• 瀏覽: 753,189
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 10:41 發表

呢點我都明嘅,就係好心痛啲人可以對自己土生土長嘅地方一啲手下留情都無,可能佢地會話反正政府同建制都破壞緊香港唔爭在,但佢地破壞嘅程度係人地嘅20倍速度🥺
最憎黑暴破壞交通燈😡
入侵中小學拉人鏈😡

岩岩睇到大台新聞,話尾國又制裁香港同中國船隻話運送北韓煤炭,更加令我覺得呀爺大大力打黑暴係岩的,因為尾國要攻擊唔只係得一個藉口,呀爺唔剷除黑暴尾國咪用第二個藉口黎制裁。就好似前年孟晚舟咁,好彩呀爺腰骨夠硬,尾國知鋤佢唔入想伸出橄欖枝承認部份控罪就放人,點知孟小姐個人就完全企硬(當然黨同國家未有最後決定,黨同國家既決定先係最後決定)

更何況呀爺唔剷除黑暴,唔止拖住呀爺發展經濟,高效管治後腿,隨時做成一個缺口上演新八國聯軍侵華。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 12:34 PM 發表

攪到我都懷疑人生
幸好舊年可以返深圳廣州透吓氣
去年差唔多每星期,都會去深圳避難,但就系一早上,一早返落黎,因為怕左班黑暴個個星期五六日,訓醒記搞破壞,引至交通阻塞.
最記得系去年10.1長假期,帶朋友10.2號上深圳睇我和的的祖國,睇到喊晒,睇完後本來好開心食緊酸菜魚,突然香港朋友叫我地快D返香港,因為呢卜街,搞爛火車同呢馬路,攪到心情即刻低晒,以為佢地只搞10.1,所以上深圳玩都系諗住即日來回,咩都無帶上深圳.當時食食下飯,同朋友都突然無晒心情,不停loop香港新聞系米火車都停,即刻食到一半即時返香港.好記得去到關口,我坐直通車到太子,上車前都話太子仲可以停先上車,但行到唔洗10分鍾,師機突然話太子路已封,要改路直出尖咀呢橫街停.去到尖咀,幾孚所有交通都癱晒,要行返屋企.由於擔心太多黑衣人,都系行呢內街小行.朋友坐火車仲慘,上到火車先話去唔到紅磡,只去到火炭,系火炭落車,等巴士的人超多,等左好耐先排上巴士,可惜去到浸大,又爛晒呢路.當天,大家都用左3-4鍾先返到屋企,而且沿路有唔少黑衣人,大家心裡都好難受,好感祝.點解香港人可以甘卜街.果一日,早上在深圳系天堂,旁晚返到香港系人間地獄,周圍都系黑衣人,火燒街道,叫嘈同吹淚彈的味道

如果好似新加坡咁恢復鞭形,我諗應該有好大阻嚇力,聽說對身心影響好大

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-9 12:50 PM 發表

我對香港突然間有種好討厭嘅感覺系16年旺角暴動前一日,我果日剛好系前一晚紅堪睇完演唱會住帝京酒店,年廿九翻廣州,系車上莫名就有種覺得香港好陌生,令我好討厭嘅感覺,然后新年流流就旺暴,諗到頭都爆,唔知點解香港變成咁
果一年,年初2同朋友上深圳,坐系cafe飲野,一位國內年輕人見我地講廣東話,都問我地香港發生咩事,點解呢人會系新年流流暴動,果下我都無言以對,因為我都諗唔明點解呢人會甘偏激.

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-9 01:15 PM 發表

柴灣拉左三個區議員,特別是漁灣邨那個後,成個FB群組靜曬,連去興華邨黃店都比人off
仲咩佢地變晒死狗呀,仲唔快d出黎話政苦打壓

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 02:15 PM 發表

去年差唔多每星期,都會去深圳避難,但就系一早上,一早返落黎,因為怕左班黑暴個個星期五六日,訓醒記搞破壞,引至交通阻塞.
最記得系去年10.1長假期,帶朋友10.2號上深圳睇我和的的祖國,睇到喊晒,睇完後本來好開心食緊酸菜魚,突然香港朋友叫我地快D返香港,因為呢卜街,搞爛火車同呢馬路,攪到心情即刻低晒,以為佢地只搞10.1,所以上深圳玩都系諗住即日來回,咩都無帶上深圳.當時食食下飯,同朋友都突 ...
呢個咁唔愉快嘅經歷
相信大家都被迫經歷過

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:19 AM 發表

外國最想阿爺出老解,但點解佢地冇煽動班人繼續去挑機?
上年有班傻仔去軍營前鳩叫,結果老解一舉"後果自負"支旗同隊支激光眩目槍出黎,班友即時走哂🤭🤭

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 12:07 PM 發表

其實有様野我唔明,ICAC做緊咩,甘多黑金,都查唔到,要警員查.佢地平時真系食屎呵飯
所以話佢地黃唔算屈佢架
唔通要好似d低能仔咁
著到成身黑去嗌亂港口號至算黃咩?!

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-12-9 02:51 PM 發表

上年有班傻仔去軍營前鳩叫,結果老解一舉"後果自負"支旗同隊支激光眩目槍出黎,班友即時走哂🤭🤭
系,睇到真系令我又好嬲又好笑……

隻隻曱甴都話要革命/光復,但隻X隻都怕死,咁叫革命禾,醜同恥都唔識寫

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 01:06 PM 發表

我家傳統年初二喺阿媽屋企拜年
當日成班人一齊睇電視鬧爆班暴徒
過年都唔俾人開開心心
新年流流都咒佢哋打耙
記得果日一早開電視就睇到暴動畫面,交通警開槍救同袍,新年流流就指住電視來鬧

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-9 01:20 PM 發表

香港班曱甴太無知!學人講國際標準
係井底睇國際

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 02:15 PM 發表

最記得系去年10.1長假期,帶朋友10.2號上深圳睇我和的的祖國,睇到喊晒,睇完後本來好開心食緊酸菜魚,突然香港朋友叫我地快D返香港,因為呢卜街,搞爛火車同呢馬路,攪到心情即刻低晒,以為佢地只搞10.1,所以上深圳玩都系諗住即日來回,咩都無帶上深圳.當時食食下飯,同朋友都突 ...
19年國慶我都返左去,10月1晚我係珠江旁等睇煙花,睇手機見到香港曱甴周圍暴動,迫到有警察要開槍,真係差d喊出來。10月2先搭高鐵返香港,到西九站再轉車返北區,好在都沒咩阻滯
一邊歌舞昇平,普世同歡,另一邊...

以下攝於2019年10月1日及2日
珠江旁

某餐廳

某書店

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-12-8 02:44 PM 發表

加多張卓越中心夜景
一齊懷念下封關前個段美好時期
卓越我都有去,裝飾幾靚,但商場內啱行既店舖唔多,都係大牌子多

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-12-9 02:59 PM 發表

記得果日一早開電視就睇到暴動畫面,交通警開槍救同袍,新年流流就指住電視來鬧
旺暴果陣班友擺明車馬暴動,點知一樣有一大班香港人鬧警察 話唔應該開槍
當然同2019年比起真係小巫見大巫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]