• 瀏覽: 752,793
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 12:19 PM 發表

如果葵盛西8座有10幾單確診
政府即係封樓強檢
你認為呢幾個磚家會唔會贊政府英明果斷呢
我諗佢哋只會話政府後知後覺,做得太遲,令疫情擴散開去。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1209_00822_001.html
都估到高院會拒絕周庭保釋

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:23 AM 發表

果陣時連個肥聰都幾乎自己收埋,我估應該好多YC以為香港已受他們控制,整個政府體系一定會跪低
肥聰背後有高人,睇7。1立法會空城計…………

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:29 AM 發表

係美國冇醫保,有大病隨時會傾家蕩產。但冇晒錢後就會有免費醫保,糧食券同其它(電,媒氣,租金等等)既津貼。但又變相鼓勵窮人做懶人。
生個小朋友嘅糧食劵補助係食物多到派街坊都得

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-9 12:23 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201209/bkn-20201209120846428-1209_00822_001.html
都估到高院會拒絕周庭保釋
認罪又要上訴保釋?姐係冇悔意,係唔係應該要加刑?

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:40 AM 發表

以一敵幾十,李少龍都可能比人打到瞓低。如果當日你老虎冇拉住你,我怕佢今日可能仲係日日以淚洗面。
陳惠敏先係實戰專家,當年佢係雞療(而家翠屏邨)被十幾人西瓜刀追斬,且戰且逃都可以還拖斬低三四件刀手

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 11:03 AM 發表

當時有心無力,有次係柴灣新街市外主要馬路比班福佳封左,有個30幾歲男人清路障比幾十人圍打,我在現場想幫手的但比老虎拉走左,這件事成年幾我都不舒服心理有虧呀
班福佳以人多欺善怕惡
記得大三罷有幾個細路喺青衣想封路
將雜拋出馬路
我同幾個等車既人大聲喝止
幾個細路即刻逃跑
當日返工已經難關重重
放工都想快啲返屋企
得幾丁友唔打佢哋都算有人性

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:46 AM 發表

有冇發覺最近查同捉洗黑錢都係警察做,ICAC好似完全失左蹤咁?
港府國安處都無雪糕佬就知乜事

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 10:57 AM 發表

舊年有日朝早係樓下公園玩,突然間有兩只黑媽媽嘅物體迎面沖緊過嚟,原來俾幾個阿sir 追緊,佢地跑很好快,我原本諗住放低個女去幫手制服一個,但女人驚,叫我唔好,好彩前面有個市民英勇㩒低咗一個,阿sir俾個like佢。跟手有個肥師奶跑上去,喊曬口話唔好打啊,你地都係人地個仔,點落得手,但我睇住全程警察無打過佢,個死肥婆好面善,好似電視經常係示威場合有見過
大把尼d化L功戲子,試過有警察封路捉曱甴,成班廢老戲子係度又媽又叉,一見路人黎就高潮哂話最衰林鄭要殺佢全家。不過大大隻曱甴仔企係後面唔好當我盲先得架

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 11:44 AM 發表

上年睇到呢黑衣人日日搞破壞,睇到火都黎,而且不停向警察挑引,而警力不足又無力反抗,我都好想打爆電視機.最唔明白,系有好多人支持佢地,覺得佢地無錯,爭取自由,果大半年,無晒好多朋友,好多親戚亦有黃到爆,我以為自己系別的時空裡,一切系幻覺
攪到我都懷疑人生
幸好舊年可以返深圳廣州透吓氣

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 12:16 PM 發表

馬倒立都無出過聲
如果被恐嚇係佢契仔何俊X
你估佢唔會唔變啞呢
“辯方求情時指,被告受案件影響而患上了抑鬱症及創傷後遺症,其精神狀態不適合監禁,惟鄭官回答:「邊個坐監會對精神冇損害?」指此非有效求情因素,終判被告即時入獄7個半月” 又睇返呢單,我真係好怕呢個官俾個條光頭屎屎蟲處理,暫時睇佢係判得比較重手嗰個

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:29 AM 發表

係美國冇醫保,有大病隨時會傾家蕩產。但冇晒錢後就會有免費醫保,糧食券同其它(電,媒氣,租金等等)既津貼。但又變相鼓勵窮人做懶人。
佢去旅行,唔系移民,所以甘過小柑柑

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-9 11:50 AM 發表

所以我係擺明一竹篙打晒所有大,中,學牲一視同賊,佢哋點會唔知邊個係暴動份子?佢哋選擇包庇暴徒即係等同共犯。
同感,十幾年前已經對香港大學生/年青人無乜好感,無禮貌,自以為是,處處要人幫助,貪威識食,到黑暴事件,更加証明佢哋係無生存價值嘅廢物

引用:
原帖由 馬須仁 於 2020-12-9 12:40 PM 發表

同感,十幾年前已經對香港大學生/年青人無乜好感,無禮貌,自以為是,處處要人幫助,貪威識食,到黑暴事件,更加証明佢哋係無生存價值嘅廢物
我對香港突然間有種好討厭嘅感覺系16年旺角暴動前一日,我果日剛好系前一晚紅堪睇完演唱會住帝京酒店,年廿九翻廣州,系車上莫名就有種覺得香港好陌生,令我好討厭嘅感覺,然后新年流流就旺暴,諗到頭都爆,唔知點解香港變成咁

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-9 07:53 AM 發表

以前會展有好多show ,班火牛長期做炒散搭架,有日大sir自己帶隊去會展捉火牛,真到好多隻牛😀😀
咁搞笑?乾坤兄好似好多火牛料

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]