• 瀏覽: 717,504
  • 回覆: 160
  • 追帖: 159
引用:
原帖由 影瞳 於 2020-12-11 10:19 AM 發表

腰兄個次係邊間郵局呀
腰兄話系自己區,即系柴灣

熱賣及精選
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-11 10:32 AM 發表

柴灣現在疫情嚴峻,東邊公屋1人確診,南面公屋前後5個,西邊警察宿舍1個而美人餅屋1個,北面公屋3個,我住個度圍住係中間
圍住,出入小心注意

回覆 引用 TOP

呼籲外國制裁香港 黎智英被加控勾結外國勢力危害國家安全罪

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1211_00822_001.html

更多勁爆猛料,請下載《東網》APP:
http://bit.ly/2w9ebqD

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-12-11 01:36 PM 發表

多謝師姐不過都有點擔心,
依份係新工,返左兩日我同層就有人確診,
上星期因為做檢測,公司叫我出左報告先再返,已經放左兩日。
今個星期就到同事中招,今次換自己話拎兩日,等自己同其他人出左報告先算。
本身下星期二下午有事想拎假,現在都唔知點開口
話去做多次檢測囉
相信實批

回覆 引用 TOP

【15:09】特區政府對處理疫苗採購從未沒有掉以輕心,今日採購疫苗有突破性進展,已與個別疫苗生產商有預先採購協議。目標是讓全港750萬市民免費注射,訂購數量將是人口的兩倍。長者、醫護將會優先獲得接種,佔香港人口約300萬。

港府已在疫苗採購上取得突破性進展,政府已與以下2間製造商達協議,包括內地生產的科興控股生物技術公司(Sinovac),該生產商以滅活技術製造疫苗,並會供應750萬劑, 首100萬可望最快明年1月來港。另一製造商為復星醫藥德國BioNtech/輝瑞, 用mRNA核糖核酸技術,同樣訂750萬劑, 首100萬劑最快明年首季來港。

第三間疫苗生產商仍然在商討中,就是AstraZeneca,採不可複製性病毒載體技術。

回覆 引用 TOP

https://hd.stheadline.com/news/r ... 船農曆新年前停航-全港地盤恐停工一個月
獨家】粵港建材駁船農曆新年前停航 全港地盤恐停工一個月

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-11 04:55 PM 發表

佢應該唔算係黃嘅,不過一定係激藍。
佢都系愛之深,恨之切者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-11 09:35 PM 發表

真係步步為營呀,但我發現條街仲係好多人
睇時段,我個邊就好多買外賣的,8:30后條街就明顯少了人

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-11 09:42 PM 發表

班友未到嗰個時候,針未拮到肉未知痛
希望輝瑞支針可以拮落班賤精度

以下又系如有雷同,又系巧合:
轉自網上

批疫苗講明要係零下 70度先可以存活,陰謀論啲講,若國美國藥廠收到美國政府嘅 order,將比香港嘅疫苗存放係零下 50度一日,之後再搬返去零下 70度出貨,收貨時係無問題呀,到來到香港接種後出現問題時,藥廠就可以推莊話,你哋收貨時睇過無問題架,之後你哋點冷凍就係你哋嘅問題,所以批疫苗失效就唔關我事啦。

點解要咁做?當一大批人接種左失效嘅疫苗而不自知,不單香港會大爆發,仲會害埋中國,因為到時會通關,好多人會以為自己已打左疫苗而返上大陸,到時就累埋大陸啦!大家有睇過木馬屠城記嗎?

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-11 10:51 PM 發表

緊喺有做自願檢測,有掃安心出行碼優先啦
家下林鄭咁早話冇得揀邊款打。

會不會是以退為進呢

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-11 11:18 PM 發表

跟住全部因為副作用而賣咸鴨蛋
我黑心好多,打完來路野之後面癱呀,生cancer呀,生殖能力廢埋,再加手腳潰爛要切……
半生不死搞十幾廿年先拜拜
呢個先啱我心意

其實今日宣告疫苗下月會有的消息出了后,周街都系度講,藍營的就話打國產的(假如冇得揀又唔打),黃屍就話唔打住(一班怕死的冚家長連佢地的白皮老豆都唔信),阿爺的疫苗呢班黃屍又唔會打。

到最后政府又系未因接種率低而又俾人揀呢?
而最后打的大部份都系藍營,黃屍就慢慢等中招啦

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-11 11:33 PM 發表

我同你無衝突,我嗰個喺結果,你嗰個喺達成結果嘅過程

飲杯

回覆 引用 TOP

新型肺炎疫情惡化 新加坡收緊對香港入境措施

新加坡衛生部門宣布,由於香港的疫情惡化,收緊對香港的邊境措施,由星期一午夜起,所有從香港到訪,或者在過去14日內曾經到過香港的人士,入境新加坡後要在指定設施居家檢疫14日。另外,本月19日午夜起,有關人士需要在出發前72小時,接受新型冠狀病毒檢測,並要出示陰性結果證明。

當初搞這泡泡的人再被摑一大巴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]