• 瀏覽: 752,196
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 11:44 AM 發表

上年睇到呢黑衣人日日搞破壞,睇到火都黎,而且不停向警察挑引,而警力不足又無力反抗,我都好想打爆電視機.最唔明白,系有好多人支持佢地,覺得佢地無錯,爭取自由,果大半年,無晒好多朋友,好多親戚亦有黃到爆,我以為自己系別的時空裡,一切系幻覺
係囉~平時好友善既同事,識左廿幾年既好友,全部支持班黑暴去打爛自己屋企,仲話係政府逼既,真係以為自己唔係生活係同一個時空

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-9 11:43 AM 發表

以前嘅牛食草但啲肉真係好甜的,買幾文滾湯都好甜,唔知而家嘅牛係咪轉咗食飯,同雞一樣都係冇乜味,反而羊就冇乜唔同還可以。
你講得啱. 我有湖北朋友, 幾年前在大陸飯局, 佢話鄉下人會賣自家養的食用牛. 收購牛的商人, 會睇牛的門牙, 牙平的, 代表係食草的, 收購價會比較高. 草飼牛, 奧米加3高, 同埋會有天然反式脂肪(Conjugated linoleic acids), 係天然的防癌食品. 美國佬為求效率, 所有牛都係穀飼, 脂肪多, 但營養和以前, 無得比. 澳洲, 因為地大, 會畀牛自己去食草, 到要賣牛前的幾個月, 就會改餵穀物, 食穀物會快速長出肪脂, 肉質變軟.

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 10:41 AM 發表

呢點我都明嘅,就係好心痛啲人可以對自己土生土長嘅地方一啲手下留情都無,可能佢地會話反正政府同建制都破壞緊香港唔爭在,但佢地破壞嘅程度係人地嘅20倍速度🥺
呢班唔系人,家的民族意識都無.講真,就算唔認自己系中國人,都唔會比外人打爛自己住的地方拉.都唔明佢地咩心態

引用:
原帖由 054D 於 2020-12-9 11:32 AM 發表

英國免費醫療 但無錢唔幫你驗比退消藥你番屋企算數。

美國制度真係唔了解,但可能一樣魔鬼在細節之中。
呢個就係民主黨同共和黨既分別。

引用:
原帖由 LeePotJu88 於 2020-12-9 10:49 AM 發表

追蹤資金易過暴動罪料
其實有様野我唔明,ICAC做緊咩,甘多黑金,都查唔到,要警員查.佢地平時真系食屎呵飯

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-12-9 08:00 AM 發表

機場個次係差不多要衝入禁區搗亂架啦,不過打解放軍之前要打左機場特警同飛虎隊先
攪中聯辨同機場擺到明迫中央出解放軍
只係佢哋低估咗中央既忍耐力
何況係中央眼中呢班曱甴對中國既破壞力有限

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 11:50 AM 發表

雪糕店可能走Q晒返米國啦,年幾好似死左一樣,街道辦黑選舉唔理,洗黑錢又唔關事,282大上大落又唔查,全部都警方做嚟班人仲好意思出糧的
會唔會係比政府架空,由國安取代既跡象?

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:19 AM 發表

外國最想阿爺出老解,但點解佢地冇煽動班人繼續去挑機?
入機場禁區已經係恐怖活動,全世界都係咁,當時成個機場警區連機場持警退晒入禁區守衛,依例已經可以直接射殺衝禁區人士

引用:
原帖由 lilily97 於 2020-12-9 12:03 PM 發表

呢班唔系人,家的民族意識都無.講真,就算唔認自己系中國人,都唔會比外人打爛自己住的地方拉.都唔明佢地咩心態
其實都幾無失同可悲,人地問邊個國家嘅人,答香港人,國籍呢?無,無爺生無乸教

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-9 08:47 AM 發表

不義之財都無好結果。
我又講件真實嘅事比大家知道,我以前建行的部門經理,由于佢有權限去掌握一些錢銀嘅分配,佢當然利用職權將好大一部分袋袋平安,幾年后佢同佢老公去美國旅行,佢老公急病系美國搶救,每日坐底8千美元找數,搞到好大劑,一鋪嘔突不單止,且人已廢廢地,所以不義之財不可貪,人的正念一定要緊記在心!
老人家既至理名言不可不記
做人還是腳踏實地
搵幾多駛幾多唔好貪不義之財
想發橫財就買六合彩
唔中都做善事

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 12:08 PM 發表

攪中聯辨同機場擺到明迫中央出解放軍
只係佢哋低估咗中央既忍耐力
何況係中央眼中呢班曱甴對中國既破壞力有限
果陣時毛婆都借啲意話個仔結婚暫時離開香港

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 10:13 AM 發表

大律師公會好似無出過一句聲明譴責恐嚇裁判官單嘢喎,淨係得律師會出過聲,真係黃過篤屎
馬倒立都無出過聲
如果被恐嚇係佢契仔何俊X
你估佢唔會唔變啞呢

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 12:10 PM 發表

其實都幾無失同可悲,人地問邊個國家嘅人,答香港人,國籍呢?無,無爺生無乸教
班黃人都唔知幾自豪香港人個身份,認中國人反而影衰佢地

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-9 11:49 AM 發表

YC口中既《私了》即係濫用私刑真係嚇怕唔少人
好似我就係敢怒不敢言既人
見到班年輕人黑衫黑褲黑口罩成群結隊都唔敢望佢哋
班蓄牲就係以人多來滅反對聲音
去年,大家都系忍虐中生活 ,見到成班學畜,唔系怕受打,系怕被起底,禍及家人.

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 10:45 AM 發表
今天的所謂醫療磚家出晒嚟,趴街良眼超超都出嚟狗叫要政府封左葵盛8座,但毒方向又話封樓封區引市民恐慌,,好似7月時禁全日堂食條路班趴街又想跣政府又想拖後腳
如果葵盛西8座有10幾單確診
政府即係封樓強檢
你認為呢幾個磚家會唔會贊政府英明果斷呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]