• 瀏覽: 3,696
  • 回覆: 27
+3
2020年12月02日16:33 最後更新: 16:36
浸會大學學生會署理會長方仲賢今日早晨被警方拘捕,涉「公眾地方管有攻擊性武器」、「抗拒在正當執行職務的警務人員」及「妨礙司法公正」等罪名,下午獲准以1萬元保釋,案件將於12月8日提堂。警方今早向傳媒簡報案情時表示,此次拘捕行動是在完成深入調查與及徵詢律政司意見後作出。
方仲賢。
Ariel看到這段新聞警方上門拉人的地點係九肚山都覺得好奇怪,這個地段都是豪宅區,浸大是本地的平民大學,浸大生住豪宅區,不太尋常。
Ariel追查之下,知情人士爆料,警方今晨是在九肚山獨立屋「澐灃」拘捕方仲賢的,原來方仲賢不止住九肚山,還住獨立屋。
九肚山獨立屋澐灃。
「澐灃」由永泰及萬泰合作發展,據公開成交記錄顯示,「澐灃」這間獨立屋在今年4月剛剛易手,超過2千呎,市值逾6000萬,擁有人為方仲賢母親。而方仲賢自己亦擁有西貢清水灣傲瀧的一處豪宅。除此之外,母子仲有兩架全新波子,分別為電動及SUV,要買波子跑車至少2百萬起標啦。
九肚山獨立屋澐灃成交記錄。網上圖片知情人士仲話,方仲賢同母親坐擁豪宅名跑車,相當富貴,但他們的收入來源暫時不得而知,這是警方調查的另一方向。
Ariel
https://www.bastillepost.com/hon ... 子富貴住豪宅揸波子-警方循收入來源全面

反政府可以住豪宅揸靚車,唔怪得咁多年青人參與。

相當富貴!😳有冇古怪?🤔

甘人地本來唔可以係有錢人家黎咩,一於攞出證明平反

要徹查資金來源,絕不可放跑一個罪犯。

好多儍仔黃狗有份出錢供㗎!做大哥梗係富貴啦!

憎人富貴厭人貧

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-2 07:50 PM 發表
憎人富貴厭人貧
DLLM你老細肥佬泥就落獲!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-2 07:50 PM 發表
憎人富貴厭人貧
憎人賣國厭人黃啫

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2020-12-2 21:56 發表

憎人賣國厭人黃啫

引用:
憎人富貴厭人貧
咦!呢排你吠少咗喎!係咪收唔到錢呀?

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2020-12-2 09:56 PM 發表

憎人賣國厭人黃啫
如何賣國?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-12-3 12:01 AM 發表

如何賣國?
進入左司法程序,上庭你咪知囉

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2020-12-3 12:12 AM 發表

進入左司法程序,上庭你咪知囉
睇下點

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]