• 瀏覽: 8,204
  • 回覆: 116
+18
第四波疫情只用十日的時間,確診數字便由低雙位數字上升至過百宗,情況令人擔憂。政府專家組成員、香港大學微生物學系講座教授袁國勇昨接受媒體訪問時...

袁國勇指市民「不聽話」 致病毒擴散。。。袁說明年12月才有全民接種疫苗,還有一年馬拉松要捱,若市民不合作嚴守自律,到時最大問題不是第四波,是第五、第六、第七波

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1937383/即時-港聞-袁國勇指市民-不聽話-致病毒擴散

明年十二月先全民疫苗 吾使咁耐吓話!

收皮啦, 又話病毒源自中國, 濕鳩磚家,亂鳩咁噏

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-12-1 08:02 AM 發表
第四波疫情只用十日的時間,確診數字便由低雙位數字上升至過百宗,情況令人擔憂。政府專家組成員、香港大學微生物學系講座教授袁國勇昨接受媒體訪問時...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201201/share_2020120107430253391.jpg

袁國勇指市民「不聽話」 致病毒擴散。。。袁說明年12月才有全民接種 ...
這都是進口貨,唔聽話的是「民主國家」——天竺和米國

猿教授, 年初, 政府已經聽護話即刻封關,
9月, 大部份市民亦已經聽好多磚家會長話冇去做全民檢測喔
請問你仲想點聽話呢?

袁大炮話出年12月有得全民打,甘即係出年5-6月就可以打得

黃狗仆街,全民檢測又唔做

他講得啱,尤其是那班有錢人,最好死幾件,睇下牠們仲驚唔驚

你呢個所謂磚家一時一樣狗up

引用:
原帖由 前往粗野的樓主 於 2020-12-1 07:32 AM 發表
明年十二月先全民疫苗 吾使咁耐吓話!
不出奇
疫苗又要等人地製造運輸過來
生產疫苖又不只得香港
全世界各個國家都要
如果一千支一千支運來幾時全港人打哂?

美國勇學人洗底?

我記得幾個月之前 佢仲話好快就搞掂
戴口罩只係禮儀 而家又改口喇
當全世界都盡量做多做廣檢測時
香港係一個好神奇既地方
有人可以大大聲聲講話全民檢測係無用
當然 我唔係只係講呢個磗家
我係指你地班人全部都係垃圾

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-1 08:13 AM 發表
我記得幾個月之前 佢仲話好快就搞掂
戴口罩只係禮儀 而家又改口喇
當全世界都盡量做多做廣檢測時
香港係一個好神奇既地方
有人可以大大聲聲講話全民檢測係無用
當然 我唔係只係講呢個磗家
我係指你地班人全部都係垃圾

https://i1.kknews.cc/SIG=3229nmp/ctp-vzntr/1531921731930o28q73r5ns.jpg
外國專家講牙
港專家點會咁講~禮儀?
醫護市民個個知防飛沫

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-12-1 07:51 AM 發表
他講得啱,尤其是那班有錢人,最好死幾件,睇下牠們仲驚唔驚
都是班人無腦
有腦就不會成班跳老舞
上次爆發不是大規模聚集
今次政府點都有錯放寬左比班無腦以為全解放不戴口罩
仲話想好似大6不戴口罩
大6做得對不比港人入境

南韓日本出事都是聚集人羣大會

一個帶菌累到全城人
大6受過沉重敎訓
不會買人情牌
所以話甚麼中共