• 瀏覽: 717,605
  • 回覆: 254
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-4 11:41 PM 發表

那時候仲未有FB分享食物的群組,不過都可以分比鄰居

另一個版本,內容比較豐富,更重要的是當麥太丟棄火雞時其實只剩下骨架——滾多次湯都好

https://www.bilibili.com/video/av40259190/

當然呢個故事是不能用理性解讀的
買隻細d嘅來焗咪唔駛食得咁辛苦.....

熱賣及精選
要知道中國係點,就要親眼看看
佢講得好好🤩🤩🤩
9’10” - it’s a bit crazy ...some of the comments i read...it’s just complete ignorance complete supposition and they are literally making up their own impression of what china is....this is sad”
https://youtu.be/fG5uVOqzyWc

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-5 10:25 AM 發表

佢老頭就咁走左路,香港每個月D退休金仲有冇得攞?定還是有佢都唔敢攞?家人可唔可以代收?
或者出面賺的「外快」多過d退休金呢所以佢唔care? 😏

引用:
原帖由 一手濃 於 2020-12-5 09:05 AM 發表

我成日都設想,如果阿爺喺過左關後比個位d人淨打針然後即走返落嚟,而唔洗來回隔離,(當然上去前要有陰性證明),咁就唔洗比班黃醫護阿支阿左
呢個idea不錯😏😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-5 08:38 AM 發表

所以就算有疫苗都無用...香港人有部份係乜野疫苗都唔打.....

不過如果香港有六成接種了疫苗,其實已經達到群體免疫的效果.....
點解6成接種有群體免疫?唔明啊

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-5 04:02 PM 發表

超市一隻急凍火雞最細都有十磅左右,如果兩個人由12月24日食到翌年端午(六月),其實應該考慮買火雞胸
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51TZRPJBGTL._AC_SY400_.jpg
原文:
我和媽媽花了很大氣力,把整個凍櫃每一隻的火雞都看過一遍。不是我們選火雞,是火雞選我們。當我和媽媽一人一邊,挽著全超級市場最輕(因 ...
😂😂😂都有少量5-6磅(3kg) turkey嘅
可以去農場訂/買㗎........即係如果好想好想吃的話😂 否則出街食算

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-6 12:08 AM 發表

逃亡外國前冇調走D黑金?定留低D做樣呀?
去瑞士銀行嗎?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 09:02 AM 發表

黑最嚟班趴街賺唔少錢,出去衝個D月入都2,30萬仲有大判二判三判...六七判,係嚟個時勢仲這樣多人開舖錢從何來哦,前2日經過西灣河又開了2檔咩Q古祖味蛋糕店面簡簡陋陋的,嚟D舖十之八九都係用嚟洗黑錢用的,上年黑暴老尾呆灣用左上百億,小小觀星會長上年訪問話老母打3份工日做18個鍾幾偉大呀,轉個頭一炮6000萬買豪宅而身家仲過億
西營盤都見到果d古草味蛋糕店....
可能係同一集團😏

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-6 06:55 PM 發表

丹麥有乜野係香港最好賣?
超市有丹麥蛋

咪就係英、澳雙重標準😏
https://youtu.be/o6ZOjOY7AS0

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-6 01:38 PM 發表

qq妳有沒有幫襯呀
我午餐又係美心買外賣,商場搞活動買滿80(用電子貨幣)就送40蚊劵
我地就叫外賣而老虎和阿女就係深圳日日開心,2個人午餐都4餸1湯
嘩好豐富呀🤩🤩🤩🤩👅👅👅👅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-7 01:18 PM 發表

竭斯底裡就是要搞臭香港嘅朵,配合反華勢力攬抄香港,竭盡所能阻礙中國發展。
仲要大話連篇搏同情😡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-12-7 12:58 PM 發表

天才如果學壞左,危害亦可以好大,比如黃之峰呢d其實都算系天才
邊方面嘅天才呢請問佢?

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-12-7 12:17 PM 發表

陳易舜係咪嗰個打正旗號嘅區已完?

其實我真係唔明,有咗國安法,你班友仲咁揚喺校園遊行,call埋記者拍片,齊齊擺甫士俾記者影相,十足十影旅行團團體相咁,招積如此,那裏來的自信?

我有friend話班友低B, 我話,如果我不嬲唔睇交通燈過馬路嘅,見到有警察喺斑馬線都會收步啦,佢哋冇理由咁冇common sense吖嘛!
好在不是陳eason

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-7 07:45 AM 發表

見到面無結婚的當然派啦,少少心意嫲
見唔到面都可以派㗎
有支付寶同微信

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]