• 瀏覽: 753,317
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-3 08:18 PM 發表

好行夾唔送,一路好走,唔好望翻轉頭

雖然暫時未能將佢繩之於法,但亦証明咗國安法嘅震懾力,所有漢奸鷄飛狗走,爲香港大掃除
弱智峰大言不慚用流亡的字眼,國安處應發通緝令了條友分列國家證據確鑿了。
批去可離港的法官解釋下啦現在條弱智走佬了

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-3 08:53 PM 發表

佢成世做難民,可以架。
咁就祝佢路路碰壁,石沉大海啦😡😡😡

【 警聲直播 • 第五集 2020-12-03 】
https://www.youtube.com/watch?v= ... =香港警察HongKongPolice

引用:
原帖由 馬須仁 於 3-12-2020 20:48 發表

流乜Q野亡吖,周遊列國嘆世界,死攬住香港居民個身份,第時又有著數攞果陣就第一時間仆番嚟
想返嚟攞著數,得,不過先入冊坐翻十年八年,找咗條數先講

睇黎黑暴大清算就到

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-3 08:33 PM 發表

我有朋友焗得好好味!不過要早一日開始醃製,仲要焗幾粒鐘......想食的話出街食算😂😂
其實剛剛焗出爐係幾好食,但太大隻,除非一大班朋友/家人親戚,食唔晒D肉可以做沙侓/三文治,D骨用黎煲湯/粥好好味

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-3 08:56 PM 發表

弱智峰大言不慚用流亡的字眼,國安處應發通緝令了條友分列國家證據確鑿了。
我都係咁諗,佢自己升喱。

引用:
原帖由 ff88 於 2020-12-3 08:22 PM 發表
曾稱結束丹麥外訪周五返港 許智峯晚上宣布退黨兼流亡海外

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201203/bkn-20201203075155512-1203_00822_001.html

更多勁爆猛料,請下載《東網》APP:
http://bit.ly/2w9ebqD
成家人一齊走佬,擺明車馬唔會返香港受審,真係多撚謝曬唔沒收許智峯旅遊證件既高勁修法官

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 3-12-2020 20:56 發表

呢條漢奸,肯定比國安全球通緝,不過佢今次咁樣走佬,又打官老爺的臉了,佢班老友,三白眼,菊花全,🐷西,嚟緊上庭都咪話唔難搞,想走佬都未必咁易

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-12-3 08:12 PM 發表
正式走佬.

許智峯宣布流亡 退出民主黨(附聲明全文)

許智峯在今日(3日)香港時間傍晚約8時宣布張流亡海外,並退出民主黨。

許智峯全文如下:

2020年12月3日,我剛結束一連三日的丹麥外訪,在此正式宣布流亡,並退出香港民主黨,暫別香港。

離開香港,聽著一個又一個戰友被捕,判監的消息,手機傳來市民、好友一句又一句「求你千萬別回來」,這種傷痛,我不懂以筆墨形 ...
手足撐住呀, 撐撐下就............慣咖啦
我閃先

呀爺今次做到好盡,要為香港做大手術。警察用殖民地時期法律去對付班黃屍曱甴犯對派,唔夠就用埋國安法。之前聽人講過殖民地時期法律有好多古靈精怪條文,如果識玩根本連國安法都唔駛立。因為呀爺已經計過條數,你地屎眼聯盟最叻咪制裁,已經再無顧慮去進行大手術。

當然做手術都有失敗時候,所以佢而家定位發展經濟係以深圳做中心,澳門珠海廣州為輔,就係驚手術失敗。愚港前景係點,而家呀爺得兩條路,一係你就聽話一係你就走,而佢一定會俾你走,但走佬去外國拎埋外國國籍隨時連愚港永久居留權都喪失埋要你自己計過度過。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-12-3 08:41 PM 發表

無咁精彩人生
公文袋班友就好野啦。叫人去精彩人生,自己就無事。精過鬼

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-3 09:05 PM 發表

成家人一齊走佬,擺明車馬唔會返香港受審,真係多撚謝曬唔沒收許智峯旅遊證件既高勁修法官
儲埋多D呢班九官放生既案例,等亞爺一鑊炒起佢地。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-3 09:05 PM 發表

呢條漢奸,肯定比國安全球通緝,不過佢今次咁樣走佬,又打官老爺的臉了,佢班老友,三白眼,菊花全,🐷西,嚟緊上庭都咪話唔難搞,想走佬都未必咁易
現在真係想睇六尺四條趴街走唔走,去跟弱智峰都可以離港的,,雖則去想睇去入冊但如去又走佬場戲好睇囉,真係名正言順可郁九姑娘

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-3 09:05 PM 發表

佢班老友隨時無得再保釋 依家應該走得好著草先啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]