• 瀏覽: 14,906
  • 回覆: 148
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-2 04:46 PM 發表

又話自從立國安法後,香港社會已經回覆穩定嘅?有需要時又賴黑暴?
根本係藍屎自欺欺人

父子一齊走, 有個伴都好, RIP, 以前聽到人話自殺總會覺得人哋做傻事, 勸人唔好, 而家反而有啲羨慕人哋有勇氣一了百了

引用:
原帖由 電梯怕名車 於 2020-12-3 12:44 AM 發表
領導有方 長期輸入加免檢 沒完沒了 港人悲哀
港人悲哀

點解唔著草去台灣或丹麥?唔使死呀!

又東堤? 景點嗎

引用:
原帖由 電梯怕名車 於 2020-12-3 00:44 發表
領導有方 長期輸入加免檢 沒完沒了 港人悲哀
封左英國同美國關就會少好多輸入個案。

引用:
原帖由 onnam 於 2020-12-3 09:55 AM 發表
點解唔著草去台灣或丹麥?唔使死呀!
師兄真係有勇氣, 父子同陷絕路, 要自絕慘死, 你竟然仲可以消費死者, 出言嘲諷(而你根本唔知佢哋係咪有你所痛恨嘅政治立場), 如果你切身處地喺佢哋家人朋友嘅角度諗, 睇到你嘅"著草"建議不知有咩感覺, 佛家有云, 百般帶不走, 唯有業隨身, 口孽亦是孽, 不過師兄既然講得出咁嘅說話, 當然唔認同啦, 反而你而家應該沾沾自喜, 覺得自己呢啲說話叫"妙語連珠",寸到死者同佢哋屋企人應一應, 自我感覺良好, 小弟真係敬佩

呢度都可算是自殺勝地...好多單

引用:
原帖由 ken20111 於 2020-12-3 10:08 發表

師兄真係有勇氣, 父子同陷絕路, 要自絕慘死, 你竟然仲可以消費死者, 出言嘲諷(而你根本唔知佢哋係咪有你所痛恨嘅政治立場), 如果你切身處地喺佢哋家人朋友嘅角度諗, 睇到你嘅"著草"建議不知有咩感覺, 佛家有云, 百般帶不走, 唯有業隨身, 口孽亦是孽, 不過師兄既然講得出咁嘅說話, 當然唔認同啦, 反而你而家應該沾沾自喜, 覺得自己呢啲說話叫"妙語連珠",寸到死者同佢哋屋企人應一應, 自我 ...
財困大把其他人都有,如果連破產也解決不了,著草的確係令一個選擇。逢勸各位想尋死的人,有勇氣去死,點解冇勇氣搏一鋪去第二度重新開始?

引用:
原帖由 onnam 於 2020-12-3 10:21 AM 發表

財困大把其他人都有,如果連破產也解決不了,著草的確係令一個選擇。逢勸各位想尋死的人,有勇氣去死,點解冇勇氣搏一鋪去第二度重新開始?
首先, 只有犯法/黑吃黑得罪黑幫要潛逃嘅人先要著草, 普通人去其他國家叫移居移民, 呢對父子只係生意周轉不靈, 佢哋最錯也不過爭人錢, 亦都用命嚟抵償, 而你到呢刻, 心裡同口裡都當佢哋係要"著草"嘅人,  但又假惺惺話"逢勸各位想尋死的人,有勇氣去死,點解冇勇氣搏一鋪去第二度重新開始?"真係嘆為觀止, 我言盡於此, 師兄對死者的不知從何而來嘅觀感, 可改可不改,  因亦無人可阻止你, 總之人在做天在看

引用:
原帖由 ken20111 於 2020-12-3 10:35 發表

首先, 只有犯法/黑吃黑得罪黑幫要潛逃嘅人先要著草, 普通人去其他國家叫移居移民, 呢對父子只係生意周轉不靈, 佢哋最錯也不過爭人錢, 亦都用命嚟抵償, 而你到呢刻, 心裡同口裡都當佢哋係要"著草"嘅人,  但又假惺惺話"逢勸各位想尋死的人,有勇氣去死,點解冇勇氣搏一鋪去第二度重新開始?"真係嘆為觀止, 我言盡於此, 師兄對死者的不知從何而來嘅觀感, 可改可不改,  因亦無人可阻止你, 總之人 ...
欠債還錢係法律責任,唔還走佬逃避法律責任唔叫著草叫咩呀?

做人理應有勇氣承擔責任,
擔唔起逃避為下策,
但總好過尋死。

引用:
原帖由 ken20111 於 2020-12-3 10:35 發表

首先, 只有犯法/黑吃黑得罪黑幫要潛逃嘅人先要著草, 普通人去其他國家叫移居移民, 呢對父子只係生意周轉不靈, 佢哋最錯也不過爭人錢, 亦都用命嚟抵償, 而你到呢刻, 心裡同口裡都當佢哋係要"著草"嘅人,  但又假惺惺話"逢勸各位想尋死的人,有勇氣去死,點解冇勇氣搏一鋪去第二度重新開始?"真係嘆為觀止, 我言盡於此, 師兄對死者的不知從何而來嘅觀感, 可改可不改,  因亦無人可阻止你, 總之人 ...
仲有,咩叫‘用命嚟抵償’?
佢哋死左,償左d咩?
尋死係毫無意義的。

眾籌搵錢嗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]