• 瀏覽: 717,779
  • 回覆: 254
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-12-11 08:40 PM 發表

構圖好靚
倒一枝......神經病!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-11 07:49 PM 發表

特務Q有冇著番對CL,喺鏡頭前跳番part Flamenco助興?
唔識跳flamenco喎😏😏😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-11 02:16 PM 發表

大叔兄不如你試下然後發上嚟比我地開心下
可以用浴缸試😏😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sellkiss 於 2020-12-11 02:39 PM 發表

今年初在新冠肺炎疫情爆發之際,貪生怕死的黑醫護發動罷工,醫管局早前以缺勤「放生」,僅扣回已發薪金。然而,黑醫護組織「醫管局員工陣線」仍未收手,今日於「黃媒」《蘋果日報》刊頭版廣告,以「罷工不是缺勤」為題,公然聲稱「當日罷工爭取五大訴求,我們無怨無悔。今日凝聚抵抗局方打壓,我們寸土不讓」

睇呢d新聞真係好嬲, 但又奈佢唔何
罷工當然不等於缺勤
罷工是intentional的😏😏😏😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-11 11:28 PM 發表

我又咁諗,政府幫你打疫苗時,有責任話比你知是那一種疫苗,等你自行評估是否接受風險,咁到時點都知喺咩疫苗,但去到現場如果拒絕唔打,是否就無下次機會,就不得而知

P.S.:早前打流感疫苗,診所有講明疫苗來源
我估不能去到現場先話唔打
例如pfizer隻疫苗,個盒好似只可以打開兩次,稀釋咗之後又要幾個鐘之內注射如果唔係會失效

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-11 11:18 PM 發表

跟住全部因為副作用而賣咸鴨蛋
有嚴重副作用嘅%應該不高
我比較擔心其實佢係咪咁有效多d
仲有打完好似不代表不會傳染病毒比其他人....

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-12 12:11 PM 發表

香港人生活能力好多都好白痴的,主要係懶做家務,乜都唔做又點從生活中學習到生活技能!
好多冇common sense的人

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-12 11:46 AM 發表

其實袁教授不如研究下打左疫苗既人可唔可以即除口罩,一話真係要等疫苗陰乾病毒,即係全香港打完後清零先得(相信難度甚高)

尤其一開始只有部份人打左,咁佢地唔戴口罩,會點?
好似話打咗疫苗不代表不會傳染比人

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-12 04:12 PM 發表

唔死得都一鑊泡
成屋玩泡泡浴

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-12 02:27 PM 發表

香討是香港最能收集民間智慧的地方(請問會有廣告費嗎?)
可以儲分不過d分冇野換

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-12 01:42 PM 發表

政府亦可以視乎患病風險同後果
直接指定邊類人,邊個年齡可以免費打邊類疫苗
咁係最科學既做法

當然政治上可能會爆到七彩

即係政府都只係免費提供HPV疫苗比女學童...
由細到大打咁多疫苗
都係每隻對每個人身體可能有不同反應㗎啦
冇可能做到一個全面嘅風險評估先打
每隻疫苗出之後都會有一代人係第一次打有d已經有左幾十年....
如果因為呢隻新
所以大家咁多野諗
咁flu shot都年年「新」啦
其實到最後只係打或唔打(=即係你信定唔信科學)

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2020-12-12 01:09 PM 發表

我諗你有d誤會啦,其實好多人唔係唔信美國或輝瑞疫苗,而係個新 mRNA 技術,恐防將來有好大後遺症,到時就大鑊無得返轉頭,好似基因食物一樣。所以問題不是美國定中國生產..........
所以對mRna技術係有點skeptical...
即係咁
如果果d messenger Rna叫我d cells去整抗體...d cells會不會有一日處理資訊出問題(尤其第二時可能有更多其他mRna疫苗for其他病...一個人身上有好多唔同mRna😱

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-12 05:02 PM 發表

佢係用全新既基因技術,所以其實係要更長既觀察期
起碼唔係幾個月

最理想係傳統疫苗頂多兩三年先,然後先輪到佢
今日再睇多d資料
mRna技術其實還有望可治癌症
https://web.shobserver.com/wx/detail.do?id=309951

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-12 04:48 PM 發表

小師妹試吓啦🤣越玩越開心嘅👍,E+一見袁膠獸出埸我就笑到肚痛🤣
今晚hk phil有直播🤩🤩
https://youtu.be/u_C-VPUhW7I

https://www.hkphil.org/concert/swire-symphony-under-the-stars_2020?fbclid=IwAR0Bx23h-r7-m-Dhyl1kYY0pVyKwWl69nU_EgomZEO0DtZ8n2-CEm3PEyi0

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]