• 瀏覽: 57,574
  • 回覆: 649
  • 追帖: 2
+38
有線新聞部「大地震」。消息指,新聞部今日(1日)裁員40人,涉及多個部組,包括港聞、財經、主播、攝影師、剪接、美術組等。其中專題報道環節《新聞刺針》全組遭解僱。消息指,有線中國組決定「總辭」

此外,最新消息指,目前有線新聞港聞組、 國際組 、中國組 、財經組、體育組的主管全部辭職,即包括採主級及眾採主級人員,以表達不滿。

總辭 --- 有線就係想炒多D.. 佢地有無想過?

唔知港台炒咩人可以引起 總辭 效果呢?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/555966/有線大裁員-消息-中國組總辭-多名編採部主管遞信辭職表達不滿

比人炒仲帶小黃人口罩..

支持,幾時到傷港電台?

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-1 02:37 PM 發表
有線新聞部「大地震」。消息指,新聞部今日(1日)裁員40人,涉及多個部組,包括港聞、財經、主播、攝影師、剪接、美術組等。其中專題報道環節《新聞刺針》全組遭解僱。消息指,有線中國組決定「總辭」。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201201/410450975577346048518093.jpeg/5jKKQxjtZ9AOU_IKw74qvPR8w0Is5fAUnF3O4JxdzuA
腫辭?咪腫飽佢囉,反正而家呢行都屬於黑衣行業,連九歳小學未畢嘅都可以做,你哋仲有咩生存價值咁緊要?求其響街拉幾個番嚟都做得啦。
嗱,唔好話人睇低睇你哋唔起,係你哋自己攞番嚟的。

引用:
原帖由 hkrking 於 2020-12-1 14:41 發表
支持,幾時到傷港電台?
港台係唔會有事的. 一個利君雅都炒唔到. 炒一個人變左做比佢做多90日再考慮.

個台長黃到傻的. 政府亦無能力去管.

仲好
遣散費都唔使比

小粉紅happy hour !

呢班人將有線當禁臠,
一早上晒岸。

總辭好,外邊大把工,我送外賣都十皮一個月啦

引用:
原帖由 scandin 於 2020-12-1 02:44 PM 發表
仲好
遣散費都唔使比
x 2
係咪雞左先比信 (要面)...........譚文豪咁

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-1 02:37 PM 發表
有線新聞部「大地震」。消息指,新聞部今日(1日)裁員40人,涉及多個部組,包括港聞、財經、主播、攝影師、剪接、美術組等。其中專題報道環節《新聞刺針》全組遭解僱。消息指,有線中國組決定「總辭」。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201201/410450975577346048518093.jpeg/5jKKQxjtZ9AOU_IKw74qvPR8w0Is5fAUnF3O4JxdzuA
公司真係多謝晒嗰班總辭,高層開香檳

雙贏

以後唔使報導咁偏頗了

引用:
原帖由 hkrking 於 2020-12-1 02:41 PM 發表
支持,幾時到傷港電台?
班趴街食呀公反呀公,政府每年投放10億但零收視養廢人每名員工均薪6.7萬佢哋點捨得走

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-12-1 02:45 PM 發表
小粉紅happy hour !
大呢

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-12-1 15:02 發表
雙贏
係. 小有的雙贏. 好小黃人肯做 win - win 呢樣野. 希望港台都學下.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]