• 瀏覽: 717,608
  • 回覆: 254
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-7 10:08 AM 發表

呢單好笑

“被捕少女堅稱是「女特務」:唔同得你講

警方拘捕該名18歲女「特務」後發現疑是「案中案」。該少女被捕時一度仍堅信自己是「特務」,「阿sir,真係唔同得你講,呢個係『特務』身份,講咗會俾人拉。」”

電騙復興|倍增涉4億 14歲少年交20萬予18歲「女特務」疑案 ...
笑死我特務充拆市面

熱賣及精選
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-12-7 06:01 PM 發表

係充“斥”市面呀!
係咩???😂😂😂

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-7 02:44 PM 發表

From wiki:
2011年,14歲黃之峰創立學民思潮及組織社會運動,批評政府想透過新設的德育及國民教育科向學生洗腦,並帶領群眾成功逼使政府取消推行有關課程而聞名於香港。2014年他因參與雨傘運動被美國《時代雜誌》選為全球25位最具影響力少年

你可以唔認同黃之峰既所作所為,但佢咁既年紀可以搞出咁多事,政治上絕對可以算天才
sry - 不認同佢所作所為,亦不認同佢係天才。😒 可能我地對天才嘅定義不同。

重有wiki是隨時隨地邊個都可以edit的東西,d人可以捧到佢明星咁,寫乜都得。睇下算。😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-7 08:47 PM 發表

我真係識坐巴士
我唔識,未試過
有機會可否教一下😂😂😂

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-7 11:20 PM 發表

其實你用百度地圖,揾你想去的地方,選擇公交,就會教你點坐

如上圖

明啦!
即係同google maps一樣原理🤩

回覆 引用 TOP

華記都鬧陳雲😏
https://youtu.be/xaDXvXKvCzc

青島啤酒museum!🤩🤩👅
想去吓果間飲醉酒房
https://youtu.be/oXhmgCx93IU

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-8 06:32 AM 發表

"石禮謙認為,香港係國際城市,唔係一個普通嘅內地城市,更指「大灣區唔係本港救星,只係配合香港發展」,唔認為將所有香港青年送上大灣區就可以解決問題。佢話以前港商到內地發展「出糧畀人」,同𠵱家青年「收人工」係兩回事,關注港青嘅競爭力能唔能夠拍得住內地大學生,又強調香港嘅成功唔在於內地投資幾多錢嚟香港,「香港嘅成功,係點樣幫國家面對世界,吸收世界嘅投資」。許正宇回應話,香港係「優質藍籌股」,了解內地亦同 ...
「香港嘅成功?」 應該已經成為歷史😏
「大灣區配合香港發展?」 好似應該係:香港睇吓點配合大灣區發展吓話...😂

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-8 03:49 AM 發表

有冇發現被選中帶領攪事果D都係樣貌奇特(醜樣/三尖八角),我覺得係有心,樣越特別(衰)越容易令人留下印象。
樣衰可以賣慘搏同情😒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-8 07:12 AM 發表

相由心生
認同!!!
尤其係對眼,似death note個夜神月咁邪惡😈

引用:
原帖由 9wai 於 2020-12-8 11:51 PM 發表

舊年敢出聲嘅正義市民都被曱甴私了,啲曱甴就係樣令市民噤若寒蟬!好開心睇到HKURubbish師兄話今次好多人話呢隻曱甴!
大快人心啊🤩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 美麗美麗 於 2020-12-8 11:50 PM 發表

比警察拉果啲唔係所謂傳道人,佢地上個月已經去左英國,依家係Facebook話啲錢俾人凍結晒,無錢幫人,啲die hard fans仲叫佢地唔好返黎

呢d垃圾咁多廢話
犯法就係犯法啦

引用:
原帖由 lazy22 於 2020-12-10 09:38 PM 發表

我最近喺大叔另一個帖有分享自己成功用香港電話開立內地銀行戶口開戶位職員都後生嘅,態度唔好唔壞,都係俾身分證回鄉證對下資料簽個名就搞掂。大概10日之後收到短訊話申請通過,要去指定分行攞張銀行卡,我東九龍要去觀塘攞,嗰度位職員就相對比較友善
我起中環總行開
職員好友善
仲幫我download埋個app😂😂😂又教點搏微信😂😂

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-10 09:31 PM 發表

蒙面法都沒搞掂,男女犯頭髮都比5個終審庭法庭推翻,,所以係愚港推政策真係好艱難的
一齊剪短囉😏😏
https://youtu.be/wvjhNGa6J1s

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]