• 瀏覽: 2,757
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
台灣不斷追求更細的芯片,相信目的並非只為更細更輕的電話!

因為電話太細其實不好用,老花已經不能用細屏!而電話重量,主要來自舊電,想輕應該研究更輕的電池!

台灣研究更細的芯片,目的只有一個,納米戰士!

自從第二次世界大戰後,人類不但科技進步,對戰爭引起的道德問題,標準亦更加高!

普遍認為:不應該殺害平民。

侵略者壓榨自己的人民,增強軍事力量,再利用軍事力量,向其他國家發動侵略戰爭。

而反侵略聯盟襲擊侵略者的人民,雖然可以迫使侵略者投降,但枉死的卻是無辜的人民!

應該死的,是侵略者!

所以,未來戰爭的新方向,一定是這種納米戰士!

牠們細如青蛙、四腳蛇、蜻蜓、飛蛾、甚至一根樹枝,一片枯葉,一隻蚊...

誰會在意一隻飛蛾、一片枯葉?

然後,當你睡覺時,機械人給你一針,送你上路...

明天早上,國家宣告你死亡,對方立即承認責任!

戰爭無得再打!

假如繼承人想再發動戰爭,又再死多一個...

你有飛機大炮都無用!

台灣應該係向這方向走,至於已經走到去邊,就真是天曉得!

我只想講,唔想飛蛾入屋,就不如不要行惡事,應該多行善事!

否則,不如打做一個玻璃箱,在𥚃面生活,會比較保險!

呀!小心衣物,不要用任何塑膠金屬鈕扣拉鍊,好危險㗎!可能都係納米機械人偽裝!

我一早就話呆蛙實掂架啦!
呆蛙!呆蛙!我最勁!
呆蛙!呆蛙!無得頂!

民主必然高壓,高壓自然暴力。
這個世界你中有我,我中有你。
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-1 01:45 AM 發表

因為電話太細其實不好用,老花已經不能用細屏!而電話重量,主要來自舊電,想輕應該研究更輕的電池!

自從第二次世界大戰後,人類不但科技進步,對戰爭引起的道德問題,標準亦更加高!

侵略者壓榨自己的人民,增強軍事力量,再利用軍事力量,向其他國家發動侵略戰爭。

而反 ...
呆灣加油
成功了就不用再買空中棺材了
真心祝福

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-1 01:45 AM 發表

而反 ...
呀油站功寅兄
乜你個納米機械戰士唔駛用電咁威武既

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-12-1 05:08 AM 發表

呀油站功寅兄
Fitbit charge 一次電,可以用三四日!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-12-1 05:03 AM 發表

呆灣加油
成功了就不用再買空中棺材了
真心祝福
同共共的竹蜻蜓比,邊個勁D?

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-12-1 05:08 AM 發表

呀油站功寅兄
臺灣出品,梗係用愛發電架啦

引用:

而反 ...
臺灣走向恐怖主義!

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2020-12-1 08:03 AM 發表

臺灣出品,梗係用愛發電架啦
咁東莞係咪用性愛救經濟?

引用:

而反 ...
臺灣走向恐怖主義!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-12-1 08:09 AM 發表

臺灣走向恐怖主義!
殺手無寸鐵的無辜平民,先可以叫做恐怖主義!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-1 08:09 AM 發表

咁東莞係咪用性愛救經濟?
你媽媽係東莞咩?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-1 01:45 發表

而反 ...
你竟然忘記日本已經做出高達,不假時日必定可投入戰爭,之後陸續有初號機,Valkyrie出產,最後復興宇宙戰艦大和號衝出地球…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2020-12-1 08:15 AM 發表

你媽媽係東莞咩?
東莞掃黃后它母就下崗了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-1 08:11 AM 發表

殺手無寸鐵的無辜平民,先可以叫做恐怖主義!
唔係恐怖主義,就係暗殺組織,黑社會囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]