• 瀏覽: 752,610
  • 回覆: 452
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-21 10:58 PM 發表

同是天涯淪落人

好憂愁中
頂住呀,大家努力

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-21 11:03 PM 發表

而家半天吊,家中又有要事,短期內必需返
飯兄回港易只有星期三到五才能申請下星期回港日子,

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-21 11:04 PM 發表

腰兄有女兄,希望內地唔會改
我覺得改21隔離勢在必行的,希望實施日只對當天開始進入中國的人實行,我地這試隔離14日就醫學追蹤多7日啦,,這是我的願望

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-21 11:34 PM 發表

你英國入境咩?
澳門係全世界入境都要隔離21日哦,唔知內地怎安排

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-12-22 01:26 AM 發表

師兄,我早你兩天回來。現在還有三天就出關了。我很慘,被放逐到東莞一個鳥不拉屎的地方隔離😭
師兄頂住呀,我地陪著你

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-12-22 01:42 AM 發表

佢契哥話左唔封佢喇,老侵馬上下台,應該係想留返壇蘇州屎比拜燈嘆
老尾應該變種幾次了去都不用封人啦最毒就係去地到

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-22 09:31 AM 發表

弱智瘋行出嚟叫英國警察冷靜,跟住就我要見指揮官
企係警察和示威者中間,唔知仲敢唔敢

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-22 09:40 AM 發表

腰兄,隨遇而安喇,英國返內地加監至21天應該會實施的(當然是否仍有飛機由英國飛內地都有疑問),但對香港又未必要咁硬的,始終老美及歐洲俄國比香港情況差也衹是14日。

反而澳門的反應,我覺得有點借勢示威,對以往香港對澳門那種大蝦細有仇報仇啫
我尋晚棟起床板諗加上老虎個句大國風範,應該實施隔離21日都會統一吧,昨晚已作最壞打算迎最好結果
而澳門這幾十年都受愚港氣這次加辣也明白這意思

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-22 10:02 AM 發表

我相信到時兩邊會一齊揼柒佢,你條港蝗帶埋一家大細過嚟搶褔利
火兄你講個畫面我諗起都開心
剛才護士小姐姐來量體溫,去說我用條繩子晒東西這樣創意,我說乾淨點吧,護士小姐姐雖穿了全身防禦裝備但也感覺到她的可愛

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-22 10:18 AM 發表

諗起《在一起》鏡頭的畫面,在全身防護衣下,都感受到她們的笑容
醫護一個問候一個閒聊給我們都係一支強心針,所以他們是天使讓我們暖在心,,我不是誇張剛才真有這感覺昨晚老是反覆想隔離事情,今早有護士問候心裡舒服多了,讓我感覺有我們在你放心吧有事交比我們
沒黑暴沒疫情前我對香港醫護都很好感覺的,家母治病到離開東區醫護都很好的,但唔明為什麼因政見後會把這麽多人變得像中邪一樣

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-22 10:45 AM 發表

🐔要食兩日?
雙飛嫲

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-22 02:02 PM 發表

祝你地幾個早日隔離完同唔駛「加監」!!
qq師妹承妳貴言哦

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-22 02:20 PM 發表

qq中過「頭獎」未?
知道什麼是「頭獎」嗎?
你就知道鳥怎樣拉屎了
突然間頭頂有股暖氣,用手一摸賴野,我試過幾次但六合彩又唔見我中

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-22 03:01 PM 發表
@Karlching

唔好唔開心啦,我俾你睇下我一位朋友的朋友,隔離中的地方,你會感恩的。

細到冇朋友,仲要3舊水(不包吃)
運動地方都無仲要個窗有鐵柵,所以大家頂住

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 2020-12-22 03:23 PM 發表
15歲着草,幾時先着到老🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️
個狗個都話為香港但每個都走佬著草,要嚟班打把革命食蕉啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]