• 瀏覽: 752,903
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 10:16 AM 發表

唔通佢收到風,想透過傳媒煲大佢?
佢想插下警隊同借傳媒把口,但好似吹唔起

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-10 09:55 AM 發表

路政絕對有問題,去年暴動最激烈嘅一個周六我去禮頓山飲喜酒,咁係附近行吓,莫名其妙有堆鐵馬係路邊又冇工程,我坐係利園酒店門口見到暴徒有目標咁行去堆鐵馬到,係唔使搵好似係佢放係到咁。
去 club house飲喜酒

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-7 09:08 PM 發表

少上大陸,真係覺得自己係港燦!
我都係,年頭先去國內開咗個戶口,淨係識係深圳搭地鐵,啱啱學識用微信同支付寶,又因為疫情封咗關

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 2020-12-9 07:51 PM 發表
周庭話仲未習慣獄中生活,佢都傻傻地有邊個人會習慣獄中生活
比佢坐廿年應該可以適應

應該唔會批准肥佬黎保釋外出啩

附件

Screenshot_20201210-111704.jpg(138.04 KB)

即提議政府實行禁足令

附件

Screenshot_20201210-111345_01.jpg(131.75 KB)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-10 07:27 AM 發表

我都話過海記係最多.....呢樣野係有位海記資深員工話我知...
佢話點解班黑暴會有大量仿製軍火甚至真槍...好明顯係有人打龍通.....
滲透航空公司都係貪有人過關方便!😶

回#1977樓關於大台訪問既女人
傻人發現

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 11:23 AM 發表
即提議政府實行禁足令
得咩? 香港啲老板肯放過啲員工?
我公司由疫症爆發到而家都冇俾我哋在家工作過, HR個搞笑"彈性上班時間"同冇根本冇分別,
仲有, 自從舊年黑暴事件之後, 成個香港基本上啲人都冇晒自律性同公德心, 有人聽政府枝笛先算啦

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 10:35 PM 發表

今年冬至飯提今個星期日過,細佬一家不來去工作地方爆疫現在第9日驗了3次陰性已上班,等星期日再驗多次才安全,所以他們4口不來怕傳媒比阿爺,今年冬至就家姐姐夫阿妹老豆5人過,幾十年都未試過這樣人丁單薄
我都預團年飯開年飯都自己一家人吃的了
可以試下各只食團年,再開視像當一齊食

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 11:03 AM 發表

會唔會係佢哋唔敢起富婆兩仔乸嘅底呢?佢哋不嬲都係欺善怕惡對住平民百姓就也文也武,但對有勢力嘅人就好似鵪鶉咁,唔敢出聲。
當年包致金姪女摑差佬單野
膠登都有份網上聯署發起要求重判
但余老味條臭貨反而恐嚇返轉頭話佢地已經構成"藐視法庭罪",但成班膠登仔照舊玩野。
個人估計係條富婆家族可能係大部份香港人都識得既。。。幕後有人出盡力想遮醜。。。

陶傑以前厠紙包全身既相係網上都搵唔返

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-10 12:01 PM 發表

我公司由疫症爆發到而家都冇俾我哋在家工作過, HR個搞笑"彈性上班時間"同冇根本冇分別,
仲有, 自從舊年黑暴事件之後, 成個香港基本上啲人都冇晒自律性同公德心, 有人聽政府枝笛先算啦
呢啲建議都係聽下就算。以香港而家咁嘅大環境根本就冇乜可能實行到。第一,啲公司唔俾員工咁樣做。第二,政府唔夠強勢,冇乜人願意聽政府枝笛,當政府講嘅嘢係耳邊風。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-10 12:01 PM 發表

無錯,淨係有屋企只可叫外賣都無可能

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-10 12:09 PM 發表

呢啲建議都係聽下就算。以香港而家咁嘅大環境根本就冇乜可能實行到。第一,啲公司唔俾員工咁樣做。第二,政府唔夠強勢,冇乜人願意聽政府枝笛,當政府講嘅嘢係耳邊風。
太多刁民跟本無可能封城

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-10 12:20 PM 發表

太多刁民跟本無可能封城
認同。我諗要大部分刁民都頂唔順嘅時候,先可能做類似嘅嘢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]