• 瀏覽: 753,222
  • 回覆: 466
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 33Chris 於 30-12-2020 08:39 發表

正常啲諗就冇乜可能會拘捕九姑娘,不過反而如果國安真係take over 肥佬黎之後, 可能九姑娘會集體自動辭職, 英國又會拒絕再派法官擔任終審庭非常任法官 ,咁就慳水慳力。
如果國安署做嘢,亦預咗有呢個情況發生

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 30-12-2020 08:52 發表

今朝海面勁大風有白頭浪
明天風浪最大,如果今晚偷渡,=找死

引用:
原帖由 cool_stone 於 30-12-2020 09:04 發表

可以學周停咁着七件救生衣由頭包到落腳以防萬一
掉咗落水,一個大浪冚過嚟,加上低溫,多多救生衣都死

引用:
原帖由 ckn929 於 30-12-2020 16:02 發表

最好有意冇意都透露佢哋有合作(篤灰)所以輕判
已經有內媒透露咗,主犯點解判3年而唔喺7年,因為喺從犯,已經供出「上家」。睇怕呢班曱甴如果返到嚟,阿官老爺愛佢變成害佢又可以比保釋,都小心下自身安全

引用:
原帖由 _JoN_ 於 30-12-2020 16:05 發表

嘩 偷渡都坐7個月,隨時判得重過香港縱火
肯定已經重過非法集結

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 30-12-2020 19:04 發表
港聞速遞

判囚3年的鄧棨然,他的家屬認為判​​刑過重。至于被判囚兩年的喬映瑜,他姐姐要求交代參與庭審旁聽的家屬身份。 ​​​
成班加熟好似對住空氣自説自話,又無人理佢,又炒唔起

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 31-12-2020 10:38 發表

想食盡呢12瞞逃嘅人血饅頭,等某啲人當佢係英雄。
佢可能覺得佢嘅老本行對社會做唔到太大嘅衝擊啩,搵到嘅錢唔夠多。
我唔相信🐷西迪仲有機會選垃圾會囉,食咁多人血饅頭,小心哽死啊

引用:
原帖由 6月飛雪 於 31-12-2020 12:01 發表

黃人有個優點係我哋無既
就係自我感覺良好
全世界都關心佢哋
場戲可能仲有排演,直至嗰10隻曱甴喺深圳踎完監返嚟都未完

引用:
原帖由 6月飛雪 於 31-12-2020 12:14 發表

真係關心親人既家屬就會低調行事
希望子女輕判
就算隔離14日都上去聽審
見吓個衰仔都好
日日係香港嘈既都唔謊關心自己子女啦
之後踎監仲有好多嘢要打點,不是要疏通監獄官員,但內地坐監,好多日用品要自費處理,到時睇下呢班加熟喺咪睇住佢啲親人,孤令令喺深圳監察入面捱

引用:
原帖由 33Chris 於 31-12-2020 13:12 發表

"《港區國安法》的存在並不影響本港法庭一貫考慮刑事案件保釋的做法。馬道立則補充,包括「無罪假定」原則。"

<--- 馬道長又做埋辯護律師, 重自己釋法?
如果真喺咁判,衹有2個可能會發生,第一人大緊急釋法,反正攤牌,根本不會再理會什麼衝擊司法獨立,第二,駐港國安公處接手,介返北京處理,你覺得我唔敢做,我就做比你睇

引用:
原帖由 6月飛雪 於 31-12-2020 14:41 發表

希望你問口中
呢頭繼續保釋
轉頭話押返國內審
今日4點後開估

肥佬黎可以返監倉過除夕,開新年趴地🎉🎉🎉

我哋今晚除夕可以屋企開香檳慶祝🍺🍺🍺

引用:
原帖由 武德鼎 於 31-12-2020 16:56 發表
想知係 3:0 定 2:1
應該3:0,但爭議點喺李官對國安法嘅理解,將於2月1日處理保釋上訢,睇緊人大會唔會開班教授國安法保釋條文,嚟個人大釋法,清楚解釋比班官老爺知,國安法喺唔比保釋嘅

[頭條日報] 終院批准律政司提上訴許可申請 黎智英須還柙候訊

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1964443/

引用:
原帖由 y98141 於 31-12-2020 17:04 發表

Cheers!
依家只係批准上訴,希望審果時確確實實唔比佢保釋
下一場2月1日,唔比保釋,就荔枝角過農曆年

引用:
原帖由 tommy414 於 31-12-2020 17:11 發表

道友獨力難支,幫唔到大老闆😎
踢個波比下家,自己全身而退

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]