• 瀏覽: 752,853
  • 回覆: 220
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-1-2 12:34 PM 發表

師兄而家個時勢搵到份工已經好好,做住先唔緊要。個時搵工搵左一個禮拜,由離職到返新工隔左兩個禮拜,可能我個行需求太大,基本上出offer既都加到幾千蚊。以前公司市道好出花紅真係好開心,奈何上年黑暴搞淋曬個市,人工花紅全部縮曬水,最後係估唔到佢係玩陰d陰d裁員,所以我好X憎個班黃C。而家新工呢度起碼佢仲keep住請人,有番d安全感係度
我今年雙糧花紅咩都無哂,暫時唔使減人工已經好好,大家加油啦

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-1-2 03:35 PM 發表

謝謝,難關難過年年過,希望2021年會好轉
路不轉人轉。

引用:
原帖由 ckn929 於 2021-1-2 07:10 PM 發表

一去冇回
真係可以客死異鄉

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-1-2 11:18 PM 發表
遲來的新年祝福,祝師兄姐們新年快樂身體健康開心幸福,仲未有時間追大家的貼等遲點慢慢追
我好運30號隔離完不用再加7天家居隔離,深圳8成人帶口罩但到處歌舞昇平的喜喜洋洋,這幾天忙有空再跟大家報告
恭喜你一家團聚啦😍

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-1-3 08:28 PM 發表
疫苗唔夠分,咁點算?

花都總理打電話比我地總理求吓佢賣400萬劑

引用:
原帖由 8ming8 於 2021-1-4 08:47 AM 發表

遲少少會行認証都唔奇,打左疫苗,有健康証明,可能隔離時間短,無打就隔離時間長都唔定
App 已經上架了,可以download app

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-4 10:06 AM 發表

呢段錄音通哂天啦,好戲繼續上演!
買定花生 啤酒呀

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2021-1-4 10:08 AM 發表

我女小學時 人人有長位 泊凳長 關燈長
廁所長都有呀。🤭

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-4 10:53 AM 發表
【橙訊】呼吸系統專科醫生梁子超今早在電台節目表示,本港現階段不適宜放寬社交距離措施,包括不應復課,否則疫情可能會在兩、三周內反彈。

梁子超本港新增的新冠肺炎確診個案,由上月中開始緩慢下跌,每星期的平均本地確診個案數字,只是較對上一周減少兩成左右,而關連個案亦只跌一成,可能是因為假期期間,市民有較多家庭聚會,造成很多延伸個案。

他指出,近日的感染數字未完全反映假期情況,認為現階段不適合放 ...
所以應該禁止美英印台到港。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-1-4 11:26 AM 發表

無軍隊支持,內戰機會唔高,內亂就一定會上演。
只要有資金收買黑水僱傭兵,在一二個州內有動作。
金毛可以簽發特急亂世總統,唔係落台,真係吹佢唔漲。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2021-1-4 11:51 AM 發表

強制使用嘅話,冇智能手機嘅長者又出來嘈,又係難搞。
八達通咪得啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]