• 瀏覽: 2,679
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 L.T.E 於 2020-12-1 10:29 發表
唔接受扣薪咪放底手上工作再出嚟一次囉 有能膽咩你班仆街黑醫護
一次就應該炒魷啦!但係而家人手緊張,養住佢地先,唔需要咁快公報罰則,等佢地日日心驚膽跳。

疫情之下罷工,扣工資根本唔算罰

咪就係!今次我支持你班黑醫護呀!范鴻齡買你哋怕呀!一於去盡啲啦柒頭!

冇返工扣人工實屬正常不過既事。

咁咪炒件垃圾囉

引用:
原帖由 A1000 於 2020-12-1 06:28 AM 發表
香港年初爆發新冠肺炎疫情時,有約7,000名公立醫院醫護發起罷工,要求政府「全面封關」,及後醫院管理局先後兩度發電郵,要求參與罷工的醫護就「缺勤」作解釋,最終決定向經核實曾於2月3日至7日期間「缺勤」的員工,收回已支付的相關工資。

轉載~重申非無故缺勤醫管局員工陣線主席余慧明昨早在電台節目表示,不認同醫管局扣除罷工醫護薪金作為處分方式,但徵詢法律團隊意見後,工會在法律層面無法阻止局方做法。她重申 ...
醫護要炒友,醫管就扣薪,班醫護當然唔滿意啦。

炒撚晒職工盟D員工

工會會唔會又帶領大家罷工抗議?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-12-1 13:26 發表

醫護要炒友,醫管就扣薪,班醫護當然唔滿意啦。
冇錯。黑醫綾要炒魷魚,醫管局管理層要掟冬菇扣人工。

引用:
原帖由 hoishui 於 2020-12-1 13:37 發表
炒撚晒職工盟D員工
一定啦!

引用:
原帖由 都沒有 於 2020-12-1 13:45 發表
工會會唔會又帶領大家罷工抗議?
呢次你唔搞佢,下次佢咪搞你囉!

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-12-1 07:25 AM 發表
「不認同醫管局扣除罷工醫護薪金作為處分方式,但徵詢法律團隊意見後,工會在法律層面無法阻止局方做法。」

余慧明及其律師團隊承認醫管局扣糧是合法行為,還要跟醫管局談判甚麼?又要罷工、又要不被追咎、還要有錢收麼?

怎麼那班醫護會選個公主當主席呢?
政府咁弱雞……又再發起齊齊罷工對醫管局施壓,理由係罷工期間有功,不應扣人工,還要多出一個月糧以作獎勵。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-12-1 06:28 發表
香港年初爆發新冠肺炎疫情時,有約7,000名公立醫院醫護發起罷工,要求政府「全面封關」,及後醫院管理局先後兩度發電郵,要求參與罷工的醫護就「缺勤」作解釋,最終決定向經核實曾於2月3日至7日期間「缺勤」的員工,收回已支付的相關工資。

轉載~重申非無故缺勤醫管局員工陣線主席余慧明昨早在電台節目表示,不認同醫管局扣除罷工醫護薪金作為處分方式,但徵詢法律團隊意見後,工會在法律層面無法阻止局方做法。她重申 ...
罷工唔係無故缺勤
咁係乜?
故意缺勤
咁就要炒啦

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2020-12-1 19:43 發表

罷工唔係無故缺勤
咁係乜?
故意缺勤
咁就要炒啦
今次放軟手腳,必定留下後患。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]