• 瀏覽: 753,398
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-3 06:54 AM 發表

唔記得係50萬人上街定反國教時候,不停有人用漫畫諷刺中國政府,寧願浪費金錢上太空都唔幫助窮子民。
佢地完全無視左內地為左扶貧作出既努力,一個個淨係識叫口號反對

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-3 10:03 AM 發表

搵一個冇人到既地方隱居,
咁佢地以後就快快樂樂咁生活落去.
咁似童話故事既.
與世隔絕同在大自然坐監有乜分別?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-3 07:24 AM 發表

佢走佬去到外國,羅湖聰,韓x生,黃x仰,甚至雞蟲杰呢班響外國食緊水既人仲唔叫佢收皮咩....

同佢地爭食?弱智瘋真係未夠班...
所以要走去丹麥,每個人分山頭.

引用:
原帖由 y98141 於 2020-12-3 10:03 AM 發表

佢地完全無視左內地為左扶貧作出既努力,一個個淨係識叫口號反對
可能個班人對中國既想法只有一黨專政,建設落後,人民生活艱苦

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-3 10:12 AM 發表

與世隔絕同在大自然坐監有乜分別?
幻想是很美好的.

報到

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-3 10:15 發表

可能個班人對中國既想法只有一黨專政,建設落後,人民生活艱苦
先支持大叔💪

好多人(尤其外國人)都以為中國好落後,他們沒來中國看過,只是睇媒體去了解中國,所以,根本接受唔到中國已經先進過佢地。

講到最唔接受既,除了愚港要數呆蛙了,呆蛙的文宣話國內人食唔起茶葉蛋架。🤣

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-3 10:45 AM 發表

先支持大叔💪

好多人(尤其外國人)都以為中國好落後,他們沒來中國看過,只是睇媒體去了解中國,所以,根本接受唔到中國已經先進過佢地。

講到最唔接受既,除了愚港要數呆蛙了,呆蛙的文宣話國內人食唔起茶葉蛋架。🤣
國內咁多好嘢食,唔駛食茶葉蛋啦!

引用:
原帖由 8ming8 於 2020-12-3 10:15 發表

所以要走去丹麥,每個人分山頭.
許XX應該搵埋唔少黑心錢啦,真係“how跛腳”都唔怕。
睇下佢的同路人方同學幾咁富貴就知啦!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-3 10:47 發表

國內咁多好嘢食,唔駛食茶葉蛋啦!
又係喎,睇見飯兄的餸菜照片就流晒口水。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-3 01:46 發表

不如大家估下,下一個輪到邊個著草好D噃.....會唔會係豬西迪呢?菊花全?定會係鄺神?
可能要問AA,邊個劈價夠狠,邊個出閘先

引用:
原帖由 oneforeall 於 2020-12-3 09:56 AM 發表

身邊好多人也常提疫苗出現就「解決」,我常常紏正他們疫苗出現「只係有機會解決」。因為全球所有人可以同時接種?疫苗比變種快?大家忘記了天花用了多少年才控制到?

今次疫情直白地表現了國家制度上的優勢,愚港人不認同反而去排斥,心態一日不改變,愚港難有反身之日。現在每一天生活,除了感恩國安帶來了暫時的平安,小弟也會補捉機會去感染身邊的人,就算係對牛彈琴,也希望可以慢慢改變他們,接受國家的善意。
...
師兄能能改身邊人諗法,比一個讚

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-3 08:41 AM 發表
林卓廷已幫大家證實許智峯係堅走佬

https://www.facebook.com/486392624735448/posts/4951900874851245/
丟那媽

呢句俾呢班含+產用既咩!
沾污了譚嗣同及大刀王五

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-3 01:46 AM 發表

不如大家估下,下一個輪到邊個著草好D噃.....會唔會係豬西迪呢?菊花全?定會係鄺神?
豬西11月嗰時畀警察上門拉過,係關於喺垃圾會倒屎水單case,唔知有冇落案 ...但我估豬西唔會著草住,有地慘、鄉親睇住佢,佢唔駛出嚟吹雞叫人反「明日大嶼」嗎?

引用:
原帖由 oneforeall 於 2020-12-3 09:56 AM 發表

身邊好多人也常提疫苗出現就「解決」,我常常紏正他們疫苗出現「只係有機會解決」。因為全球所有人可以同時接種?疫苗比變種快?大家忘記了天花用了多少年才控制到?

今次疫情直白地表現了國家制度上的優勢,愚港人不認同反而去排斥,心態一日不改變,愚港難有反身之日。現在每一天生活,除了感恩國安帶來了暫時的平安,小弟也會補捉機會去感染身邊的人,就算係對牛彈琴,也希望可以慢慢改變他們,接受國家的善意。
...
讚!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]