• 瀏覽: 4,696
  • 回覆: 61
+4
引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-3 09:36 AM 發表

我淨係知智障9up1大堆毫無證據
既冇人檢測供求數字喺度假說
事實就係人地州政府公務員1個2個小9喪普
你鬧多1百段都推翻唔到

Trump said military should shoot rock-throwing migrants. Officials disagree.
https://www.cnn.com/2018/11/02/us/officials-dismiss-shooting-rock-throwing-migrants-trump-invs/index.html ...
小完咪又係要聽侵侵支笛

其實都唔洗多講, 美國抗疫既表現全世界有眼見. 侵侵就係美國仆街既主因.

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-3 09:17 AM 發表

非常多中國人有呢個毛病
瞎目拒絶睇事情,找J點自嗨當win
文明西人出公文明言不執行州政府口罩令
大書憲法自由原則J民唔睇
執住最後果句覺得自己扳平了
呢種思想同你唔識量子力學喺度撻方程式嘅膚淺如出1轍
人地文明西人已經搞安樂死
生死自決本身就係1種尊嚴
但同你講憲法精神做人尊嚴明顯對牛彈琴夏蟲語冰
就好似同你講西方科學回歸中國古智慧
你唔識睇,走去貼板方程式出嚟都唔知你做 ...
執法果個係警察, 出公文果個寫完一大輪, 話佢不代表警察.
咁比警察捉, 佢係咪比罰款先?

居然有智障get 唔到笑點.

仲有係疫情講生死自決既人所以唔戴口罩既最應該仆街死.
你自己死唔緊要, 會傳比人地架. 居然到今時今日都仲有僕街講呢D野
有種唔好做鍵盤戰士, 出去都唔好戴, 睇下點

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-3 06:25 PM 發表

你自己死唔緊要, 會傳比人地架. 居然到今時今日都仲有僕街講呢D野
話時話
我都好想知佢喺香港有冇放棄"做人尊嚴"戴口罩

引用:
原帖由 貓男 於 2020-12-2 22:44 發表

你好意思講隱瞞?!
中國地區政府隱瞞極, 中央都係最早自發去投案通報, 其他民主國家呢?  嗰個不停hard sell 民主嘅大國, 驗到2019年12月中一早就有大量市民有抗體, 證據確鑿, 到今日都唔肯開棺驗屍, 更唔好話認錯負責了.
最早向全球出 signal 係李文亮醫生, 一個出於良心嘅醫生

引用:
原帖由 貓男 於 2020-12-2 02:38 PM 發表
事實上今次嘅新冠肺炎,中國武漢係第一個發現及向世衞通報,
更係第一個公開COVID-19嘅DNA頻譜嘅國家!
對自身抗疫,疫苗嘅開發,鄰國嘅幫助,經驗及指引...
一值受全世界科學家嘅讚償。

我一直對用"武漢肺炎"去稱呼新冠病毒甚為抗拒,
因為有班農、閻麗夢、郭文貴等人一直用新冠肺炎嘅話題末黑中國。
但今天我開竅了,新冠肺炎就是新冠肺炎,
當有人再稱呼COVID-19做"武漢 ...
其實呢,啲人越係指責中國「隱瞞」,越係証明佢哋知道是中國第一個發現COVID-19,因為發現唔到嘅話,就談不上「隱瞞」了。

咁佢哋認為中國應該更叻,係一個月內發現新病毒仲唔夠,應該一星期發現?

相比其他國家,一路傳播都唔知添

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-3 05:28 PM 發表

頒佈口罩令那些美國官員懂不懂做人尊嚴?
連數字也不是嘅民族有乜資格問人?
你有冇見過埃塞俄比亞飢民問李+x食鮑參翅肚食唔食得慣?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-3 06:24 PM 發表

小完咪又係要聽侵侵支笛

其實都唔洗多講, 美國抗疫既表現全世界有眼見. 侵侵就係美國仆街既主因.
Trump backtracks on suggestion U.S. troops could fire on migrants
https://de.reuters.com/article/instant-article/idUSKCN1N72B2

這就是你們
Nigerian Army Uses Trump’s Words to Justify Fatal Shooting of Rock-Throwing Protesters
https://www.nytimes.com/2018/11/ ... ia-trump-rocks.html

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-3 06:25 PM 發表

最大笑點係智障有咁大9膽學到人先講
自己做奴竟有面目走去話人

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 08:25 PM 發表

連數字也不是嘅民族有乜資格問人?
你有冇見過埃塞俄比亞飢民問李+x食鮑參翅肚食唔食得慣?

係你話逼人戴口罩冇做人尊嚴喎
又變左食鮑參翅肚?
邊樣先係真呀

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-4 08:37 PM 發表

最大笑點係智障有咁大9膽學到人先講
自己做奴竟有面目走去話人
邊個茂利做狗都唔知道? 你估下.

果D 戇鳩仔唔好話比英美點到佢地傻, 大陸一樣可以點到佢地傻. 人蠢無辦法.

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-12-4 08:38 PM 發表

係你話逼人戴口罩冇做人尊嚴喎
又變左食鮑參翅肚?
邊樣先係真呀
大6人連數字也不是就1定真

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-4 08:39 PM 發表

邊個茂利做狗都唔知道? 你估下.

果D 戇鳩仔唔好話比英美點到佢地傻, 大陸一樣可以點到佢地傻. 人蠢無辦法.
人地就寫得出呢啲嘢
伙記做唔做
legal recourse等係後話
人地警察應該冇咁多人爭著做狗
始終民族性不同

程益中:中國最大的糟粕,就是所謂做人的學問 ...... 其祖師爺都是厚黑學和潛規則。從這些學問那裡我看到的都是爭先恐后的、創造性的無恥 ...... 那么多教人做人的學問裡邊,都不教人怎樣做一個正直、正派和有道義的人,反過來都教人怎么做一個圓滑、世故和不吃虧的人。 https://t.co/keAwFUfmfa

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-5 09:56 AM 發表

人地就寫得出呢啲嘢
伙記做唔做
legal recourse等係後話
人地警察應該冇咁多人爭著做狗
始終民族性不同

程益中:中國最大的糟粕,就是所謂做人的學問 ...... 其祖師爺都是厚黑學和潛規則。從這些學問那裡我看到的都是爭先恐后的、創造性的無恥 ...... 那么多教人做人的學問裡邊,都不教人怎樣做一個正直、正派和有道義的人,反過來都教人怎么做一個圓滑、世故和不吃虧的人。 ...
呢D 野邊個唔識講呀. 你層次有無咁低.

吹完一大輪, 一D 實效都無, 警察繼續執法, 有屁用.

真係典型既黃色自大症.

好彩, 只係反中撚. 幾驚呢D 仆街真係愛國, 愛美國好啦.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-5 12:42 PM 發表

呢D 野邊個唔識講呀. 你層次有無咁低.

吹完一大輪, 一D 實效都無, 警察繼續執法, 有屁用.

真係典型既黃色自大症.

好彩, 只係反中撚. 幾驚呢D 仆街真係愛國, 愛美國好啦.
中共國偶爾會有1小撮極小數有教養人格原則道德嘅傻瓜
大多數都係閣下呢啲識時俊傑
共9們愛講咩“利己主義”
只係搵個好聽嘅名去叫大家互坑互害,獨裁者看見笑了

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2020-12-5 09:44 AM 發表

大6人連數字也不是就1定真
做乜講左第二樣?
到底戴口罩係放棄做人尊嚴定鮑參翅肚先?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]