• 瀏覽: 8,197
  • 回覆: 116
+18
引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-12-1 08:02 AM 發表
第四波疫情只用十日的時間,確診數字便由低雙位數字上升至過百宗,情況令人擔憂。政府專家組成員、香港大學微生物學系講座教授袁國勇昨接受媒體訪問時...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201201/share_2020120107430253391.jpg

袁國勇指市民「不聽話」 致病毒擴散。。。袁說明年12月才有全民接種 ...
香港人已經算係乖, 好似歐美咁, 猿腳勇講百四萬中都唔奇

袁教授你咁叻,不如勸藥廠賣疫苗配方,咁咪可以提早接種,同埋慳番d運輸成本同運輸失誤囉。

年初時係要封關呀,不過係封外國回港果班 ,結果爆親都係外國返黎班人

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-12-1 08:33 AM 發表
收皮啦, 又話病毒源自中國, 濕鳩磚家,亂鳩咁噏
雖然佢係濕鳩,但今次又講得啱

引用:
原帖由 racyhk 於 2020-12-1 08:36 AM 發表
猿教授, 年初, 政府已經聽護話即刻封關,
9月, 大部份市民亦已經聽好多磚家會長話冇去做全民檢測喔
請問你仲想點聽話呢?
佢咪就係屌9緊冇去做全民檢測果啲仆街

未封關前經常唬嚇市民,如果封關,香港醫療系統好快玩完,宜家香港各行各業已經崩潰咗,呢啲人到底係救香港定害香港?

12月?  咁就死得啦....帶成年口罩都唔知點頂..

計我話係啲垃圾教授無能用 咩都做唔到

不是市民不聽話,係香港磚家冇料扮四條。

玩死市民

袁教授你想食市封舖定點樣先?講清講楚好喎。

馬後炮

唔該唔好成日瀨市民 係你哋班高官成日放啲人嚟香港 明知印度印尼 其他高危國家 日日都有飛機嚟香港點解唔㩒咗佢哋 香港人自己唔會生病毒

袁教授認為邊個國家或地方的人最聽話呢?

Mola

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-12-1 09:37 AM 發表

都是班人無腦
有腦就不會成班跳老舞
上次爆發不是大規模聚集
今次政府點都有錯放寬左比班無腦以為全解放不戴口罩
仲話想好似大6不戴口罩
大6做得對不比港人入境

南韓日本出事都是聚集人羣大會

一個帶菌累到全城人
大6受過沉重敎訓
不會買人情牌
所以話甚麼中共
只是強硬過你民主國家