• 瀏覽: 719,218
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 158
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 04:25 PM 發表

見師姐咁講,我又要回應吓啦,同時滿足一下各大版友嘅好奇心

1. 做到九月尾,十月休息咗一個月,十一月開始搵工。
2. 只睇JobsXX嘅工申請。其他途徑無搵。
3. 要求人工無減到,仲平均要求多咗15-20%人工(當然人地比唔比到係另一回事),可能過埋年都搵唔到嘅話,到會減價都未定,但現時我唔會減住。
4. 到現在有五個面試機會(包 ...
大叔加油💪

熱賣及精選
引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-6 03:03 PM 發表

你咁問有道理喎.
按常理有大筆現金出入銀行必定會留意.
尤其係本身戶口冇乜錢, 唔係常規性有大數目出入.
不過我諗佢地今次出事其實就可能係因為咁.
咁大筆錢正常都係入支票或過戶. 仲可以追查落去.
呢單可謂抵x死,做漢奸已經做得高調,仲要咁高調洗啲陰騭錢,驚死無人知佢兩母子搵緊大錢咁。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 6-12-2020 17:52 發表

你一講又係喎
瑞典都有傢俬
丹麥有咩呢
丹麥光鷄。。。不過喺有貶意嘅

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 6-12-2020 17:58 發表

丹麥曲奇仲係唔係丹麥出品的,我最記得讀書個時係西灣河大光明戲院有套丹麥光雞
腰兄,請睇我#1113回覆,英雄所見略同

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 09:02 AM 發表

黑最嚟班趴街賺唔少錢,出去衝個D月入都2,30萬仲有大判二判三判...六七判,係嚟個時勢仲這樣多人開舖錢從何來哦,前2日經過西灣河又開了2檔咩Q古祖味蛋糕店面簡簡陋陋的,嚟D舖十之八九都係用嚟洗黑錢用的,上年黑暴老尾呆灣用左上百億,小小觀星會長上年訪問話老母打3份工日做18個鍾幾偉大呀,轉個頭一炮6000萬買豪宅而身家仲過億
仲記得佢19年 12月左右出左篇 "人肉饅頭" 論嗎?
然後又急急轉口風,6千萬係咪就係台灣禁口費呢?

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-6 05:50 PM 發表

多謝腰兄……
好地地搞成咁,屋企冇得返,收入減成半……
拍戲都拍唔到這劇情,先來黑暴再來個世紀疫情,睇電影睇得多什麼疫情搞到世界變成彊屍滿地,原來真實世界都可以發生的
飯兄我家庭都少了收入老虎回深圳照顧外母,我們商量老虎停薪留職我地都頂得到,所以我十分支持她因百行以孝為先更何況去都年幾無見外父母了,,現在個女出新了層樓剛供完,食少D用少D無關係最緊要全家上下老少平安一團和氣,人無咩求就這樣就可以了,現在多了樣希望國家富強國泰民安

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-6 05:51 PM 發表

Staycation俾啲高質港蛙攪到烏煙瘴氣
最初推出我都想去屯門黃金海岸酒店玩吓
以家唔好攪我
睇下D露營地方比班所謂高質港人搞到烏煙瘴氣就知啦,以前有咩衰野就推落自由行同胞身上,現在咩遊客都無啦就推落新移民到,嚟班趴街永遠都話係別人錯自己永遠都啱

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-6 05:59 PM 發表

民主黨新主席 - 羅健熙
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7591532-羅健熙當選民主黨新一屆主席

冇人肯上?:smi ...
胡塗偉都要著草?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 13:28 發表

最搞笑我地去銀行入10萬蚊銀行都問三問四,攞5萬仲問我用嚟做咩,但班趴街買咩都一炮過,6000萬現金買棟樓所有有關部門都唔查下嗎,個趴街老母銀行突然有成億銀行都唔查嗎,還是全都係老尾銀行呀
如果係老尾銀行,香港政府咪罰佢銀行款囉。
老尾成日都罰C子銀行錢啦!

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 17:49 發表

其實除咗曲奇,仲會有咩丹麥貨?
罐頭囉。
總之丹麥就唔買,由自己做起。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-6 06:04 PM 發表

腰兄,請睇我#1113回覆,英雄所見略同
睇到了火兄,我地都係這樣成長過來的

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-6 17:47 發表

如果唔係話張醫生個老公有病
佢唔出現就只會認為佢放假休息吓
但突然換人真係好擔心佢老公有事
咪係,見歐醫生都唔係咁熟手,面對鏡頭又唔慣咁。
張醫生就因為做左成年啦,面對鏡頭好從容。
希望好人平安啦!

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-6 06:12 PM 發表

罐頭囉。
總之丹麥就唔買,由自己做起。
朋友旅行真係帶了2罐丹麥沙甸魚比我,食個時err

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-6 06:15 PM 發表

咪係,見歐醫生都唔係咁熟手,面對鏡頭又唔慣咁。
張醫生就因為做左成年啦,面對鏡頭好從容。
希望好人平安啦!
尋日2點新聞稿都係張醫生做的,然後到記招時就換了醫生,我尋日仲講個醫生好似街市買餸大叔,原來係臨時拉夫的去今日著西裝,張醫生家裡應該有點事吧

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 18:17 發表

朋友旅行真係帶了2罐丹麥沙甸魚比我,食個時err
唔好味加上佢地丹麥咁衰格,唔買佢地產品。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]