• 瀏覽: 9,771
  • 回覆: 147
+4
開心

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2020-12-1 08:48 PM 發表

果個林乜議員咪被告帶兩隻手去元朗暴動囉。未聼過呀?
再者,你舉出721之父,林生作為例子。強調佢係得雙手(雖則事實唔係,佢係帶齊人馬,用作指揮煽動嘅擴音器材) 。背後嘅邏輯可證出你都認為only 得雙手與此post嘅案例:帶左大量武器係有明顯差異。
因你都認為徙手與帶武器有明顯差異而缺乏可比性,所以你之前所舉嘅徙手例子已自打掌巴。

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-12-1 04:08 PM 發表
54歲男導師去年11月行經元朗人群聚集地,遭警員截停並搜獲伸縮棍、鐳射筆等物品,被控管有攻擊性武器、適合作非法用途工具等3罪。裁判官張潔宜今...

又一精彩人生。犯了法就要受罰!

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1937938/
恭撚喜, 抵撚死.

先天免疫力失調,會影響行為咩?

引用:
原帖由 thinking2014 於 2020-12-1 08:58 PM 發表

再者,你舉出721之父,林生作為例子。強調佢係得雙手(雖則事實唔係,佢係帶齊人馬,用作指揮煽動嘅擴音器材) 。背後嘅邏輯可證出你都認為only 得雙手與此post嘅案例:帶左大量武器係有明顯差異。
因你都認為徙手與帶武器有明顯差異而缺乏可比性,所以你之前所舉嘅徙手例子已自打掌巴。
擴音器材是武器嗎?

"帶齊人馬"有帶武器嗎?

今次無認智障?ADHD?

恭喜

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-12-1 04:08 PM 發表
54歲男導師去年11月行經元朗人群聚集地,遭警員截停並搜獲伸縮棍、鐳射筆等物品,被控管有攻擊性武器、適合作非法用途工具等3罪。裁判官張潔宜今...

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1937938/
嗯,判案開始有點正常了💪💪💪

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2020-12-2 12:37 AM 發表

擴音器材是武器嗎?

"帶齊人馬"有帶武器嗎?
睇黎你理解唔到個邏輯關係。
1. 你再強調721之父無帶武器。即你亦同意帶伸縮棍等武器與徙手有根本分別。咁你舉徙手例子作反駁有何可比性?

2. 721之父係比人告帶武器?佢無帶武器,但可能有驅使,煽動,激發行為。被告罪行都唔同。

引用:

新聞來源連結:
再坐一會

張官裁決時指被告聲稱送贈滅蚊片予朋友,然而被告並不熟悉該朋友,甚至並無傳召作供,向其送出大部份滅蚊片而且丟掉包裝盒,做法不合情理;而被告知道指稱滅蚊片需較長時間燃點,不會用手去觸碰,小心翼翼去處理,加上會產生大量煙霧,與一般滅蚊片極大分別,顯示被告知道該物品並非滅蚊片而是煙霧餅,而被告帶備多於一個打火機來示範亦不合理。

當法官弱智又一例子.
上到法庭真係唔好用登登果套去辯解.
作唔掂故仔, 認罪減刑三分一架.

正常法官

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]