• 瀏覽: 14,913
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 MenDay168 於 2020-12-2 02:39 PM 發表

夠啦~~ 人都死了唔好抽水了 ~~~
呢行係咁......有工程先搵c苦.......開幾多日工就計幾多日糧好多老闆自己都係c苦, 賺9埋

引用:
原帖由 kkk168 於 2020-12-2 10:07 AM 發表
【明報專訊】一對經營多間裝修公司的父子,昨被發現倒臥長洲東堤小築一獨立屋內,旁邊有燒過的炭。警方在現場檢獲遺書,提及二人公司欠債兩年,疑因無力償還輕生。

https://fs.mingpao.com/pns/20201202/s00046/3bc6c071eeb95e305868571359827864.jpg

RIP
如果不是欠大耳窿數,只是欠有牌財仔及信用卡,最多老破,又何需睇不開?

...
大不了搞老破,再唔係老豆抵得唸一個人攬上身,等個仔有條路行,何苦咁呢?不過黑暴加疫情底下,相信東堤會越嚟越好生意,各位唸住為財犧牲嘅人..............唸吓老破四年後又一條好漢,好過十八年後先有機會再做好漢好多!

有mpf都沒用,白益強積金公司,哎

慘。

引用:
原帖由 kkk168 於 2020-12-2 10:07 AM 發表
【明報專訊】一對經營多間裝修公司的父子,昨被發現倒臥長洲東堤小築一獨立屋內,旁邊有燒過的炭。警方在現場檢獲遺書,提及二人公司欠債兩年,疑因無力償還輕生。

https://fs.mingpao.com/pns/20201202/s00046/3bc6c071eeb95e305868571359827864.jpg

RIP
如果不是欠大耳窿數,只是欠有牌財仔及信用卡,最多老破,又何需睇不開?

...
對,留返條命仲有機番生

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-2 10:12 AM 發表
黑暴咁多裝修工程點會冇工開
裝修有工程先搵c苦, 冇工開唔使出糧.........
人都走左,大家尊重死者

引用:
原帖由 chungxxx 於 2020-12-2 01:19 PM 發表
又搞東堤, 有冇諗過人地
好恐怖呀

個仔27歲,大把機會,着草匿埋一排第時東山再起

香港欠債可以唔還錢,
法律保護最多破產,
咁睇唔開?
rip...

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-2 02:52 PM 發表

人都走左,大家尊重死者
咁咪係自己屋企燒lor……….有冇尊重租屋果位ar ???
想人尊重, 就唔好做西野先

跳樓責死人又要尊重跳果位???

引用:
原帖由 沙漠駱駝 於 2020-12-2 02:51 PM 發表

對,留返條命仲有機番生
接受唔到現實

藍C都要死

2父子

rip

引用:

RIP

...
東提屋主避到單身自殺、避到情侶、都避唔到新組合

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-2 10:12 AM 發表
黑暴咁多裝修工程點會冇工開
裝修有工程先搵c苦, 冇工開唔使出糧.........
即係盲毛又係要靠食曱甴為生,冇得食要自殺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]