• 瀏覽: 753,494
  • 回覆: 452
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-2 07:54 PM 發表

食緊飯都報個到先
跑步前都報個到

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-2 08:10 PM 發表

近年,尤其是疫情後,人多地方明顯聽唔到大聲喧嘩,見唔到爭先恐後,個別仲有,但唔會你嘈我又嘈,你推我又推,街上歡笑聲處處,十四億人口大國,短短七十年,能夠從千蒼百孔達致大部分人口得到受教育機會,從脫貧至溫飽至小康,絕對不容易。

沒有共產黨,就沒有新中國。
飯兄講到我都眼濕濕,真係越來越眼淺

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-2 08:33 PM 發表

今日踏足濶別30年嘅清遠,當年嘅江畔,今日大樓林立,而渡輪碼頭所在嘅菜田,已成為碩大嘅新城區,中國發展步伐之快,舉世無雙。
祖國越來越美越來越好,不論人和事都進步得嚇驚人,怪不得白鬼出盡奶力壓制我們,但去地不知華夏五千年係壓不住的,東方巨龍一飛沖天

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-2 08:50 PM 發表
黎智英被控詐騙通宵扣查 明日西九龍法院提堂
壹傳媒創辦人黎智英,與其2名兒子及壹傳媒多名高層等人,涉嫌違反《港區國安法》、串謀欺詐等罪名,今日各人分別再到警署報到。

消息指黎智英、營運總裁兼財務總裁周達權及行政總監黃偉強等3人,將被控告詐騙。下午約1時,黎智英身穿藍色恤衫、外套和灰色西褲,乘座駕到達旺角警署報到,他沒有理會在記者提問,就逕自步入旺角警署內。黎智英律師晚上離開旺角警署。律師稱,黎智 ...
聽日又到戲肉
睇嚟282聽日又會舞高弄低的了

嘩,睇嚟冚家真著草走佬哦

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-2 09:39 PM 發表

呢單吹到佢著草吹到好堅,但佢上緊身單嘢,好似喺妨礙司法公正,應該不太嚴重,最多坐一年多啲,唔使走佬阿?但是耶非耶,今個星期就知。
近排01報料都好堅下哦,冚家今天走應該都短時間唔返嚟,星期五真係睇下弱智峰返唔返嚟,唔返就好睇了

引用:
原帖由 frmrom 於 2020-12-2 10:36 PM 發表

判入勞教中心其實好甘下,實情慘過坐監
我之前都講過有個表弟年少時都入左去,去話比我聽裡面好金的但坐完真係生性左好多,現在有家庭有兒女仲照顧爸媽

引用:
原帖由 珠璣 於 2020-12-2 11:13 PM 發表

好有興趣知, 同座牢, 分別在哪?
少年犯才可以去勞教,而勞教就是勞動之中教化你吧,每天都要步操學習,現在唔知我表入去時都20年前真係由朝比阿sir粗口問候到晚,但聽說好多坐完都可以改過自新因裡面真係好金,而坐監睇戲唔知幾成真

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-12-2 11:28 PM 發表

這個傳聞我也聽過,不知真定假呢?除非是假,否則係真,😂
假亦真是,真亦假,真真假飯分不清,,但傳聞真實性確係高

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-2 11:36 PM 發表

當年係一個有錢人朋友咁講我知,佢話大貓會,xx廠商會頭領個個都知,面個個知大嘔玩得激,仲試過係一個飯局叫你小姐即埸除晒衫裸陪食飯添
所以知道跳老舞都可以500幾人確診啦,所謂上流社會仲黑暗過

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-12-2 11:53 PM 發表

我又執大家口水尾,零下七十度的疫苗,只要在某個運送過程出亂子,怎辦?從來都感覺大陰蒂國既人同地都係陰陰濕濕的,最適合拍恐怖片,時,地,人,夾晒,正!
泡菜國流感疫苗話運送出問題都死幾十人,零下70度疫苗就,祝君好運吧

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-3 12:40 AM 發表

師兄,禮拜五唔使預佢返嚟都得嘞,佢答記者話去丹麥傾⎾氣候轉變⏌,就知佢當人係白癡,氣候嘅嘢佢識條毛咩,你話呢度啲師兄過去講我仲信啲,呢條友著草應無懸念㗎嘞,喺疫情之下,一家大細同老豆老母齊齊出外,你估真係參加聖誕旅行團咩!屌,咁樣俾個官放生佢真係條氣唔順,睇佢平時串柒柒咁!
師兄睇返嚟幾十年班漢奸走狗賣國賊走佬去外國邊個有好下場呀,除跟了巴飛特阿李目外,嚟班香港漢奸走了對香港來說可能是好事,而弱智峰走路更把法官的臉打腫晒,師兄好戲陸續上演有開心有激心的而我地平民百姓飲住啤酒食住花生就可以了

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-3 01:46 AM 發表

不如大家估下,下一個輪到邊個著草好D噃.....會唔會係豬西迪呢?菊花全?定會係鄺神?
阿菊花機會大哦,阿快D入左去現轉國安法官睇嚟阿慢D都要走佬去呆灣

引用:
原帖由 maggietsoi3 於 2020-12-3 01:09 PM 發表
又走一件垃圾👏🏻👏🏻
去搵漢奸貴攞尾數呀,嚟條漢奸唔係有官司在身嗎又可以飛走

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-3 08:18 PM 發表

好行夾唔送,一路好走,唔好望翻轉頭

雖然暫時未能將佢繩之於法,但亦証明咗國安法嘅震懾力,所有漢奸鷄飛狗走,爲香港大掃除
弱智峰大言不慚用流亡的字眼,國安處應發通緝令了條友分列國家證據確鑿了。
批去可離港的法官解釋下啦現在條弱智走佬了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]