• 瀏覽: 5,279
  • 回覆: 70
+3
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-12-2 09:56 AM 發表

插住支美國旗係月球上面呃唔到人架老友
點解人影同旗影方向掉轉嘅?😁😁😁🤭

中國加油

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-2 12:07 AM 發表
月球探測器嫦娥五號成功登月,將會首次在月球採樣。專家指採樣要面臨多項挑戰,過程亦非常嚴謹。

探月工程首任總指揮欒恩傑稱:「就在鑽的時候,它要把鑽取的芯、岩芯的部分,要裝到一個包裹裡,要把它緊密的包裹好、封裝好。因為這些土壤不能在轉移到地球的時候被地球污染了,因為地球環境和月球環境是不一樣的。」

當局指嫦娥五號將採集兩公斤的樣本,主要是根據火箭運載能力決定採集樣本的數量。完成採樣後,嫦娥五號上升 ...
萬里長城永不倒,千里黃河水滔滔

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-2 02:28 PM 發表

萬里長城永不倒,千里黃河水滔滔
你都係火星黎架啦

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-12-2 09:56 AM 發表

插住支美國旗係月球上面呃唔到人架老友
何里活攝影棚

引用:
原帖由 遊鯤 於 2020-12-2 12:06 發表

月球都無大氣層
點解美國旗會飄嘅?
很詭異!
睇流言終結者度講,呢支旗杆係倒 L 形設計,支旗係吊住所以先好似飄浮咁。但 NASA 無回應過。

唔知真定假。我都好想知。

引用:
原帖由 andylam3318 於 2020-12-2 02:40 PM 發表

睇流言終結者度講,呢支旗杆係倒 L 形設計,支旗係吊住所以先好似飄浮咁。但 NASA 無回應過。

歐美係咁玩架啦

用其他途徑放風
比人踢爆, nasa咪話冇咁講過lor

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2020-12-2 12:20 AM 發表

老尾果次“登月”,根本就係做假,國王新衣,冇人敢踢爆。
中國先係人類第一次登月,為中國人增光,恭喜曬!
就算係第3第10次都係祖國既突破

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-12-2 02:01 PM 發表
搵到50年前支老尾旗未
冇可能搵到,因為喺片場嚟

引用:
原帖由 真古代羊羊 於 2020-12-2 12:38 PM 發表
美國的假月球石快被踢爆。
已經被踢爆了一次,其他國家明知係假,只係唔想落佢老美面先唔再查驗。

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-12-2 02:01 PM 發表
搵到50年前支老尾旗未
據知情人士引佢老美嘅磚家講,因為插旗唔穩,支旗已經被宇宙風吹左去火星了。遲下NASA會登錄火星執返支旗,再送返月球。😂😂😂😂😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-12-2 01:08 PM 發表

月球係有一個薄氣層,同埋引力細過地球好多,會飄起好正常
月球無風,就算引力係地球1/6,一樣唔會飄起

引用:
原帖由 andylam3318 於 2020-12-2 02:40 PM 發表

哩個係最講得通嘅解釋

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2-12-2020 12:07 AM 發表
月球探測器嫦娥五號成功登月,將會首次在月球採樣。專家指採樣要面臨多項挑戰,過程亦非常嚴謹。

探月工程首任總指揮欒恩傑稱:「就在鑽的時候,它要把鑽取的芯、岩芯的部分,要裝到一個包裹裡,要把它緊密的包裹好、封裝好。因為這些土壤不能在轉移到地球的時候被地球污染了,因為地球環境和月球環境是不一樣的。」

當局指嫦娥五號將採集兩公斤的樣本,主要是根據火箭運載能力決定採集樣本的數量。完成採樣後,嫦娥五號上升 ...
希望一切順利

過幾個月美國會唔會話中國竊取佢哋月球石塊架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]