• 瀏覽: 53,860
  • 回覆: 351
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 diballin 於 2020-12-2 07:08 PM 發表

好奇想問下香港仲有冇ICAC?
香港嘅ICAC只識調查警察,唔識調查貪污案件。

如果攪爆動可以咁富, 就真是誇左d啊!?

仲有個老豆未出場, 可能有錢人呢

洗黑錢

有錢就任性

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-2 06:37 PM 發表
Ariel看到這段新聞警方上門拉人的地點係九肚山都覺得好奇怪,這個地段都是豪宅區,浸大是本地的平民大學,浸大生住豪宅區,不太尋常。

Ariel追查之下,知情人士爆料,警方今晨是在九肚山獨立屋「澐灃」拘捕方仲賢的,原來方仲賢不止住九肚山,還住獨立屋。

「澐灃」由永泰及萬泰合作發展,據公開成交記錄顯示,「澐灃」這間獨立屋在今年4月剛剛易手,超過2千呎,當時成交呎價28522元,即是市值逾6 ...
可能佢老豆老母賣淫加走私販毒呢

引用:
原帖由 diballin 於 2020-12-2 07:08 PM 發表

巳沒有 lcac 只有no eye no see

附件

Screenshot_20200523_114949_com.huawei.browser.jpg(122.54 KB)

引用:
原帖由 discuss-5 於 2020-12-2 07:08 PM 發表
今次大獲了,稅務局出場
當年美國都係靠稅局隊冧咗惡爺卡邦㗎。

請問 icac 係乜,I can act chaotic?

講一句: 朋友, 可以慢慢玩, 怕到時玩到出國安法

方仲賢話: 多謝各位手足科水科金撐我買豪宅買波子,  之後眾籌都要多多支持啊

有做乞甴靠把口可以撈到住豪宅,揸靚車。亦有乞甴靠暴力撈到食監躉飯,真係同甴唔同命

引用:

順手查埋鄧炳強點解可以一次過還晒按揭 三個月前才轉按 錢從何來 唔好話我知 佢老婆做雞賺到錢呀

肯定話係做雞,全部都係辛苦錢,一下一下賺返嚟

Yummy~方母表示黑金好收,人血饅頭好味。。。

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-2 06:37 PM 發表
Ariel看到這段新聞警方上門拉人的地點係九肚山都覺得好奇怪,這個地段都是豪宅區,浸大是本地的平民大學,浸大生住豪宅區,不太尋常。

Ariel追查之下,知情人士爆料,警方今晨是在九肚山獨立屋「澐灃」拘捕方仲賢的,原來方仲賢不止住九肚山,還住獨立屋。

「澐灃」由永泰及萬泰合作發展,據公開成交記錄顯示,「澐灃」這間獨立屋在今年4月剛剛易手,超過2千呎,當時成交呎價28522元,即是市值逾6 ...
佢老豆呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]