• 瀏覽: 17,135
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
+3
地盤咁多人,又仆佳鳥😱

地盤開工收工期間,總有地盤佬唔戴口罩出入,當中最乞人憎嘅,仲擔住口煙做移動火車頭。如果話要拉人告 599 嘅,應該優先拉呢啲。

地盤跳舞羣組

希望大家做好防疫

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-12-2 10:11 AM 發表
明顯係鳳姐群組
哈哈哈
源頭不明果啲應該係

引用:
原帖由 thanks橋 於 2020-12-2 09:34 AM 發表
【明報專訊】第四波新冠病毒疫情持續擴散,繼歌舞群組場所、食肆到訪者後,爆疫建築地盤的工人亦須強制檢測。本港昨增82宗確診,22宗源頭不明,佔新個案27%;歌舞群組新增33人,至554人染疫。最新疫情蔓延至將軍澳日出康城第9期第1座地盤,該地盤至少11人染疫,約900名工人須於12月4日或之前強制檢測。衛生防護中心表示地盤工人會互相打招呼,相信透過人際互動交叉感染。

https://fs.mingpao.com/pns/20201202/s00007/3bc60db2ca9341930c613ac537fdf1e3.jpg ...
地盤咁多非法勞工
今次大O樂

依d天氣已經多左人帶口罩      另外地盤屎尿屁問題先恐怖   細菌滿佈   環境惡劣    食完 飯盒 週圍放  擺到出蟲

之前7月  10個有7個唔帶  明既  唔洗落手落腳做  只係行一陣  個口罩都濕晒

日出封城,有無人發現,依家不明源頭好似普及化咁

引用:
原帖由 thanks橋 於 2020-12-2 09:34 AM 發表
【明報專訊】第四波新冠病毒疫情持續擴散,繼歌舞群組場所、食肆到訪者後,爆疫建築地盤的工人亦須強制檢測。本港昨增82宗確診,22宗源頭不明,佔新個案27%;歌舞群組新增33人,至554人染疫。最新疫情蔓延至將軍澳日出康城第9期第1座地盤,該地盤至少11人染疫,約900名工人須於12月4日或之前強制檢測。衛生防護中心表示地盤工人會互相打招呼,相信透過人際互動交叉感染。

https://fs.mingpao.com/pns/20201202/s00007/3bc60db2ca9341930c613ac537fdf1e3.jpg ...
日出康城d地盤佬,返工放工經常唔戴口罩,如果影相舉報可以分一半罰款,我一定發達

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-12-2 10:39 AM 發表

打死唔認🤔🤔
今次疫情勁左

地盆工品流複雜,南亞人仕+本土煙民遍佈
十個有八個拉低口罩開工.食午飯時一個
接一個一排人相隔一呎除低口罩
食飯兼抽煙,呢種情況下染疫非常容易
但有人會去規管.關注和改善地盆工人嗎?

引用:
原帖由 hkhmp4 於 2020-12-2 09:50 PM 發表
地盆工品流複雜,南亞人仕+本土煙民遍佈
十個有八個拉低口罩開工.食午飯時一個
接一個一排人相隔一呎除低口罩
食飯兼抽煙,呢種情況下染疫非常容易
但有人會去規管.關注和改善地盆工人嗎?
是真的地盤人士好多都唔帶口罩

食飯時有一大班人吹水,暴起上黎都咪話唔勁

地盤體力工作, 多數冇戴口罩.

明顯係鳳姐群組

引用:
原帖由 arrivebest 於 2020-12-2 09:12 PM 發表

今次疫情勁左
正苦唔肯 學內地做法,眼看全世界唯一成控制疫情的方法🤔🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]