• 瀏覽: 752,776
  • 回覆: 108
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-17 10:37 PM 發表

我諗左啦,聽日下就食牛雜牛丸棵條加九菜盒子,晚餐吃餃子肉夾膜
深圳勝在有各地美食,更慶幸有外賣代送,令14日冇咁難過。

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-17 10:45 PM 發表

應該無咁快,等埋你返嚟,下一堂要等到4月
過完生日,仲有聖誕元旦,又有農歷年,契弟黎唔知有乜感想,呀!想話留返拜山至講都冇機。

引用:
原帖由 cap07 於 2020-12-18 10:32 AM 發表

句子錯誤 ,應該係......〝你肯定唔捨得返香港〞
以上皆是

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-12-18 11:03 AM 發表

講得好好, 虛偽白皮 可惜班YC 內心就是西奴
陳果仁自細喺美國長大,美語流利,自覺係自由阿美利堅公民咁又點,一條人命,兩個白皮都只係判3年緩刑,公平?咪玩啦!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-18 01:16 PM 發表

煎餅果子及熱干麵,係國內早餐,唔係午餐噃
家陣冇分啦,瞓唔著都躝落街飲茶食點心

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-12-18 03:06 PM 發表

因為佢地真係“報導”新聞,唔係老作新聞。

根本新聞從業員的職責,就係不偏不倚咁“報導”事情。
至於判斷和分析就留返比讀者自己好了。

唔似毒果,X場咁,制造和老作新聞。
香港傳媒一早進入咗報導境界,騎劫輿論,忘記咗第四權要報道事實,監察社會

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-18 07:36 PM 發表
~~一張頭等艙船票~~

建議親友們細閱此文,不枉費人​​生航程頭等艙船票之待遇。

這是一篇令我們感到慚愧的文章。

我們和許多老人一樣,一生像是在頭等艙裡吃方便麵。

一對老夫婦省吃儉用地將4個孩子扶養長大。歲月匆匆,他們結婚已有50年了,擁有極佳收入的孩子們,正秘密商議著要送給父母什麼樣的金婚禮物。

由於老夫婦喜歡攜手到海邊享受夕陽餘暉,孩子們決定送給父母最豪華的愛之船旅遊航程,好讓老兩口 ...
太多的香港人上了船,自忖應該得到頭等艙的服務和享受,因為有心人一直告訴他們這是你們的權利,別問船票是什麼等級,也別管船票是誰付費,這不是獨木舟,不是渡輪,更不是貨輪,錦衣華食是天賜的,別退讓!

引用:
原帖由 friendchanli 於 2020-12-18 09:55 PM 發表

見識到官字兩個口未。
狗官有三個架

引用:
原帖由 p靈 於 2020-12-21 08:57 AM 發表

停物流?咁有野想買咪要淘定先??
節自百度地圖

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-21 10:55 PM 發表

現在心驚呀,怕深圳也要加多7日隔離
機率好大

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-21 11:00 PM 發表

回家路好難呀,但也沒辦法,心態要調整下
而家半天吊,家中又有要事,短期內必需返

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-21 11:00 PM 發表

頂住呀,大家努力
腰兄有女兄,希望內地唔會改

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-21 11:05 PM 發表

飯兄回港易只有星期三到五才能申請下星期回港日子,
多謝腰兄提醒

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-21 11:08 PM 發表

我覺得改21隔離勢在必行的,希望實施日只對當天開始進入中國的人實行,我地這試隔離14日就醫學追蹤多7日啦,,這是我的願望
係呀,總比困多七日好,親情寶貴,奈何一班刁民累街坊

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-23 09:59 AM 發表

我好憎我當區隻天水曱甴已完,千萬不要走甩條福佳
仲有哩個連登教主冷氣軍師曱甴王,現任荃灣瑜景區區議員劉卓裕,害死不少年青人,攬炒愚港,必需重點招呼!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]