• 瀏覽: 905
  • 回覆: 11
+3
去年11月10日網民發起多區「和你shop」,一男子疑在旺角大聲粗言穢語辱罵警方。他事後被控一項在公眾地方作出擾亂秩序行為罪,案件今在西九龍法院提訊。案件押後至4月24日,期待控方向律政司索取指示;辯方則向被告提供法律意見。被告獲准保釋外出。

51歲被告王偉威,控罪指他於去年11月10日在旺角彌敦道與亞皆老街在公眾地方作出擾亂秩序行為,即不斷喧嘩及辱罵,引致附近的人一同吶喊,而上述行為相當可能導致社會安寧破壞....

https://hd.stheadline.com/news/r ... -涉旺角喧嘩辱罵警方-男子被控擾亂秩序

幾十歲人都唔Q化,
仲同啲壞腦曱甴癲,
真係抵俾人告....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-2 03:21 PM 發表
去年11月10日網民發起多區「和你shop」,一男子疑在旺角大聲粗言穢語辱罵警方。他事後被控一項在公眾地方作出擾亂秩序行為罪,案件今在西九龍法院提訊。案件押後至4月24日,期待控方向律政司索取指示;辯方則向被告提供法律意見。被告獲准保釋外出。

51歲被告王偉威,控罪指他於去年11月10日在旺角彌敦道與亞皆老街在公眾地方作出擾亂秩序行為,即不斷喧嘩及辱罵,引致附近的人一同吶喊,而上述行為相當可 ...
有表演先有黑金收

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-2 07:26 PM 發表

有表演先有黑金收
咁又係~受薪戲子佬...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-2 09:50 PM 發表

咁又係~受薪戲子佬...
形容得好貼切

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-3 08:03 AM 發表

形容得好貼切
不過啲戲子
出現不長 場合
但係 面孔 一樣
咁就自己督爆咗

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-3 08:17 AM 發表

不過啲戲子
出現不長 場合
但係 面孔 一樣
咁就自己督爆咗
一個人扮演多個角色
最出名就係嗰
扮被強姦者 扮大肚婆 律師 爆眼女
............................

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-3 10:06 AM 發表

一個人扮演多個角色
最出名就係嗰
扮被強姦者 扮大肚婆 律師 爆眼女
............................
罪名太輕 應該係暴動罪

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-3 08:17 AM 發表

不過啲戲子
出現不長 場合
但係 面孔 一樣
咁就自己督爆咗
呢班犯狗戲子,來來去去都係嗰幾個扮鬼扮馬,
同四位一體毒果狗咁柒,已黃鳩晒仲夾硬嚟....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-3 12:08 PM 發表

呢班犯狗戲子,來來去去都係嗰幾個扮鬼扮馬,
同四位一體毒果狗咁柒,已黃鳩晒仲夾硬嚟....
泛民狗 真係好多演員

呢啲咁嘅大龍鳳 
短暫光輝 
肥佬嚟到畀人拉 
唔准保釋 

吹咩

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-3 08:50 PM 發表
呢啲咁嘅大龍鳳 
短暫光輝 
肥佬嚟到畀人拉 
唔准保釋 

吹咩
許智峯
成日做大龍鳳
一樣要 著草
食人血饅頭
成家人去歐洲享樂
呢隻曱甴 冇得著草 要坐監

又係收咗黑金 亂撳 搗亂