• 瀏覽: 5,097
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
+7
不如每年都投一次啦

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2020-12-1 17:10 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201130/410134470822203392731582.jpeg/JCsh6CFz3TDEWGjF2c0ZuS3XF5_7Ony6hyRHtockR7Y?v=w1280r16_9

蘇格蘭議會選舉在2021年5月舉行。

它曾在2014年第一次舉行獨立公投,55%反對獨立,45%支持,獨立最終被否決。 ...
喺現有嘅機制下,阿Boris唔批冇得單方面搞獨立公投,除非想有卡塔隆尼亞嘅命運。

蘇格蘭民族黨好泛民咁用爭取第二次公投依個口號呃佐成6年飯食啦。睇下蘇格蘭人要幾多年時間先識穿。

️早日獨立!!!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-12-1 05:15 PM 發表
每幾年公投一次,投到要贏為止,你玩晒。
呢個就係民主,你識條鐵咩

支持  哦

支持

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-12-1 11:12 PM 發表

喺現有嘅機制下,阿Boris唔批冇得單方面搞獨立公投,除非想有卡塔隆尼亞嘅命運。

蘇格蘭民族黨好泛民咁用爭取第二次公投依個口號呃佐成6年飯食啦。睇下蘇格蘭人要幾多年時間先識穿。
蘇格蘭人真係要獨立嘅,咪睇下英格蘭係咪去蘇拉人。係咪武力解決。

引用:
原帖由 kylohk 於 2020-12-1 23:12 發表

加泰無軍隊,自然冇得玩落去
但係英國軍隊裡面不少蘇格蘭人,只要當中軍隊內蘇格蘭人倒戈,就有野睇

投羸咗,到時又話你作弊,程式係老共寫,server在委內瑞拉...

香港有條儍仔好中意著蘇格蘭裙,好應該支持蘇獨,到時唔該飛去現場睇點票

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]