至CTRU 直接開槍,老尾點保你?
以前啟德機場年代,機場外圉釘晒牌話非法闖入禁區將會被射擊而不予警告,同彩虹邨軍營一樣咁寫

依例已經可以背後開幾十槍阻止佢衝向飛機進行 襲擊

道德經
第八章
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]