• 瀏覽: 752,739
  • 回覆: 145
  • 追帖: 144
+435
大台新聞:
三個前度佢老尾腫桶,做白老鼠先打疫苗,仲搞直播.....

引用:
原帖由 wong123321 於 2020-12-4 08:16 AM 發表

佢分分鐘打葡萄糖D人都未知
佢老尾學到嘢,玩直播賣貨唧,認真便輸了......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-4 11:51 AM 發表
科大生周梓樂死因研訊第14天,案件原本今午續審,惟死因裁判官高偉雄甫開庭便指,他為謹慎起見,翻看了未有在庭上播出的閉路電視片段,發現「個影像非常重要」,或會影響之後專家證人證供,故宣布即時休息處理影像。早上甫開庭,裁判官表示基於昨日發現的關鍵影像,警方會準備地圖展示肇事停車場附近的所有閉路電視,並索取片段,希望相關屋苑、大廈的管理公司及業主立案法團盡快提供協助。

裁判官另再翻看其他片段,發現 ...
睇咗咁多日報導,警方話無入過停車場,就算消防及曱甴都話無係停車場見到警察,除非好似七警咁被CCTV影到嘢啦,否則好難屈到警方。

現在個官突然發揮小宇宙咁話發現關鍵影片,而呢d片又只係停車場外及屋苑附近,咁就要睇下個官係咪咁神勇啦。而且佢現在連屋苑其他片都要睇埋,仲要列消防處為利害關係人,我覺得消防當日有出事就真。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-4 12:18 PM 發表

跟本開庭係浪費公帑......
有黑影飄過都証實唔到係佢...就算係佢又點?

個棺係響度故佈疑陣...為將來判決非法殺害而舖路,到時佢老豆又響度屈警察了......
今次個審訊有陪審團,究竟係咩結果由陪審團決定,個官只係做引導,要屈警察根本好難,因為根本無有力證據證明隻曱甴跌死同警察有關。

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-12-4 01:47 PM 發表

我記得之前有片係影到消防在停車場換衫
總之唔關警隊事就得,消防嘛,話之佢死.....

錢錢錢打到嚟20201204
黃小兵:我聽咗張敬軒(演唱會)
康年:你(坐)邊區呀張敬軒演會?
黃小兵:我梗係紅(區),邊會去黃區吖 .......
康年先拍掌,大師跟住又拍掌........
康年:你肯表態就好.....

剛剛做完檢測.....

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-5 05:31 PM 發表

係咪排好耐隊?
準備攞陰性証明過關?!
排隊到完成大約50分鐘,都算快。
呢個檢測站係流動的,免費檢測,無陰性證書過關嘅。因為下個星期有份工要面試,我果座大廈又有人中招,所以個面試要求做咗檢測先再作再安排。

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-12-5 05:43 PM 發表

walk in 定預約?
walk in.
呢個係流動檢測站,只去到10/12,無得預約嘅,排隊就得。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-12-6 08:42 AM 發表

恭喜大叔新工上任
祝年年升職加人工
工都未見,未有人請。

引用:
原帖由 dustin 於 2020-12-6 11:48 AM 發表

你揀工做啫
見師姐咁講,我又要回應吓啦,同時滿足一下各大版友嘅好奇心

1. 做到九月尾,十月休息咗一個月,十一月開始搵工。
2. 只睇JobsXX嘅工申請。其他途徑無搵。
3. 要求人工無減到,仲平均要求多咗15-20%人工(當然人地比唔比到係另一回事),可能過埋年都搵唔到嘅話,到會減價都未定,但現時我唔會減住。
4. 到現在有五個面試機會(包括嚟緊下星期果份),即係平均一個星期見一份。
5. 五個見面試機會裡面,有兩間係上市公司(中資及港資),一間係日本仔跨國企業。其中有一份(中資上市)見咗差不多兩個半小時,一次過見埋財務總監及CEO,我以為呢份會請我㗎,但到現在都無消息,即係唔得啦
5.  另外有兩份係NGO,一間係國際性NGO,無去見,因為斷估會見到好多YC,就算請都費時眼冤。另一份係下個星期果份,本地NGO,職位同人工都應該係呢五個面試機會裡面最好嘅......
6. 五份見試機會裡,有一份要返國內長駐,有一份要求去東南亞長駐,但見完都應該失敗啦,因為我非本地嘅工作經驗係好少,但唔知點解佢地仲搵我去面試,R頭
7. 見咗幾份,都係平常心啦,預咗有排搵.....

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-6 05:13 PM 發表

大叔,一星期見一份,成功率好高噃,仲喺而家嘅時勢....

相信大叔份cv應該好勁,之前份工係大公司?
對上一份工,算係中至大公司....

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-6 05:59 PM 發表
民主黨新主席 - 羅健熙
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7591532-羅健熙當選民主黨新一屆主席

冇人肯上?:smi ...
胡塗偉都要著草?

引用:
原帖由 hangken 於 2020-12-6 11:30 PM 發表

今日假期喔銀行點解凍??好明顯隻瘋曱甴之前講幾百萬被凍結係作大, 但佢估唔到警方咁快星期日晚出聲明真相只係得85萬,呢隻曱甴而家只係作另一個古仔遮蓋之前嘅大話!
其實,重點唔係在於弱智瘋有幾多錢比凍結,凍結咗幾萬也好,幾十萬幾百萬甚至幾千萬也好,都不是重點。重點反而係佢一宣佈著草,港府可以即時凍結到佢及佢家人嘅戶口.....即係警方或國安已經睇實呢班人嘅錢銀流向,可能其他黑暴都已經驚緊。......

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-12-6 10:39 PM 發表
CY 話羅湖聰話北京對愚港既炆煮豉油鎮壓同干預力度遠超過佢地想像。

其實係班黃屍曱甴犯左幾大錯誤,
第一完全唔了解黨性,共產黨一係唔做,一做會做得徹徹底底,我可以夠膽講如果尾國佬真係對中國宣戰,共產黨一定會奉陪到底。
第二過度自我中心同澎脹,自以為愚港仲係廿年前既愚港,真係對呀爺好重要,以為多人講就真係會變做真。
第三,以為有白皮撐腰就可以得寸進尺,之前講過共產黨一係唔做,一做會做得徹 ...
痰罐沖話無政評人估到阿爺咁大力度打擊黑暴.....果班政評人,算吧啦,叫佢睇多D香討時政版好過啦,起碼我舊年已經講「秋後算賬」........
(吹捧下自己先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]