• 瀏覽: 753,346
  • 回覆: 452
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-20 10:20 PM 發表

哇,好豐富呀

救火兄提早做冬

我家下同腰兄2人都有選擇困難症
美團菜單花多眼亂。

明晚可能叫個黯然銷魂飯

應返個景冇得同屋企人食。
今晚就想明天食什麼
隔離14天心態好重要但真係要郁動不然骨頭都緊晒
感謝有女兄先頭部隊讓我查少好多東西

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-20 10:42 PM 發表

你兩個鬼馬喇,每日交流外賣食咩。不過時間過得好快,就快可以同家人團聚
食係最重要的嫲,仲要交流下係房間點運動

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-20 10:42 PM 發表

勿客氣啦。
下次我地再飲過
回港易我就做先頭部隊,然後等你回來再飲過

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-20 10:45 PM 發表

個湯用咗2個鷄殼做湯底,一個南瓜打蓉

8個菜,鮑魚同豬手噚日先預備好,除咗龍蝦同東星,其餘噚日已買,避開今日街市人朝
火兄用心煮飯一家人食得開心,我地煮飯的見到家人食得開心咩野累都拋諸腦後,冬大過年祝願各師兄姐冬至快樂大家平平安安。
老香港有句話我覺得好適合我們,雖然早點但真的,年關難過年年過,我地難關一定會過的

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-20 11:46 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201220/mobile/bkn-20201220012226113-1220_00822_001.html
終於搵到李運強呢條pk
帶晒黑口罩成身黑,正趴街

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-21 08:41 AM 發表

噚日上午家人見到菜單,都問喺咪酒樓外賣
我午餐點左條魚有頭有尾祝大家順順利利冬至快樂

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-12-21 09:28 AM 發表

真係抗疫抗到好攰,自從疫情,我D家庭聚會少左九成,見面時冇再攬住D小朋友錫😅😅
師姐大家都一樣,我地家庭都無晒聚會啦,抗疫係好攰但大家頂住啦

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-12-21 11:56 AM 發表

有人話廣州大停電,反正我唔覺羅。
我都唔覺,深圳隔離酒店咩都正常,開暖氣好舒服

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-21 02:48 PM 發表

是不是紅燒魚?多骨嗎?如果唔多骨,好好送飯
泡椒芭沙烤魚無咩骨送飯一流,25蚊

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-21 06:17 PM 發表

個樣好好味
今晚又order咩??
過冬至,點湯圓怕送嚟就綿晒,所以點左餃子23仔,仲有老虎送嚟的物資

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-21 07:21 PM 發表

14天內到過英國都唔可以上飛機飛香港,應該check-in 時睇護照出入境印已經知
全世界跟米字國脫鈎

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-21 08:23 PM 發表

個餃子盒設計好好,啲餃子唔會痴埋一舊

腰嫂好服侍,個柚子幫你搣埋皮先送比你
係呀無刀嫲所要搣皮才比我,又買零食過嚟

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-12-21 10:16 PM 發表

幸福腰兄
澳門實施隔離21日,未完成14天隔離也直接加7天,,我現在心裡充滿波蘭係深圳隔離14天後加多7日,然後完全21隔離見老虎1晚直接打包送回香港,,但無怨無悔因香港人共業嫲,只是覺得自己好彩遇到

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-21 10:36 PM 發表

好豐富啊
唔駛吃都飽啦你
現在心驚呀,怕深圳也要加多7日隔離

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-21 10:57 PM 發表

機率好大
回家路好難呀,但也沒辦法,心態要調整下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]