• 瀏覽: 861
  • 回覆: 14
據伊拉克阿拉比亞電視臺報道,當地時間29日晚間,在伊拉克和敘利亞邊境附近的加伊姆地區,伊朗革命衛隊高級指揮官穆斯林·沙赫丹乘坐的車輛遭到無人機襲擊,沙赫丹與三名隨行人員均在襲擊中身亡。
目前伊朗方面既未確認也未否認這壹消息。
據伊拉克人民動員組織兩名軍官及壹名敘利亞記者確認,伊朗革命衛隊指揮官穆斯林·沙赫丹遭到襲擊的地點並非伊拉克境內,而是已經進入敘利亞,在阿布卡邁勒和代爾祖爾之間,附近有壹座美軍營地。敘利亞方面觀察到了這壹事件。

步步退讓不過係自我毀滅,仲唔報復,等過年乜

大家等待
美國恐怖分子由阿富汗打去印巴
美軍退出東亞打伊朗
不要怕
中俄伊朗準備好了
美帝崩潰一帶一路成真

阿富汗周邊+波斯灣大混戰
土耳其乘虛食耶路撒冷
今年?明年?

普京救埃爾多安 好棋!!!

又死一個,睇嚟隨時打得

引用:
原帖由 Iri 於 2020-12-1 09:40 AM 發表
大家等待
美軍退出東亞打伊朗
不要怕
中俄伊朗準備好了
美帝崩潰一帶一路成真
今年?明年?

中東大國唔立威仲等幾時?

美國頭馬以色列都搞唔掂

引用:
原帖由 Iri 於 2020-12-1 09:40 AM 發表
大家等待
美軍退出東亞打伊朗
不要怕
中俄伊朗準備好了
美帝崩潰一帶一路成真
你年年都話今年?明年?
講左好幾年了……
仲有,好老實,
真係唔好睇得伊朗咁重要,
佢都係棋子嚟,
如果佢背後唔係有中俄,
美國驚郁佢被中俄拖死,
伊朗早就已經係第二個伊拉克了。

伊朗被人暗殺既高官,科學家近10年死唔少,次次喊報復又如何?人哋一樣唔怕你,不停咁殺你,側面說明伊朗實力就係得咁多,伊朗根本就唔具備改變世界既能力,他跟台灣一樣,只有“引發“改變世界的角色而已。

引用:
原帖由 子月月 於 2020-12-1 11:56 AM 發表

你年年都話今年?明年?
講左好幾年了……
仲有,好老實,
真係唔好睇得伊朗咁重要,
佢都係棋子嚟,
如果佢背後唔係有中俄,
美國驚郁佢被中俄拖死,
伊朗早就已經係第二個伊拉克了。

伊朗被人暗殺既高官,科學家近10年死唔少,次次喊報復又如何?人哋一樣唔怕你,不停咁殺你,側面說明伊朗實力就係得咁多,伊朗根本就唔具備改變世界既能力,他跟台灣一樣,只有“引發“改變世界的角色而已。
佢堆廢話起碼17年講到而家
明年復明年

幾時提供啲武器比伊朗

引用:
大家等待
美軍退出東亞打伊朗
不要怕
中俄伊朗準備好了
美帝崩潰一帶一路成真
師兄每次你post同一樣野,又每次坐沙發,你份工請人嗎?

引用:
原帖由 神經刀~ 於 2020-12-1 12:05 PM 發表

佢堆廢話起碼17年講到而家
明年復明年
無錯,真係好似由17年起開始,來來去去都係果兩句,又話咩youtube有片講解咩伊朗個大計,又話咩可蘭經已經預言如何如何,又呢樣又果樣,就當你伊朗有神,難度中美俄既古傳說無神?佢伊朗個神大啲惡啲?

而且唔知佢自己有無發現,佢講既嘢,每段都實有中俄伊,又咩一帶一路成真,又咩上合殺恐怖份子,講到好似伊朗有份主導成件事咁,如果用一間公司嚟講,伊朗最多只係一個部門,佢就講到伊朗好似係董事局,話到事咁……

當年一個風中老叔就吹新加坡,佢就吹伊朗……

叫波斯貓爆佢鹵味秋蟹啦!

引用:
原帖由 魔教周周 於 2020-12-1 12:15 PM 發表
幾時提供啲武器比伊朗
伊朗導彈都唔少,可以射幾隻去關島

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]