• 瀏覽: 719,094
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 158
引用:
原帖由 藍色小魚 於 2020-12-6 04:47 PM 發表

希望大叔快啲搵到心水工作

我都好好彩啊,托呢度既師兄師姐鴻福轉到工,過多排就可以番新工,總算可以擺脫我啲低能黃屍同事,希望新工會遇番多啲正常人,由上年開始同班低智生物共事真係嘔好多血
恭喜~祝你新工順順利利開開心心~

熱賣及精選
引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-6 05:37 PM 發表

又唔係政府迫佢哋返嚟
返嚟住酒店當然要自費
叫政府俾錢既人真係痴線
酒店業又博大霧
夠膽死叫政府保證入住率去到八成
乜9嘢都話要政府比政府補貼真係short上腦

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-6 05:47 PM 發表

如果唔係話張醫生個老公有病
佢唔出現就只會認為佢放假休息吓
但突然換人真係好擔心佢老公有事
希望張醫生老公平平安安

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 06:06 PM 發表

拍戲都拍唔到這劇情,先來黑暴再來個世紀疫情,睇電影睇得多什麼疫情搞到世界變成彊屍滿地,原來真實世界都可以發生的
飯兄我家庭都少了收入老虎回深圳照顧外母,我們商量老虎停薪留職我地都頂得到,所以我十分支持她因百行以孝為先更何況去都年幾無見外父母了,,現在個女出新了層樓剛供完,食少D用少D無關係最緊要全家上下老少平安一團和氣,人無咩求就這樣就可以了,現在多了樣希 ...

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 05:49 PM 發表

其實除咗曲奇,仲會有咩丹麥貨?
見過一塊田超市有得賣丹麥雞同豬扒

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-6 03:03 PM 發表

你咁問有道理喎.
按常理有大筆現金出入銀行必定會留意.
尤其係本身戶口冇乜錢, 唔係常規性有大數目出入.
不過我諗佢地今次出事其實就可能係因為咁.
咁大筆錢正常都係入支票或過戶. 仲可以追查落去.
炒股票賺錢就成為黑金科水其中一個途徑

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-6 03:32 PM 發表

哩點就唔認同啦寧願老虎同個仔餐餐大魚大肉,佢哋慳我仲唔舒服,我一個人喺大後方,佢哋喺疫區,又擔心又無奈……
老豆賺錢仔享福😁

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-6 05:42 PM 發表

昨日下午3點幾,去街市買餸,唸著會無咁多人,點知……什麼水泄不通,人山人海,摩肩接踵全部都可以用來形容昨天的街市情況,好恐怖😱

現在見到迫人就怕,是旦買了些就逃回家中,由頭洗到腳,衣服全扔到洗衣機加滴露去洗。
因為近冬至唔準備外出做節嘅人多嘛,師奶都開始買定做節嘅乾貨,嚟緊都會多人,我揀中午時段買都唔會冇乜人呀!最好避開6,日做節就比較易買餸。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-6 05:45 PM 發表

丹麥,好記著你,丹麥的貨品今天起不買。
丹麥有乜野係香港最好賣?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-6 06:55 PM 發表

丹麥有乜野係香港最好賣?
光雞

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 04:25 PM 發表

見師姐咁講,我又要回應吓啦,同時滿足一下各大版友嘅好奇心

1. 做到九月尾,十月休息咗一個月,十一月開始搵工。
2. 只睇JobsXX嘅工申請。其他途徑無搵。
3. 要求人工無減到,仲平均要求多咗15-20%人工(當然人地比唔比到係另一回事),可能過埋年都搵唔到嘅話,到會減價都未定,但現時我唔會減住。
4. 到現在有五個面試機會(包 ...
大叔師兄,咁客氣叫我師姐呀,我應該係師妹。。。
慢慢搵,慢慢揀份啱心水嘅,keep住有工見即係你嘅expertise, 市場上非常渴求,唔憂搵唔到工啦

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-6 06:37 PM 發表

見過一塊田超市有得賣丹麥雞同豬扒
重有惠x仆街都有賣千祈唔好買好難食我餵咗狗。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-6 05:47 PM 發表

如果唔係話張醫生個老公有病
佢唔出現就只會認為佢放假休息吓
但突然換人真係好擔心佢老公有事
尋日換人時明顯係"臨時", 所以今日衣著執返正,著返西裝褸。

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-6 03:55 PM 發表

會唔會楊到某發展商/業主直接轉名?
九肚山嘅發展商係萬泰, 個老闆姓田

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 06:06 PM 發表

拍戲都拍唔到這劇情,先來黑暴再來個世紀疫情,睇電影睇得多什麼疫情搞到世界變成彊屍滿地,原來真實世界都可以發生的
飯兄我家庭都少了收入老虎回深圳照顧外母,我們商量老虎停薪留職我地都頂得到,所以我十分支持她因百行以孝為先更何況去都年幾無見外父母了,,現在個女出新了層樓剛供完,食少D用少D無關係最緊要全家上下老少平安一團和氣,人無咩求就這樣就可以了,現在多了樣希 ...
最緊要一家人齊齊整整丫,早兩個月我同老爸講,新年後打算退落來休息一下,或者會找份兼職幫補一吓,實行半退休,佢都話咪慳啲洗食少啲用少啲囉,做得辛苦壓力大就吾好做

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]