• 瀏覽: 752,915
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 12:08 AM 發表

逃亡外國前冇調走D黑金?定留低D做樣呀?
去瑞士銀行嗎?

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-12-5 04:32 PM 發表
分享一下這2星期左右搵工生涯。我工作差不多20年,97年本人還未畢業,但03年SARS真的經濟非常差,最記得$10一碗雲吞麵,當年我仲要還loan,過得非常艱難,但也過去了。一直工作到2014年,我完全不明白為何有人會支持攪亂社會既政治運動,但好彩既係,佔中只玩左幾個月就完咗。點知2019年玩得更過份,所謂愛香港既YC所做既一切都正正係破壞香港,好彩有國安法,今天大致社會依舊穩定。雖然疫症當前,香 ...
果時$10碗雲吞麵既份量會唔會少D?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-6 12:29 AM 發表

就近冬至嚟緊嘅六,日,都會勁多人。
今日去咗食pizza hut,4個人去分兩枱,不過堂食真係少好多人

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 12:58 AM 發表

果時$10碗雲吞麵既份量會唔會少D?
跟今日23蚊一碗的差不多

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-5 10:01 PM 發表

其實火雞點整先唔鞋.
自己點整都好似煲完湯既老雞咁
出去食/買現成, 感覺都差唔多, 絕大部份都係靠醬汁
又唔係平
火雞最好味都係條頸, 其他地方D肉太鞋
我諗將隻火雞切碎, 用嚟炆咖喱雞應該會比較好食

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-6 12:29 AM 發表
出面有帖傳深圳可能收緊入境安排, 外地入境要隔離28日...

雖然唔知有幾真, 不過如果打算北上暫避嘅帖友都係早作準備好d, 如果真係要隔離28日, 酒店食宿費用就即係要加倍, 錢都事少, 要屈多14日事大

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29580988
要28日等同中港決裂.....
中央無可能唔出手協調.....
(不過依家有部份鄉鎮都要隔離28日甚至2個月....)

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-12-5 11:43 PM 發表

去年多次暴動現場, 都見到許痴瘋.
佢出場次數最多,
又話要同警察溝通, 又叫警方冷靜.
出場費都收唔少.
無錢收點會去現場, 仲勤力過返工。
舊年真係要數佢同鄺逗號最"勤力", 收得霞姐啲飯盒最多

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-6 12:29 AM 發表
出面有帖傳深圳可能收緊入境安排, 外地入境要隔離28日...

雖然唔知有幾真, 不過如果打算北上暫避嘅帖友都係早作準備好d, 如果真係要隔離28日, 酒店食宿費用就即係要加倍, 錢都事少, 要屈多14日事大

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29580988
半噸大師講既愚港跟老尾條水,被阿爺「隔離」唔出奇。

引用:
原帖由 dustin 於 2020-12-6 01:48 AM 發表

舊年真係要數佢同鄺逗號最"勤力", 收得霞姐啲飯盒最多
唔係咁勤力,唔靚仔既鄺男神點可以買豪宅?

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-12-6 01:23 AM 發表

火雞最好味都係條頸, 其他地方D肉太鞋
我諗將隻火雞切碎, 用嚟炆咖喱雞應該會比較好食
我覺得D黑肉位都幾好食

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-6 12:52 AM 發表

去瑞士銀行嗎?
有可能

引用:

我男友同事個老婆昨日去珠海隔離時,職員話香港係極高危地區,派左去一間山卡啦周圍都係地盤既酒店隔離,完全禁止叫美團外賣,更莫講話收淘寶;因為最近香港都陸續有輸出個案去廣東省,所以我地都估黎緊可能會收緊入境限制
原本我都諗住新年過去隔離14日探下佢,依家睇怕要再遲D先了

引用:
原帖由 乾坤360 於 5-12-2020 23:40 發表

邊個係阿唐?
嬰兒?
"感情上有缺失"嗰個

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 5-12-2020 23:17 發表

胡塗偉做主席真係做得好柒下好似咩都唔知,成日比班細帶著走民屎黨係去手上滅黨都應該,,驚奇12月應該仲有好多人要走佬
可能要走佬嘅已經入曬閘,等緊出閘

引用:
原帖由 cool_stone 於 6-12-2020 00:03 發表

所以有次葉劉既訪問都串胡塗主席,話美國副總統請DQ郭去美國都唔請佢
其實,咁樣幾 hurt 阿胡塗主席

不過,如果胡塗主席呢啲料子,都可以做一黨之主,咁聞屎黨有咩理由唔滅黨吖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]