• 瀏覽: 8,847
  • 回覆: 150
  • 追帖: 1
行政長官林鄭月娥表示,強制全民檢測似乎不是切實可行和有科學根據的選項。 林鄭月娥表示,強制全民檢測需要在相當短時間,識別和隔離治療所有感染者,在其他人未完成檢測之前,感染者不能返回社區,同時亦不能讓其他地方的人進入香港。 她認為,有關做法帶來很多問題,例如如何在短時間動員組織,以照顧被禁足市民的日常...

堅離地與民為敵林鄭聽國家英雄鐘南山建議,忠言逆耳偏愛黃絲磚家建議做全民檢測雖然封城、全民強制檢測雖然要付出一定的代價。可這個代價卻遠比疫情看不到盡頭、香港經濟萎縮小的多吧?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1562805-20201130.htm

所謂專家一向都奉行滅殺論,唔理係乜品種其中有染病就全體滅殺,係咪人類感染都要進行滅殺呢

咁未沒完沒了lo 在有效疫苗來港前...

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-12-1 08:56 AM 發表
行政長官林鄭月娥表示,強制全民檢測似乎不是切實可行和有科學根據的選項。 林鄭月娥表示,強制全民檢測需要在相當短時間,識別和隔離治療所有感染者,在其他人未完成檢測之前,感染者不能返回社區,同時亦不能讓其他地方的人進入香港。 她認為,有關做法帶來很多問題,例如如何在短時間動員組織,以照顧被禁足市民的日常...

堅離地與民為敵,林鄭唔聽國家英雄鐘南山建議,忠言逆耳偏愛聽黃絲磚家建議唔做全民檢測雖然 ...
有關做法帶來很多問題,例如如何在短時間動員組織,以照顧被禁足市民的日常

永遠都係到做個一刻先去諗野,香港的問題就沒完沒了囉

柒婆聽磚家說話, 都唔聽“鹵味娟”之全民強檢要求?抵俾“鹵味娟”小~

全民檢驗做吾倒啦!傷講。 如果系港英年代,洋人話事,還可以。😪

引用:
原帖由 johnlong18 於 1-12-2020 08:56 發表

堅離地與民為敵,林鄭唔聽國家英雄鐘南山建議,忠言逆耳偏愛聽黃絲磚家建議唔做全民檢測雖然 ...
夏天果林鄭陣叫你全文檢測又唔去

而家林鄭話唔洗去又話要去

J神分裂

就算罰十萬,坐監半年,菜堅,肛門黨,叫雞黨,蝗屍曱甴都唔會驗,仲會上街示威抗議

全民測試一定要加禁足令
如果實施,你估班契弟會唔會屍髮67政府
如果係,即係又要攪一段時間先有結果可唔可以實施

冇辦法
香港人奉行攬炒主義
而家特首都係順應民意

我只係想講一樣野
呢D磗家講既野有用
今日香港就唔會爆到9彩

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-1 12:12 PM 發表
我只係想講一樣野
呢D磗家講既野有用
今日香港就唔會爆到9彩
我記得有專家, 先叫政府禁堂食, 政府禁了堂食就話市民冇地方食飯好慘
又有專家話, 唔會去做自願檢測........香港有呢D專家, 唔死先奇

支持=認同大陸果套有料到lor

本身HK班專家已經係廢西 (成年做過d咩???)
重要認同大陸+香港唔係果皮, 咁炒能得啦

請這4名專家顧問自己公開講不支持進行全民檢測, 立此為證, 人哋鍾南山就公開講香港要盡快做全民檢測, 把有病毒和健康的人分隔開才是防疫的最有效方法.
另外, 其中一個專家顧問許樹昌不是對傳媒採訪時支持全民檢測的嗎? 莫非佢對人講人話, 對鬼講鬼話?!

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]