• 瀏覽: 753,166
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 Yanie 於 2020-12-6 09:55 AM 發表

呢啲逆市開舖的,我一律撥歸黃店,仲要係窮兇極惡的黑暴收到黑金,依家攞出黎洗白的。
所以我一律不會幫襯,免煩。
英明👍👍👍

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 09:02 AM 發表

黑最嚟班趴街賺唔少錢,出去衝個D月入都2,30萬仲有大判二判三判...六七判,係嚟個時勢仲這樣多人開舖錢從何來哦,前2日經過西灣河又開了2檔咩Q古祖味蛋糕店面簡簡陋陋的,嚟D舖十之八九都係用嚟洗黑錢用的,上年黑暴老尾呆灣用左上百億,小小觀星會長上年訪問話老母打3份工日做18個鍾幾偉大呀,轉個頭一炮6000萬買豪宅而身家仲過億
呢啲人到底個腦唸乜野?一次付款買幾千萬嘅屋,明目張膽至此!亞爺咁都唔將呢啲人打靶,真係好多人條氣唔順!亦變相懲罰守法嘅人!

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 02:14 AM 發表

唔係咁勤力,唔靚仔既鄺男神點可以買豪宅?
你真厚道,唔靚仔?佢直情成個mk pk仔小家種樣,見佢成日訪問扮到有為青年咁我放想嘔。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-6 08:48 AM 發表

工都未見,未有人請。
你揀工做啫

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-6 10:50 AM 發表

冇辦法,愚港人逃不過人間地獄這一刼,真是自作自受,2OO萬+1累全港市民共孽,廿年不會行運,沒有靈魂,冇快樂冇安全,祇有痛苦+災難重重。😭😭😭
我地可以早作準備,已經比果啲仲以為疫情過後又會股樓狂升嘅人,更有抗逆境嘅能力,無論食粥食飯,都要開開心心笑住過每一日

引用:
原帖由 dustin 於 2020-12-6 12:00 PM 發表

我地可以早作準備,已經比果啲仲以為疫情過後又會股樓狂升嘅人,更有抗逆境嘅能力,無論食粥食飯,都要開開心心笑住過每一日
現在能夠開開心心過好每一天,就是拒除厄運最好的方法!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-6 12:06 PM 發表

現在能夠開開心心過好每一天,就是拒除厄運最好的方法!
有準備就安心好多,我呢家抱住心態係預咗環境好差,隨時減一截人工,所以要慳儉,儲多一粒小柑柑就得一粒。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-5 11:40 PM 發表

邊個係阿唐?
嬰兒?
係呀,佢老婆郭輸錢

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-4 07:18 AM 發表
"【明報專訊】新民黨李梓敬近年開始經營網上平台,佢嘅YouTube頻道訂閱人數超過27萬,早前更成立KOL顧問公司「KOL2049」,生意愈做愈大。李梓敬噚日同Emily講,不論黃、藍陣營,網上世界對政治議題嘅熱度逐漸減退,所以佢間公司都要嘗試更多元化發展,包括推出專講飲食、不涉政治嘅娛樂節目,同埋喺直播賣各類產品。
李梓敬話喺上月嘅「雙11」,佢連同其他KOL開直播,推銷參茸海味等貨品,結果一 ...
佢冇迫喎 自願加入

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-5 02:44 PM 發表

佢都係搵錢咋,未必係真心為國家。
大家唔好天真到以為搞政治唔洗用錢
建制D捐款絕大部份都係愛國商人同呀爺出
如果好似以前舊建制淨係食呀爺飯但效率又低
咁不如好似佢地咁自己搵錢搞政治仲好

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-12-5 08:33 PM 發表

咁華記又係唔係依類人呢? 睇過好幾條片地產廣告佔成條片成40%!
華記不嬲係商人
佢放地產廣告都係放片尾
你可以睇完前面就唔睇
冇影響

如果你覺得華記係 反佢既人口中既地產黨
不如先睇完呢條片先
睇真Dim之楊官華:新加坡事件令我體會到祖國是強大的後盾
https://www.youtube.com/watch?v=wYk1Igw7MtI&ab_channel=dotdotnews點新聞

利申:我唔好所以野都認同華記

另外我不嬲都支持 藍營打網上文宣戰
但我唔係盲目聽完就全部支持, 要獨立思考!

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 02:14 AM 發表

唔係咁勤力,唔靚仔既鄺男神點可以買豪宅?
大把天使一見到佢D","就濕晒啦

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-3 06:57 PM 發表

我買🐷西,呢條友食埋唔小血饅,袋裡黑金更不少,唔走唔通等國安拉,撚仲痕都已經走佬去佢老尾,準備中老尾肺炎
呢一代嘅漢奸走狗,佢算係我最討厭嘅其中一隻。佢同逗號係最陰險嗰兩條狗。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 09:02 AM 發表

黑最嚟班趴街賺唔少錢,出去衝個D月入都2,30萬仲有大判二判三判...六七判,係嚟個時勢仲這樣多人開舖錢從何來哦,前2日經過西灣河又開了2檔咩Q古祖味蛋糕店面簡簡陋陋的,嚟D舖十之八九都係用嚟洗黑錢用的,上年黑暴老尾呆灣用左上百億,小小觀星會長上年訪問話老母打3份工日做18個鍾幾偉大呀,轉個頭一炮6000萬買豪宅而身家仲過億
西營盤都見到果d古草味蛋糕店....
可能係同一集團😏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]