• 瀏覽: 5,892
  • 回覆: 74
中國大陸科學家已打造出革命性飛機發動機,能以16馬赫的超高速飛行,可以在兩小時內到世界任何地方。

據《南華早報》(South China Morning Post)1日報導,在北京高超音速風洞試飛的原型顯示,它無論在推力,燃油效率和操作穩定性上都展現了空前的性能。

16馬赫飛機引擎,利害.

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-1 10:22 AM 發表
中國大陸科學家已打造出革命性飛機發動機,能以16馬赫的超高速飛行,可以在兩小時內到世界任何地方。

據《南華早報》(South China Morning Post)1日報導,在北京高超音速風洞試飛的原型顯示,它無論在推力,燃油效率和操作穩定性上都展現了空前的性能。

16馬赫飛機引擎,利害.
機體用乜材料制造

有冇咁L堅呀?

Chinese team test jet engine 'able to reach anywhere on Earth within 2 hours'

https://www.asiaone.com/china/ch ... arth-within-2-hours

引用:
原帖由 muilow 於 2020-12-1 01:35 PM 發表
Chinese team test jet engine 'able to reach anywhere on Earth within 2 hours'

https://www.asiaone.com/china/chinese-team-test-jet-engine-able-reach-anywhere-earth-within-2-hours
謝謝🙏

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-1 11:01 AM 發表
作出1個新時代
幾時派人登月、已過期了
鹵味喺1969年有能力拜人成功登月並非安全返回地球,依家2020年反而冇咗果種能力。哈哈哈!

我國強大造架國產民航機先啦 唔洗向仆街美帝同垃圾法國買

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2020-12-1 02:04 PM 發表

鹵味喺1969年有能力拜人成功登月並非安全返回地球,依家2020年反而冇咗果種能力。哈哈哈!
莫非係弄虛作假?

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2020-12-1 02:04 PM 發表

😂😂
因為登月 無益於民生,要做既實驗都做過喇,要威又威左喇,將注意力放番係地球放番係美國人身上,對番國民負責。

你估獨裁社會咩, 今時今日6億人收入少過1000蚊人民幣,仲去搞咩面子工程起d無用既航母。

1969年時都未有小型電腦,一部電腦成間屋咁大,唔通美國人用手動駕駛去月球?

ws20成功及16馬赫革命性引擎測試 說明中國引擎在向前飛躍  心臟病治好了 短板沒了 各類機型可以大爆發了 H20也快露臉了

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 05:51 PM 發表

😂😂
因為登月 無益於民生,要做既實驗都做過喇,要威又威左喇,將注意力放番係地球放番係美國人身上,對番國民負責。

你估獨裁社會咩, 今時今日6億人收入少過1000蚊人民幣,仲去搞咩面子工程起d無用既航母。
尾國民生依家點呀? 幾千萬人染疫,死咗二十幾萬人呀! 國債累積到接近28萬億尾元呀!又唔見鯉條7頭講嘅?

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2020-12-1 06:11 PM 發表

尾國民生依家點呀? 幾千萬人染疫,死咗二十幾萬人呀! 國債累積到接近28萬億尾元呀!又唔見鯉條7頭講嘅?
你有無試過,捐助美國山區兒童呀?
有無試過 咩水災地震,要捐款比美國呀?

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 06:43 PM 發表

你有無試過,捐助美國山區兒童呀?
有無試過 咩水災地震,要捐款比美國呀?
釣鯉啦!天滅佢鹵味系呀. 千祈唔好逆天意而行呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]