• 瀏覽: 565
  • 回覆: 13
+5
消息指,有線新聞部今早會議中公布裁員40人,早上11時起向被裁員工派信,受影響員工須即時離開。據了解,新聞部主力專題報道的「新聞刺針」小組,全組被解僱。按現時最新消息,裁員對象亦遍及各部門,涉及港聞組、財經組、中國組的編採人員,包括港聞組兩名資深的記者;亦有一名主播遭解僱。另外,剪接和美術組等都有員工被裁。

原來有線仲有咁多人

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/555873/有線大裁員-消息-有線新聞部今裁40人-新聞刺針-全組遭解僱

炒人仲容易過cut約?

炒人潮有排炒 加埋科技化好多野都手機搞店,多出黎既人可以做d咩

下世再投胎,都一定要做港台或公立醫院,反政府都唔會炒

香港搵食堅難

失業率又被推升

你估港台咩政府每年投放10億但零收視養廢人

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-12-1 01:32 PM 發表
炒人潮有排炒 加埋科技化好多野都手機搞店,多出黎既人可以做d咩

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-12-1 12:46 PM 發表
消息指,有線新聞部今早會議中公布裁員40人,早上11時起向被裁員工派信,受影響員工須即時離開。據了解,新聞部主力專題報道的「新聞刺針」小組,全組被解僱。按現時最新消息,裁員對象亦遍及各部門,涉及港聞組、財經組、中國組的編採人員,包括港聞組兩名資深的記者;亦有一名主播遭解僱。另外,剪接和美術組等都有員工被裁。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201201/410406051616133120619728.jpeg/WHD2KOzOajfPnNtqYmD3FWrg05jmORuNvPjx2Lz48dg ...
今日見到新聞報告真係火都來埋
用左成五分鐘短片報告國內監獄虐待囚犯案
而香港暴徒掟9個汽油彈就隻字不提

成班黃狗黑記抵撚死

引用:
原帖由 你吹我唔硬 於 2020-12-1 02:47 PM 發表

今日見到新聞報告真係火都來埋
用左成五分鐘短片報告國內監獄虐待囚犯案
而香港暴徒掟9個汽油彈就隻字不提
以後可要正常返了

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-1 02:54 PM 發表
成班黃狗黑記抵撚死

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-1 01:36 PM 發表
下世再投胎,都一定要做港台或公立醫院,反政府都唔會炒
港台薪高糧準, 又唔洗睇業績, 打死都唔走啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]