• 瀏覽: 5,930
  • 回覆: 74
...In theory, the air-breathing engine could take a flight up to 16 times the speed of sound, butthe only wind tunnel on Earth capable of simulating such flight is still underconstruction in Beijing, according to the Beijing-based researcher....

配備超音速燃燒衝壓發動機在臨近太空中,理論上的確係可以到達最高16倍音速嘅!在大氣層內就很難啦....

自由轟噴發動機?

起飛加速至16馬赫要一粒鐘,減速降落又要一粒鐘,未計空管。 

WS15得左未?

中國人要和平,就要壓制白皮西發動全球種族核戰.就要好似歷代皇朝咁,用巔峰性既科技,文化,道德去抗擊野蠻白皮西既奴隸式種族主義!

唔會安裝係載人飛機,飛彈/無人機就有可能

通訊, 機體, ..... 都係挑戰!!! 

還要戴安全帶嗎?

引用:
原帖由 大林林 於 2020-12-1 10:55 AM 發表

機體用乜材料制造
飛彈用引擎

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 06:43 PM 發表

你有無試過,捐助美國山區兒童呀?
有無試過 咩水災地震,要捐款比美國呀?
龍門話搬就搬

攪惦現時能3馬赫的戰機先啦,就來比人打到嚟啦,仲繫到想將來。

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 06:43 PM 發表

你有無試過,捐助美國山區兒童呀?
有無試過 咩水災地震,要捐款比美國呀?
要捐也是美國自己的富豪捐。
在疫情中,短短半年多美國1%的富豪財富增加了30%,
真正的大發國難財。
人民在大量死亡,在受難,富豪卻大發其財。
這是什么畜生的制度?還它么有臉吹噓“普世價值”硬向世界推銷。
這就是畜生,毫無廉恥的畜生國度。  

引用:
原帖由 wai177 於 2020-12-1 05:51 PM 發表

😂😂
因為登月 無益於民生,要做既實驗都做過喇,要威又威左喇,將注意力放番係地球放番係美國人身上,對番國民負責。

你估獨裁社會咩, 今時今日6億人收入少過1000蚊人民幣,仲去搞咩面子工程起d無用既航母。
系洛,黃能主人又為咩上竄下跳。

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-2 09:00 AM 發表

要捐也是美國自己的富豪捐。
在疫情中,短短半年多美國1%的富豪財富增加了30%,
真正的大發國難財。
人民在大量死亡,在受難,富豪卻大發其財。
這是什么畜生的制度?還它么有臉吹噓“普世價值”硬向世界推銷。
這就是畜生,毫無廉恥的畜生國度。  
美帝富人最懂發國難財,所以以人權為明發動戰爭。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-1 11:01 AM 發表
作出1個新時代
幾時派人登月、已過期了
飛機引擎和火箭引擎是2樣嘢,可以同時發展,冇衝突。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]