• 瀏覽: 753,258
  • 回覆: 134
  • 追帖: 144
+435
引用:
原帖由 MS.TAM 於 2020-12-15 01:06 PM 發表

最好笑 賴政府 但就不怨吾守法的人 話要人守法係好難架...拉晒佢地坐監就得啦
一句《抗疫疲勞》就咩都得架喇

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-12-16 10:18 AM 發表

正常就係既.
但係你睇美國爆到咁, 佢地醫療系統都未崩潰.
一日新增病人有二, 三十萬. 不過係12月3日睇到報導佢地住院人數創新高-98691人.
住院人數居然仲可以少過一日既新增人數. 我真係唔知條數應該點計.
實際上可以有好多"變通"既.
老尾講咗輕症者在家隔離唔駛入院
輕症者既密切接觸者亦唔需檢測
所以實際感染人數一定唔止公佈人數

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-12-16 04:00 PM 發表

台灣人戴口罩,而且居住環境一般比香港好。。。你睇泰國同越南都控制得唔錯,只有比耶教會綁架嘅南棒同猶山節考嘅架仔國比較嚴重

我估計灣灣應該有唔少隱形帶菌者,至於真係中左死亡嘅就當流感死亡計。。。
早前睇過微博有報導台灣流感死亡率比過去高幾倍
但我唔肯定單新聞係9月定10月
唔驗當晒係流感死亡
咁台灣就可以繼續話佢哋係抗疫典範啦

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-12-16 06:25 PM 發表
正義聯盟創辦人李思嫣今天下午入院離世,終年56嵗。
據說下午不適入院,得急性肺炎,下午離世,據悉檢測新冠呈陽性反應。
一路好走!🙏

這麽急,看來變種病毒來頭很勁!
今朝睇新聞都大個突

R.I.P

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-16 06:31 PM 發表
12瞞逃其中10人被鹽田檢察院提起公訴,其餘2人不公開聽証
有名有通告
唔可以再屈中國隱瞞
高雄嗰五隻就真係死咗都無人知喇

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-16 07:51 PM 發表

係酒店5粒鍾啦,去到酒店就驗核酸,晚餐點了熱干麵,老婆又送來一大推東西,但窗口對內街見唔到老婆11916930 11916931 11916932
睇見都幸福呀

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-17 04:23 PM 發表

係囉,黃店唔係應該要抵制大陸貨咩?仲乜要入大陸貨?又一個口裡說不,身體最誠實嘅例子。
唔入大陸貨把口講啫
黃店龍頭都被揭用中國罐頭
但奇怪黃人唔介意喎

引用:
原帖由 人生充滿希望 於 2020-12-17 01:45 PM 發表

所以呢啲黃人好多時都會發放,散播關於內地嘅謠言,繼而抹黑內地,攻擊內地,呃晒其他黃人,以為內地真係好似以前咁,好落後,唔開放。呢啲消息一散開,成班黃人就起度自晦,以為自己真係比內地人活得更好,傲視所有內地人。
其實呢班人有無諗過自己國家差會俾人蝦俾人歧視
國家富強出去講句嘢都可以大聲啲
老尾點解咁惡就係國家強
可惜老尾作孽太多
以家除咗得把口就乜都無

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-12-17 06:52 PM 發表

會的,今天已過萬步了。
行完好餓,叫了外賣,食完又要行。11919983
食完去行
行完又食
14日好快過

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-17 09:14 PM 發表

深圳食片皮鴨,啲配菜切得好整齊,擺得好靚
去年聖誕喺深圳都有食片皮鴨
家姐仲讚鴨湯無騷味

咁就一年了

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-17 09:53 PM 發表

今朝慢跑,中午美團點餐間左半粒鍾,老虎攞左2本書嚟我好努力2分鍾睇完,睇下電視轉呀轉呀成百個台,星期六日有波睇多點野做
晚餐後又散步左半粒鐘,老虎話我提早退休生活
成百個台咁多

享受完短暫退休生活後
發現都係繼續工作好啲

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-12-17 10:15 PM 發表

師妹炸雞又平又多選擇
但我地隔離每天量體溫有咩頭暈身熱就慘,所以都唔敢食太油炸的11920490
係咪20幾蚊叫一份就可以用1毫子叫多份
真係好抵

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-12-17 10:27 PM 發表
呢單評論,大家有咩高見?我覺得,可能開始吹風,有點似國安法準備立法時,你班人唔信,我就做比你睇。

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7652476-內地出現移送黎智英回大陸審訊呼聲-外國愈干預移 ...
國內審加上判終身監禁
其他漢奸有得震無得瞓
有人敲門都驚到瀨尿

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-17 10:45 PM 發表
笑咗😏😏
呀痴瘋係咪有語言障礙
唔係叫人克制、就係政治打壓
除咗呢兩句佢唔講其他嘢

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-17 11:09 PM 發表
高醫生話
https://youtu.be/FRB42r4Y7F4
高醫生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]