• 瀏覽: 752,191
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-7 12:34 PM 發表

大叔樓主你好, 小弟初到貴境, 多多指教. 過去呢年幾香港真係變得好緊要. 一下子覺得香港人既所謂質素點可能一年之間, 跌到落新底線, 可能仲有得落(或者得罪講句, 本身就無質素可言).  點解D人可以咁唔理智. 唔用腦去分析. 你話最初反修例遊行都算, 但接住落黎個幾個月, 無止境咁破壞, 襲擊不同政見人士. 唔明點解D人仲可以撐得落. 尤其呢年間西方各國對香港係咁指指點點, 政府有咩政策都 ...
所以中央對港政策已改變,不會在乎香港如何衰落,重點是不能阻礙國家發展步伐,國家領導人是睇大局,區區一個小香港,憑什麼認為自己高高在上?國家不會浪費資源去將黃畜變回正常人,誰會介意你班黃畜打爛自己地方?

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-7 12:17 PM 發表

陳易舜係咪嗰個打正旗號嘅區已完?

其實我真係唔明,有咗國安法,你班友仲咁揚喺校園遊行,call埋記者拍片,齊齊擺甫士俾記者影相,十足十影旅行團團體相咁,招積如此,那裏來的自信?

我有friend話班友低B, 我話,如果我不嬲唔睇交通燈過馬路嘅,見到有警察喺斑馬線都會收步啦,佢哋冇理由咁冇common sense吖嘛!
一班政治上腦嘅人先會做埋呢啲腦殘嘢,咁多傳媒來採訪都唔識得收斂下,俾警察拉真係抵佢哋死。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-7 12:56 PM 發表

成家都唔慌乜好人,一定會幫手代收
邊個收都有問題.
攪得眾籌就要公開戶口. 唔可能唔俾人知.
除非係用現有既黃絲基金去幫佢. 咁又可能同其他黃絲有利益衝突.
所以人走咗, 公開講明流亡添, 好難好似以前咁易搵食.

引用:
原帖由 hangken 於 2020-12-7 08:31 AM 發表

我覺得呢個故事仲有下文!
呢隻曱甴似係故意留低少少錢在香港銀行戶口用來試探警方?國安?製造輿論鋪排下一個眾籌乞錢計劃?
竭斯底裡就是要搞臭香港嘅朵,配合反華勢力攬抄香港,竭盡所能阻礙中國發展。

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-7 12:59 PM 發表

所以中央對港政策已改變,不會在乎香港如何衰落,重點是不能阻礙國家發展步伐,國家領導人是睇大局,區區一個小香港,憑什麼認為自己高高在上?國家不會浪費資源去將黃畜變回正常人,誰會介意你班黃畜打爛自己地方?
中央立國安法去成功阻止黑暴出黎破壞...

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 12:39 發表

丹麥之前仲用冠狀病毒惡搞中國國旗添!佢地個仆街總理仲撐話係言論自由,dklm.
這些光雞正PK

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-7 10:59 AM 發表

香港人真係好容易俾人呃,咁都可以上當俾人呃走咁多錢。
否則點會有性交天使出現?

引用:
原帖由 知三 於 2020-12-7 00:50 發表

如果狗狗都唔食,就真係名副真實的`狗不理'
而家的毛孩都會揀飲擇食架😂

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-7 01:04 發表

有冇打算派比未婚既網友?
醒喎,打蛇隨棍上,叻叻👍

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-7 01:25 PM 發表

而家的毛孩都會揀飲擇食架😂
因為奴才做盡責嘅奴才侍奉主子

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-7 07:38 發表

去所謂政評人就係自稱夫子,幾十年無返過大陸但又稱內地磚家的人,又可能係肥個隻豬無晒頭髮滿臉胡子的豬強,,嚟批所謂內地磚家可能連微信支持寶都唔識用
師兄講的對,唔講遠既只講近既,佢地去到深圳都可能唔知點樣搭車🤣,但佢地自認中國磚家。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-7 07:45 發表

見到面無結婚的當然派啦,少少心意嫲
我就係只要對方是我的後輩,結左婚都照派,20元封,大家高興下囉!

引用:
原帖由 diverstranger 於 7-12-2020 10:51 發表

我好想請佢食咖哩.
請佢食咖哩咁厚度,直情請佢食💩

引用:
原帖由 ginppl 於 2020-12-7 08:57 發表

其實傳媒力量真的很大,早排丹麥屠宰場爆集體感染,傳媒無乜特別跟進,也不見很多人因此避開。
現在西方的力量只剩傳媒,自己壞的可淡化,別人的錯便努力指責。
所以今日開始,我自己就丹麥貨盡量

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]