• 瀏覽: 753,422
  • 回覆: 164
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 054D 於 2020-12-19 11:00 發表
唔封城根本斷唔到尾。
絕對讚成👍

一定要跟內地投疫的手法,才有成功的一天。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-19 11:33 發表

呢啲人正pk。如果隔幾日先返醫院,可能有好多人中招。
係呀,這個人係PK呀,但係仁慈的香港政府又能如何?

這條PK人渣,佢返到醫院,咪又係好似大爺咁,要姑娘服侍囉!😡

引用:
原帖由 SKY2019 於 2020-12-19 13:46 發表
咁深既?
唔識計😅

只係估算如果歐美的高層政要帶頭先打疫苗,尤其老尾的政棍,佢地打左後全部“香”左,咁就一定對世界係好嘅。

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-20 12:11 發表

內地呢啲叫做危害公共衛生,要坐監。香港就唔知有冇呢類法例。
法例就算有,但唔執行或假發輕判,都係無用架。

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-12-20 17:28 發表

呢條李運強,如果係響內地,晨早已經用人面識別捉乸左佢啦,仲有得走咩,香港真係落後緊幾十年
“人面識別”?
連一條智能燈柱都容不下的香港,如何會有人面識別呢!😔

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-12-21 08:51 發表

但喺滷味海關同華盛頓已經開始安裝海康嘅人面識別camera,唔知曱甴廢青們有咩感想
曱甴會覺得老尾做乜都係對的。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-21 16:35 發表

"【16:15】現時情況香港居民亦不能回港,是否太荷刻, 基本法出入境自由有矛盾?如疫情惡化會否減商店, 甚至禁足?澳門可以揀疫苗,政府有否新取態? 有困難?

陳肇始指, 599H下, 有同律政司商討,相關做法穩妥"

真係有黑記拎基本法出黎
個PK黑記如果覺苛刻,不如英國回來的人去他家中或報館隔離囉。

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-12-21 17:31 發表
冬至快樂,剛下班,希望農曆新年後會有轉機
努力工作,你得既,新的工作新的開始,祝一切順利吧!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-12-21 09:11 發表

節自百度地圖

11930698 11930699
嘩……差D嚇親,好彩師兄分享情報,謝謝。

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-21 17:53 發表

這是我一直最不滿政府的地方:一小撮人的回港權竟然比整體社會衛生重要!早在天竺出事時應該咁做啦!
無錯,做得太遲。
無理由一小撮人的幸福建築在全港人的安危之上。

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-12-21 23:07 發表

看來有人終於在香討聽到民間呼聲了
今次就很好,一講就做,這樣才得到民心👍👍👍

引用:
原帖由 hanE 於 2020-12-21 23:43 發表

做冬呀!可能要食🐔
🐔都好慘

引用:
原帖由 LeePotJu88 於 2020-12-22 03:22 發表

最怕會曲線從他國入境

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20201221/bkn-20201221023126985-1221_00992_001.html
不管什麼由線路回港,只要係外國來的,全部隔離21日或28日。

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-22 10:20 發表

遲早都要咁做,唔係嘅話一定爆到收唔到科。
而家都已經好危啦!
好彩政府昨日醒目,立刻禁英國回來的飛機,如果唔係,香港真係死得,隨時還會累死內地。

引用:
原帖由 G36 於 2020-12-22 10:55 發表

個個都戲子上身
事實上會唔會有人企圖想利用疫情去解決高福利長期開支既死結呢
日本可能就想咁,日本政府為振興經濟,推出「Go to travel」觀光補貼政策,每人最高補助一晚2萬日圓。

有補貼就到處去囉,返鄉下探下親先,結果病毒全國都係。

或者係日本政府想整個現代“猶山節考”,清左老人家。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]