• 瀏覽: 53,857
  • 回覆: 351
  • 追帖: 2
+2
lm

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-2 06:37 PM 發表
Ariel看到這段新聞警方上門拉人的地點係九肚山都覺得好奇怪,這個地段都是豪宅區,浸大是本地的平民大學,浸大生住豪宅區,不太尋常。

Ariel追查之下,知情人士爆料,警方今晨是在九肚山獨立屋「澐灃」拘捕方仲賢的,原來方仲賢不止住九肚山,還住獨立屋。

「澐灃」由永泰及萬泰合作發展,據公開成交記錄顯示,「澐灃」這間獨立屋在今年4月剛剛易手,超過2千呎,當時成交呎價28522元,即是市值逾6 ...
唔怪得香港住宅咁貴,無業都可以有成億身家。做學生都買倒幾千萬豪宅....

越了🪳越多衰嘢

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020-12-2 07:48 PM 發表
擺明收黑金做野啦
x2 黑金

引用:
原帖由 microstation 於 2020-12-2 07:01 PM 發表
中一次六合彩金多寶,都未必夠😅😅
即使一次六合彩比得起,
養間屋風火水電、管理費一般打工仔比唔起。

引用:
原帖由 lctj9 於 2020-12-2 07:57 PM 發表
咁有錢唔送去外國讀書? 咁少有...
仲有少有係連英文都屎過菲傭,若屋企有菲傭都練吓,即係菲傭都冇

引用:
原帖由 lowu 於 2020-12-2 07:37 PM 發表

乜方仲賢老母做雞咩?
天使🤢

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-2 07:49 PM 發表

其實香港好多有錢佬, 但唔會讀浸大.. 就算真係讀, 都唔會玩學生會.. 而且, 呢條友既行為舉止都唔似一個有錢人.

https://www.youtube.com/watch?v=jChhrWbpHCA

呢D 好易睇架姐.
聽佢個名睇佢個款,我仲以為佢係個屋邨仔

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-2 06:47 PM 發表

點解咁多錢, 又成日叫眾籌既?
因為班儍仔要將自己綜援去幫英雄,自己變成救世者。

引用:
原帖由 gute123 於 2020-12-2 07:48 PM 發表
嗰度係玖瓏山唔係九肚山,個度d house 好多冇人住,喺嗰度買樓係好奇怪,真正有錢人一定唔會買
La Vetta 澐灃   九肚山麗坪路68號
清水灣傲瀧      清水灣清水灣道
(資料, GOOGLE, 中原地產)

係九肚山無錯啊

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-2 07:10 PM 發表
浸大原來係個其怪組織,佢的講師邵家臻在2013年被擧報同女學生發生師生戀,仲有埋身孕,而且仲傳佢為人女友甚多,在美國起碼都判入獄22年,但浸大竟然當時都唔炒佢,仲俾呢d人渣教落去,直到剛剛8月先炒

浸大你攪乜?
垃圾大學DLLM💀

原來黃絲咁有錢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]