• 瀏覽: 753,477
  • 回覆: 254
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 ahlihaha 於 2020-12-10 09:03 PM 發表

Gigi fans x1
可以用gigi舊年首平安夜
好想唱k

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 05:16 PM 發表

我覺得未必無可能的只要做到野都有機會,好似林馮富珍2003年只係香港衛生局長,就係機遇處理非典所以中央推薦入世衛做一姐,所以世事難料呀,如果無黑暴我地到2047都不可能有國安法

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-12-10 12:03 PM 發表

可以試下各只食團年,再開視像當一齊食
今晚有個會真係搞咗個網上聖誕聯歡晚會
仲有奬抽....我抽唔中...

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-12-10 12:01 PM 發表

得咩? 香港啲老板肯放過啲員工?
我公司由疫症爆發到而家都冇俾我哋在家工作過, HR個搞笑"彈性上班時間"同冇根本冇分別,
仲有, 自從舊年黑暴事件之後, 成個香港基本上啲人都冇晒自律性同公德心, 有人聽政府枝笛先算啦
我仲係work緊from home.....😂😂😂
所以冇投訴

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-10 10:13 AM 發表

咁令人著迷既女人算唔算都係邪惡?
仲駛問
😈

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-12-11 12:18 AM 發表
説得非常有理,根本就是事實               

12月10日,外交部發言人華春瑩主持例行記者會。 有記者提問,德國《每日鏡報》8日以“中國的戰狼”為題刊登一篇批評報導,指責中國搞戰狼外交,報導本來要配一個中文的“權”字,卻多了 一點變成了“杈”字。 該報導稱,德國聯邦議員人權委員會11月18日舉行所謂中國人權聽證會,招致中國大使館批評。 文章引用德國綠黨反華議員鮑斯的話說,中國實行“ ...
說得太好👍🏻👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-12-10 08:50 PM 發表

事實政府個防疫真係慢、錯、冇腦喎

所謂的普及檢測要到九月先有,仲要自願性質
去到十月先列印巴為高風險地區
私人地方多人聚集又冇權理

成個防疫都係頭痛醫頭、腳痛醫腳,邊撐得落
其實全世界百幾個國家
大部分部係好似香港咁抗疫(或更差)
我地個政府只係做緊大部分政府做嘅嘢
政府係由人類組成
人類大部分係平庸的
諗到d嘢係咁上下
不能expect太多....😏

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-11 08:54 AM 發表

其實睇每日這麽多人湧返愚港就知政府做得有幾差呢,其實個個都知愚港抗疫上係比上不足比下有餘的,但愚港人特性就係罵罵罵永遠覺得自己無錯都係人地錯政府錯,當然貪曾2兄弟上場,2個都話要打好份工服務市民,當去當嚟份係工去地就只懂出糧收錢放工後就
好多鬧人果d
自己又諗到幾多橋?
如果唔係有阿爺呢個高材生比佢參考,佢地自己諗到嗎?
人類其實就係一堆不停起錯誤中學習的動物😏😏😂😂

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-12-11 09:23 AM 發表

昨天公司有同事初步確診左,
老闆都好好,立即叫齊大家開會宣布出黎,
之後大家立即放工,去拎樽做檢驗,
本來話停到大家出報告,
結果後來轉左做緊密接觸者先要。
問題係,都唔知公司有無叫人返黎做全面消毒,
真心驚。
咁師姐可以順便休息一下啦
️身體健康💪🏼💪🏼

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-11 10:16 AM 發表

屈小姐有時講既野真係過咗火.
林鄭叫人唔好去咁多街咁多節目啫. 番工係另一回事啦.
可以work from home當然好, 唔得都冇辦法.
點可以咁就又鬧佢離地, 仲話係帶領去懸崖?
叫人出少D街都要鬧, 咁仲點防疫?
呢篇文真係為閙而閙
個思維真係不能夠如果唔係黑、就一定白.....各種事情往往冇咁簡單。

可以wfh果d咪盡量wfh囉
當然有d職業工種或公司唔比或唔可以wfh嘅
咁但係
如果整體上,個社會人流少咗,都對控制疫情有幫助嘅。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-11 10:47 AM 發表

我老虎尋晚同我傾,去話上次港貨車司機確診然後個親密接觸者過左2,3天才驗出嚟,但去家人都沒確診而驗到一個有就這一個沒有爆出去,老虎話點解香港一爆都收唔到科,我話香港人唔聽話喜歡自由自在嫲,老虎話深圳嚟面都好自由自在呀聚餐都10幾人的,,老虎去話是否病珠唔一樣但老虎最後說衛生處醫管局太多人拖政府後腿
可能喎
病株不一樣嗎?

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-11 12:48 PM 發表

BK啲人都叫受害人貼相
晏啲去睇吓有無人貼相出來睇吓有幾精彩
同侵侵叫人飲淸潔劑有d類同😂😂

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-11 01:45 PM 發表

真係懷疑呢個梁籌庭係黃的,由吹風話要全體公務員宣誓開始,就一直阿支阿左!喂,出政府糧嘅,宣誓擁護基本法、效忠特區政府有乜問題呀?仲要問唔簽係提早退休定革職,即係唔想違背佢地所謂嘅良心但又想舐著數呀!
我唔明佢嗡乜叉嘢「擔心以言入罪」?有實際例子有人被以言入罪嗎?d人成鬼日危言聳聽,樣樣用extreme case scenario來講....同「日日坐起香港但擔心會有火山爆發」不是一樣嗎?點解會有人相信呢d歪理?d人係咪真係咁無腦.....

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-11 02:19 PM 發表

氣泡係衝唔走的,越衝越多泡,最後成個廁所空間都係泡泡🥵,好玩!好玩!😄😄
妹妹你玩緊?😏

乜原來香港有個廁所協會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]