• 瀏覽: 752,204
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 10:57 AM 發表

舊年有日朝早係樓下公園玩,突然間有兩只黑媽媽嘅物體迎面沖緊過嚟,原來俾幾個阿sir 追緊,佢地跑很好快,我原本諗住放低個女去幫手制服一個,但女人驚,叫我唔好,好彩前面有個市民英勇㩒低咗一個,阿sir俾個like佢。跟手有個肥師奶跑上去,喊曬口話唔好打啊,你地都係人地個仔,點落得手,但我睇住全程警察無打過佢,個死肥婆好面善,好似電視經常係示威場合有見過
麥記媽媽嗎

我個人諗左幾日,弱智鋒走佬似係金主叫。

本地金主似有意瓦解表面的黑衣勢力從而希望同中央講數,推本地地產代表同特首,複雜貪曾條路。
最終結果係支持國安議題,換取佢地係經濟上繼續維持地產金融格局。

但弱智鋒係英國一番話把匯燶擺上台,再而尋日會計師公會選舉結果,說明傳統模式利用泛民建制互相拖拉呢樣野已經玩唔落去。你叫佢走佬,佢地可以玩出更大的花樣比位英美制裁裡應外合。
而且連登及TG化下直接skip左傳統班大佬。

我個人判斷表面平靜只係非大佬文化主導下,班黃人本身唔需要表態,而且諗緊移民個班車同無咩話題需要佢地表態。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 10:59 AM 發表

麥記媽媽嗎
面圓圓眼細細,戴眼鏡,矮,短頭髮冬菇頭,總之五短身材啦

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-9 10:59 AM 發表

站外成條天橋都係曱甴,想郁佢哋都唔敢……
當時有心無力,有次係柴灣新街市外主要馬路比班福佳封左,有個30幾歲男人清路障比幾十人圍打,我在現場想幫手的但比老虎拉走左,這件事成年幾我都不舒服心理有虧呀

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 08:02 AM 發表

真係想像唔到有人咁無人性到要毀滅自己住緊嘅地方。到底係為乜?仇恨,錢?
佢地既心態是只分是不是同路人, 唔係就係敵人.
咁任何破壞都可以合理化.

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-9 11:01 AM 發表

面圓圓眼細細,戴眼鏡,矮,短頭髮冬菇頭,總之五短身材啦

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-12-9 10:16 AM 發表

所以佢哋用起底恐嚇呢招係好有效
當然高啦.
成件事根本係顏色革命. 已經經驗豐富.
好多"專業人士"係背後籌劃既.

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 11:06 AM 發表

唔係,老啲,未必揾得到

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-9 10:45 AM 發表
今天的所謂醫療磚家出晒嚟,趴街良眼超超都出嚟狗叫要政府封左葵盛8座,但毒方向又話封樓封區引市民恐慌,,好似7月時禁全日堂食條路班趴街又想跣政府又想拖後腳
之前好多地方有爆發袁國勇都有去睇.
今次葵盛點解唔去呢?
咁多感染其實我覺得都要睇下個環境有冇影響.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-9 07:37 AM 發表

中央都知道佢地想逼出老解...但警方講明有能力處理下就完全放手比警方搞...

後來相信有地產黨既人響背後阻止班黑暴挑釁老解,有好多次痴線仔想向軍營挑機都被人阻止.....

佔機場果次真係有機會出老解(果陣有傳有痴線仔想叫人衝入禁區去劫機),後來呢個"出兵"消息洩漏左出黎,班黑暴個個鳥獸散,個個爭住由機場行番出市區.....
外國最想阿爺出老解,但點解佢地冇煽動班人繼續去挑機?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-8 06:45 PM 發表

火兄你係留意廣告定係女主角哦,當年我睇城城個手機廣告喜歡yoyo的但班老死話我老餅,緊系雪兒正啦
雪兒嗰時靚到嘩一聲
不過我最記得係第一個亞May
跌傷腳既粉絲
個女仔好清純好甜
拍完廣告好似無入娛樂圈

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-9 11:19 AM 發表

外國最想阿爺出老解,但點解佢地冇煽動班人繼續去挑機?
收錢嘅唔可以暴露身份,跟隊嘅又傻唔哂

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-9 08:04 AM 發表

牠們有必死的決心嗎?「中大國」國祚不足100小時
果陣時連個肥聰都幾乎自己收埋,我估應該好多YC以為香港已受他們控制,整個政府體系一定會跪低

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-8 06:48 PM 發表

正如我之前所講,政府喺等一啲數字及嚴重情況出現,跟住大條道理收緊措施,加推一啲之前唔敢推嘅措施,因為人人怕死,就少咗黃💩跳出嚟反對,現時嘅措施,已經越來越接近內地嘅措施,支持政府,亦做好自我管理
以家反對聲音越來越細
政府做事都放膽咗
封樓強制檢測都事出必行
封葵盛西8座係轉捩點
成功控制到的話其他就更好辨

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-8 06:55 PM 發表

我去年多次避曱暴,都喺深圳租AirBNB渡週末,但已經成年無呢支歌仔唱
我仲記得救火兄嗰間靚屋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]